Dodaj do ulubionych

Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki

11.10.15, 13:06
Poradźcie proszę gdzie kupić fajne kozaki/śniegowce dla dziewczynki - najlepiej zapinane na rzepy?

Kupiłam na Zalando bardzo fajne i zgrabne Fullstop:
www.zalando.pl/fullstop-sniegowce-bezowy-fu213k002-b11.html
ale zasuwaka nijak dziewczyna zapiąć nie może więc odsyłam i szukam na nowo.

W Ecco (Snowrush, Snowboarder) chodzić nie chce, lubiła zeszłoroczne śniegowce z Lidla (ja mniej), ale w tym roku nie było tam nic godnego uwagi. Bartków dawno nie kupowałam. W sumie nie wiem gdzie szukać, nie trafiłam na żadne fajne wyprzedaże.
Cena do maks. 250 zł, chętniej 200 zł.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 11.10.15, 20:19
      Jesli chodzi o marki to podsune jeszcze Primigi i Superfit, ale czy dostaniesz teraz w dobrej cenie, to nie wiem.
    • sainiri Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 11.10.15, 21:31
      Superfity lub Tchibo, moja córka te ostatnie uwielbia
      • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 11.10.15, 21:57
        A masz na myśli takie:
        www.tchibo.pl/buty-na-kazda-pogode-p400075223.html
        czy takie:
        www.tchibo.pl/buty-na-kazda-pogode-ciemnoniebieskie-p400057948.html
        czy jakiś zeszłoroczny model?
        Nie jestem pewna czy to są zimowe ciepłe czy dopiero będą takie?
        Nigdy nie kupowałam Tchibo
        • lifecolor Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 08:58
          Ja kupiłam takiie:
          www.deichmann.com/PL/pl/shop//00006001305231/%C5%9Bniegowce*dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&q=sniegowce&st=PRODUCT
          nie było okazji do wypróbowania, ale wizualnie bardzo ok, skóra, ocieplane, dobrze wykończone, raczej na wąską stopę
          • lifecolor Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 08:58
            ale mają zamek nie rzepy
        • sainiri Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 17:03
          Te pierwszesmile
    • ave-55 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 09:26
      ja bardzo polecam primigi gessy, miałyśmy w zeszłym roku 32 i na ten rok już mam 34, ale kupowałam na wyprzedażach po zeszłym sezonie, teraz będzie ciężko w rozsądnej cenie znaleźć, ale model na prawdę super
      • agnes12312 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 11:03
        www.decathlon.pl/buty-zimowe-arpenaz-100-dla-dzieci-id_8189120.html bardzo wygodne i cieple
        • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 11:43
          Na szczęście i Deichmann i Decathlon mamy w zasięgu to obyłoby się bez ewentualnego odsyłania.
          Stacjonarnie nigdzie nie spotkałam Superfitów ani Primigi (no może oprócz TKmaxx ale trafienie na dostawę oraz odpowiedni rozmiar graniczy z cudem), Geoxy tylko można znaleźć.
          • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 13:09
            A może w Martesach coś rzucili fajnego? Był ktoś ostatnio?
            Tylko nie te ich marki Hi-Tec i Elbrus.
      • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 13:11
        Fajne te Primigi Gessy - jak się sprawdzają takie wyższe na trzy rzepy?
        Wąskie spodnie wchodzą do środka? A jeansy?
        • ave-55 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 13:22
          Akurat córka jeansów nie chce nosić. Najczęściej były to rajstopy lub bawełniane legginsy do środka a na wierzch szersze spodnie (dresy, polarowe, narciarki) takie na dwór/na drogę do i ze szkoły. Buty bardzo wygodnie się zakłada, po rozpięciu rzepów cholewki stają się szerokie, a po zapięciu but dobrze dopasowuje się do łydki. Jak chcesz to wieczorem w domu zmierzę wkładkę w rozmiarze 34.
          • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 13:55
            Jeśli nie sprawi Ci kłopotu to chętnie poznam długość wkładki 34 - wszystkie Primigi, które córka nosiła wydawały mi się duże w stosunku do rozmiaru.
            • sonrisa06 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 18:41
              Ja właśnie sprzedałam czarne Primigi Gessy po córce, zeszłoroczne miała w rozmiarze 33 - długość wkładki 21,5 cm. Bez problemu wchodziły w nie spodnie, ale nieładnie to wyglądało i raczej córka nosiła jegginsy, rurki, legginsy. W tym roku córka też ma Primigi, ale model Hope. Dla was nie będą dobre, bo na suwak, ale są bardzo fajne. Cieplutkie i bardzo ładnie wyglądają na nodze. Rozmiar 34 ma wkładkę niecałe 22,5 cm. Płaciłam za nie 251 zł, ale na wyprzedaży w styczniu. Teraz nawet nie wiem po ile są.
              • ave-55 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 20:51
                Nasze Primigi Gesssy mają w rozmiarze 34 całkowitą długość wkladki 22,3 cm, dla porównania rozmiar 32 ma 21 cm. W zależności od roku ten model po subtelnych zmianach przybiera inną nazwę, np w tym roku podobne na zalando nazywają się Primigi Wanda. Ale nie wiem czy trzymają zeszłoroczną rozmiarowkę.
              • joagraba Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 21:28
                Ale wiecie co, te buty mają chore ceny.
                Moja bariera psychologiczna to 250 zł za buty zimowe na jeden sezon. A trzeba mieć dwie pary zimówek - jakby jednak przemokły.
                Skąd oni biorą takie kwoty?
                • ave-55 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 22:04
                  Ja też bym więcej niż 250 nie dała, ale na wyprzedaży można je kupić za 150-200 tyle że jest ryzyko że się nie trafi z rozmiarem na następny rok. Te linkowane wyżej z decathlona z jednym rzepem też są warte uwagi.
                • sonrisa06 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 22:09
                  Moja córka mająca zawsze dwie pary butów zimowych w zeszłym roku miała jedną. Właśnie te Primigi Gessy. Wystarczyły, nie przemokły nigdy. Nawet się zastanawiałam, czy nie dokupić drugich tańszych, ale na prawdę nie było takiej potrzeby. W tym roku też ma tylko te jedne Primigi i póki co nie przewiduję zakupu drugich zimowek.
                  Ceny chore, to fakt. Ale te buty później dobrze się sprzedają. No i niestety trzeba się nauczyć kupować na wyprzedażach rok do przodu.
                  Ja też jestem na etapie szukania śniegowców, ale - na przyszły rok. Będę polowała w grudniu - styczniu, a na razie oglądam.
                  • ave-55 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 12.10.15, 23:12
                    Moja córka też miała tylko jedne te Primigi, ale brakowało mi jakiś drugich mniej ocieplonych, krótszych na cieplejsze zimowe dni.
                    • sonrisa06 Re: Śniegowce/kozaki 34 dla dziewczynki 13.10.15, 07:23
                      Moja córka na cieplejsze dni miała krótkie kozaczki z Deichmanna, takie botki ocieplane, ale nie miała drugich śniegowców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka