Dodaj do ulubionych

Frixion 2+3wkłady za 29,90 w Empiku

25.08.15, 19:51
Nie wiem, czy byl wątek o tym.
Wczoraj w gazetce widzialam cene promocyjna, choc na produktach stara cena. Obowiazuje ta z gazetki.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Frixion 2+3wkłady za 29,90 w Empiku 25.08.15, 22:21
      Czy pamięta ktoś, jaka byl cena w zeszłym roku na te zestawy? Coś mi świta, ze 19,90, ale głowy nie dam.
      • agni71 Re: zeszłoroczny wątek 25.08.15, 22:33
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,153013300,,w_Empiku_zestaw_Pilot_Frixion_po19_99_zl.html?v=2
        • mamahonki Re: zeszłoroczny wątek 25.08.15, 23:35
          ja kupiłam 2 opakowani plus kupon z katalogu i wyszło po 19,99 za opakowanie
          • qamyczeq Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 13:41
            mamahonki napisał(a):

> ja kupiłam 2 opakowani plus kupon z katalogu i wyszło po 19,99 za opakowanie

Też kupiłam dwa zestawy, w cenie 19,99 za jeden, ale z przebojami.
            Wysłałam córkę z katalogiem, powiedziałam o kuponie i pobiegła. Za chwilę mój wrażliwiec szlocha mi w słuchawkę, że coś wymyśliłam, bo sprzedawczyni powiedziała jej, że te zestawy są w promocji, normalnie kosztują 39,99 (cena nabita na opakowaniu), a kupon nie obowiązuje od ceny promocyjnej, czyli kazała jej zapłacić ok.60 zł.
            W te pędy poleciałam wyjaśniać. Miła pani powtórzyła mi to samo, co dziecku. Ja do niej mówię, że jedyna znana mi cena tych długopisów, to ta z katalogu, czyli 29,99, a kupon obowiązuje właśnie na te produkty katalogowe, więc logiczne, że powinni mi sprzedać taniej. Poprosiłam kierownika. Na kasie wbijała się cena 29,99 za zestaw, ale kupon rzeczywiście nie obniżał ceny z automatu, coś im nie wychodziło też, kiedy wprowadzali go ręcznie. Uparłam się, że nie odpuszczę. Kierownik przejrzał katalog wzdłuż i wszerz i stwierdził, że na "chłopski rozum" powinno zadziałać. Zwalił na system, coś tam jeszcze pokombinował i się udało...

A ja jestem zadowolona, ale jednocześnie i zła, bo jakkolwiek mogę zrozumieć, że coś tej sprzedawczyni nie wchodziło i że to rzeczywiście wina systemu, ciężko mi pojąć to, że nawet się nie zastanowiła, co jej dziecko tłumaczy i dlaczego nawet na chwilkę nie włączyła tego "chłopskiego rozumu" tylko ją po prostu zbyła. Szkoda, że nie spytała pana kierownika, tylko jednym zdaniem "nie wchodzi i już" pożegnała dziecko.
            • edzia321 Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 14:01
              Czy gdzieś można dostać ten katalog z kuponem?
              • qamyczeq Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 14:05
                Ja dostałam go z zamówieniem z empik.com. Nie wiem, czy jest dostępny w sklepach.
                • zaneta32 Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 14:32
                  ja znalazłam katalog w internecie i kupon wydrukowałam
            • anulkaa_27 Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 16:21
              To i tak fajnie, że kierownik sklepu tak załatwił sprawę. Kasjerka wiadomo że nie chciała może brać na siebie takiej odpowiedzialności.. skoro system tak pokazywał to pewnie myślała że tak jest. Najważniejsze że się udało! Sama muszę się też wybrać.
              • qamyczeq Re: zeszłoroczny wątek 26.08.15, 17:13
                anulkaa_27 napisała:

> To i tak fajnie, że kierownik sklepu tak załatwił sprawę.<
                Chyba wiedział, że nie ma wyjścia. Jak dla mnie ta oferta w katalogu jest bardzo oczywista. Dla niego zresztą też była. Sam to przyznał.

>Kasjerka wiadomo że nie chciała może brać na siebie takiej odpowiedzialności.. skoro system tak pokazywał to pewnie myślała że tak jest. <
                Może i nie chciała i pewnie tak, nie może brać na siebie takiej odpowiedzialności. Szkoda tylko, że nie chciało jej się też pomyśleć, dlaczego jasna i wyraźna oferta z katalogu nie przekłada się na to, co pokazuje system. Wystarczyło wykazać się minimalną chęcią i popytać przełożonego. Nawału pracy nie miała, sklep świecił pustkami.

>Najważniejsze że się udało! Sama muszę się też wybrać<
                Też się cieszę, bo u mnie korzystają z tych długopisów i 9- i 12-latka.
    • mielin Auchan zestaw 21.99zł (pióro+3 wklady+gumka) 26.08.15, 14:57
      Wczoraj w Auchan kupiłam taki zestaw Frixion za 21.99zł : Pióro Frixion, 3 wkłady + oryginalna gumka Frixion (gumka w 3 kolorach do wyboru). Uważam że ta oferta jest super!!!
      I bez łaski w Empiku jak co rokusad!

W ogóle polecam ceny zeszytów i wszelkich wyprawkowych rzeczy w Auchan, to prawda co piszą na stronie głównej gazeta pl, jest tanio i w dodatku duży wybór niezbędników!
      • agnjeshka Re: Auchan zestaw 21.99zł (pióro+3 wklady+gumka) 26.08.15, 17:36
        W Realu zestawy 2 pióra + 3 wkłady wczoraj były przecenione na 15,00. Inne zestawy też były, ale nie zakodowałam cen. Pojedyncze pióra coś koło 8 złotych.
        • iwonaw Re: Auchan zestaw 21.99zł (pióro+3 wklady+gumka) 27.08.15, 07:36
          gdzie na stronce empiku jest ten kupon smile
          • asiakh Re: Auchan zestaw 21.99zł (pióro+3 wklady+gumka) 27.08.15, 10:02
            na końcu
    • abosa Re: Frixion 2+3wkłady za 29,90 w Empiku 27.08.15, 13:26
      Wczoraj próbowałam skorzystać z tej oferty, razem z kuponem z gazetki (dostałam z zamówieniem ze Smyka). Niestety sprzedawca uznał, że rabat się się nie należy, czyli kupując Frixion (2 opakowania) po promocyjnej cenie 29,90 za zestaw, nie mogę już dostać rabatu -20zł, bo promocje się nie łączą. Próbowałam mu tłumaczyć, że ten rabat jest właśnie na produkty z tej gazetki (co stoi jak wół na ostatniej stronie), że wiele z tych artykułów ma cenę w żółtym kółku i wykluczanie ich jest bez sensu, ale gdzie tam.
      Najlepsze, że zadzwoniłam na infolinię (numer w gazetce wink) i próbowałam dopytać, jak to jest, miły pan się nie orientował smile zbył mnie, odsyłając do kierownik salonu.
      Wniosek: salony to prywatne folwarki, każdy robi jak chce i jak mu umiejętność interpretacji pozwalają;
      Ja odpuszczam;
      • onlylilly Re: Frixion 2+3wkłady za 29,90 w Empiku 28.08.15, 11:46
        Miałam dokładnie taką samą sytuacje, tez odpuscilam....
        • manala Re: Frixion 2+3wkłady za 29,90 w Empiku 28.08.15, 11:54
          Ja również. Promocją objęte są tylko i wyłącznie rzeczy z katalogu. Chciałam kupić dziecku plastelinę ale nie 6 kolorów ino 12 - nie można. Kalendarze - nie można. Frixion i inne w atrakcyjnych cenach - nie można. Darowaliby sobie - zawracanie ludziom głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka