olga727 07.10.15, 10:33 Jak w temacie:gdzie stacjonarnie dostanę takie okulary ? Podpowiedzcie coś,bo są one zbawienne przy ataku migreny ! Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Okulary żelowe. 07.10.15, 10:39 W rossmanie, superpharmie, mogą być też w zwykłych drogeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Okulary żelowe. 08.10.15, 09:27 >bo są one zbawienne przy ataku migreny Kupowałam w rossmanie ale nie polecam na migrenę. Mi pomaga tylko nurofen Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Okulary żelowe. 08.10.15, 09:31 Mi za to nurofen w ogóle nie pomaga. Na każdego co innego działa. Na jednego żelowe okularki, na innego nurofen a na jeszcze innego sen. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Okulary żelowe. 08.10.15, 13:48 Dziękuję za odpowiedzi,okularki kupiłam dziś w Rossmanie (właściwie maskę żelową). Mi w początkowym etapie migreny pomaga Ibuprom sprint,jeśli "rozhula się "za bardzo to sięgam po Ketonal i wtedy zbawienne okazuje się zasłonięcie oczu,aby słońce nie raziło,oraz opuszczecznie wszystkich rolet w pokoju. Takie okularki przydają się też w kilku innych dolegliwościach (łzawienie oczu przy katarze,zapalenie spojówek). Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Okulary żelowe. 08.10.15, 14:17 nie wiem , jak działają na migrenę, ale potwierdzam,ze są świetne w przypadku tzw. suchego oka, czyli wysuszenia spowodowanego pracą przy komputerze, ciepłe okłady rano i wieczorem- rewelacja ( ja wkładam te okulary do kubka z gorącą wodą, aby je rozgrzać), co do migren na mnie działa solpadeine ewentualnie excedrin migra stop, ale bywa, że przy ostrym bólu nie działa nic..... Odpowiedz Link Zgłoś