Dodaj do ulubionych

Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy przed

16.09.04, 21:36
Tak jak w temacie???
Ania
Obserwuj wątek
    • betif Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 16.09.04, 21:40
      przed, ale odebralismy ze sklepu po porodzie. Pozdrawiam smile
      Beti
    • anik801 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 16.09.04, 21:45
      Mąż kupił jak byłam w szpitalu.Po powrocie z maleństwem do domu wózek już był.
      • 19amatata02 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 16.09.04, 21:50
        ja kupowałam przed porodem wózek jak i cała wyprawke nie wiesz w powiedzenia ze
        nic sie nie kupuje przed porodem co ma sie stac i tak sie stanie czy kupisz
        przed czy po. Pozdrawiam udanych zakupów
    • kj74 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 16.09.04, 22:19
      Przed
    • agni71 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 16.09.04, 23:13
      Przed.

Po urodzeniu dziecka naprawde nie bardzo jest jak jezdzic po sklepach i robic
      wieksze zakupy. No chyba, ze wybierzesz wozek, bedziesz wiedziala gdzie go
      kupic i zlecisz dokonanie transakcji mezowi np. kiedy ty bedziesz jeszcze w
      szpitalu.

aga
    • guga74 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 06:59
      Po, ale przed upatrz sobie model i jeśli trzeba będzie długo czekać wcześniej zamów smile
    • bebewawa Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 08:59
      Przed tak jak i całą wyprawkę, i to kilka miesięcy wcześniej, teraz bardzo się
      z tego cieszę bo nie mam siły już na jeżdżenie, wybieranie itp.

Magda i Ignaś (2w1, 39tyg.)
      • radowinkaala Do bebewawa 17.09.04, 09:44
        Hej! My też jesteśmy już w 39tc. Jak tam Twoje przygotowania do wielkiego
        finału? Torba spakowana? Im bliżej tym bardziej jestem przerażona.
        Pozdrawiam Alina
    • alcantra Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 09:13
      Przed. Po prostu postanowiliśmy z mężem rozłożyć wydatki, żeby nas nie
      szarpnęło zbytnio w miesiącu, kiedy Mała przyjdzie na świat - kaska może się
      okazać potrzebna na inne konieczności.
      • justakoko Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 10:47
        Przed oczywiście.
        Nie wierzę w zabobony,poza tym po porodzie nie dałabym rady jezdzic po
        sklepach, wtedy sa inne priorytety.

wszystko bedzie super dobrze,pozdrawiam.
        • skrzynka3 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 11:14
          Przed!Dodam ze grozil mi porod przedwczesny, wozek byl upatrzony i bylismy
          umowieni na kupno , kupilismy ostatniego dnia zanim zapadl werdykt lekarzy -do
          lozka! Wozek wyprany przez moja Mame (kupilismy uzywany ze sklepiku Dziecka)
          stal przy lozku, patrzylam na niego, dotykalam i mowilam mojej dzidzi ze musi
          sie udac, ze urodzi sie duza i silna i bedziemy jezdzic wozkiem na super
          spacerki! I tak sie stalo smile)) A gdyby cos poszlo nie tak to przeciez nie z
          powodu tego wozka. Pozdrawiam Skrzynka
    • aniaop Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 13:06
      A sklep, w ktorym ja kupowalam mial fajna opcje. Wybralismy wszystko z katalogu
      i zamowilismy 2 miesiace przed porodem. 3 tyg przed zadzwonili, ze wszystko juz
      jest i czeka. I moglo sobie spokojnie czekac u nich w magazynie do dnia porodu.
      Jak ja bylam z coreczka w szptalu maz pojechal do sklepu, zaplacil za wszystko
      i odebral, lacznie z fotelikiem samochodowym, ktory potrzebowalismy juz na
      wyjscie ze szpitalasmile)
    • tymulek Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 17.09.04, 13:54
      pytasz z powodu "zabobonow"??
      my kupilismy 2 tyg po..., ale nie z powodu zabobonow a bardziej kasy i faktu ze
      nie bylam do konca zdecydowana jaki...a 2 tyg. po porodzie spedzilismy w domu,
      a potem wybralam wreszcie jeden z dwoch ktore mialam upatrzone....
      • edytek1 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 18.09.04, 01:05
        Przed w 9 dniu zycia mała poszła na 1 spacer... poszłaby wcześniej, ale 8 dni
        byłam w szpitalu.
        • kocianna Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 18.09.04, 22:39
          Wózek kupiłam sobie z okazji 20 tc smile Była wyjątkowa okazja na Allegro, poza
          tym to największy wyprawkowy wydatek, bałam się, że potem po prostu nie będzie
          mnie stać smile
    • selin77 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 19.09.04, 09:47
      przed. i to wszystko kupilismy wczesniej.
      łózeczko, wózek, fotelik i całą wyprawke.
      Grażyna
      • katse Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 19.09.04, 10:04
        przed.

i poplakalam sie jak uslyszalam od bliskiej osoby ze przed sie nie
        kupuje...bo...moze sie dziecku cos stac...i wszystko przepadnie...

bo przeciez jakby sie dziecku cos stalo to i tak WSZYSTKO przepadnie...

a ja beczałam, ze jak oni moga nie wierzyc ze wszystko bedzie dobrze

bylo dobrze
        a ja bylam szczesliwa, ze mam wozek, lozeczko, posciel, ubranka, kosmetyki

smile
        • gogo2 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 20.09.04, 09:30
          ja też kupiłam wózek i łóżeczko przed porodem w 33tc. I tez spotkałam sie z
          opinią, ze tak sie nie robi, teraz jestem w 35tc i musi byc ok. Dwie ciąże
          poroniłam wiec teraz musi byc dobrze i napewno bedzie. Czy kupimy wcześniej czy
          nie to nic nie zmieni co ma byc to bedzie. To chyba tak samo trzeba byłoby nie
          zastanawiac sie jak bedzie miało na imie itd, bo przyniesie to pecha??
    • dominika8 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 20.09.04, 10:18
      jestem w 30 tyg i od 2 tygodni mamy wozek, byla akurat promocja w bebecar i
      kupilismy.
      Poniewaz nie chcialam tego gadania na temat przesadow, niewiele osob wie, ze
      juz mamy. I strasznie mnie to denerwuje, bo tak jak pisaly dziewczyny, jak
      gdyby (ODPUKAC) cos nie tak, to czy mysl, ze nie kupilismy mi jakos pomoze?,
      albo mam zwalic wine na wozek? Idac tym tropem, nie powinnismy planowac
      przyszlych wakacji, swiat itd, bo tez nie wiadomo..............
    • honda1998 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 21.09.04, 12:58
      wózek w 8 miesiącu ciąży (ale czekałąm ponad 2 meisiące na zamówienie), cała
      wyprawka równiez przed (zakupy rozpoczete od ok. 5 miesiaca ciązy)

Teraz wózka już powoli zaczynam szukac (chce kupić używany więc może być
      większy problem)

pozdrawiam,

eliza
    • w_ania Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 22.09.04, 21:55
      Dzięki dzięki dzięki za wasze opinie. Właśnie jestem w 23 tc i kupiłam Emmajungę
      używaną -ale jest super!!!!
      Ania
      • honda1998 Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 05.10.04, 23:57
        Ja tez kupilam Emmaljunge. jestem w 18 tc

pozdrawiam,

Eliza
        • silije.amj Re: Kiedy kupowałyście wózek ?? Po urodzeniu czy 06.10.04, 09:30
          Przed oczywiście. Gromadzenie wyprawki to jedna z najmilszych stron ciąży smile.
          Jak można z noworodkiem latać po całym mieście i szukać wózka, albo pozwolić
          żeby ktoś wybrał go za mnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka