Dodaj do ulubionych

Sukienka na święta

31.10.15, 08:55
Szukam sukienki na święta, wigilię rodzinną i klasową dla 9 latki.
I nic nie mogę znaleźć.
Podoba mi się jedna z zalando, ale kosztuje prawie 200 zł, a ma być to sukienka 2 razy założona.
W zarze mi się nic nie podoba, w smyku nic nie ma.
Gdzie jeszcze kliknąć?
Obserwuj wątek
    • joagraba Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:12
      Może pokaż jaka Ci się podoba?
      Poza tym - Cubus, 5.10.15, h&m?
      • joagraba Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:18
        Może jeszcze KappAhl, Reserved?
        Mam wrażenie, że na kolekcje Boże Narodzenie/Sylwester jeszcze trzeba chwilkę poczekać.
    • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:23
      w smyku nic nie ma???? a ja ostatnio stałam chwile z kolezanką przy wieszakach i zachwycałam sie jakie "śliczności" tam wiszą smile no u mnie naprawde sporo w smyku takich w stylu świątecznym.
      • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:29
        podlinkuj coś, bo ja nic w smyku nie widzę,
        zalando mi nie działa i nie mogę wam pokazać tej sukienki
        może później
        • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:34
          chciałabym taki krój jak ta z zary, bo w takim jest córce najlepiej
          www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%7C-4-14-lat/sukienki/wy%C5%9Bwietl-wszystko/sukienka-ze-wstawkami-z-koronki-blonda-c758521p2950007.html
          ale nie taki materiał i na pewno nie taki kolor,
          • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:50
            czyli jaki kolor? czerwony, złoty czy świateczna kratka?
            sukienke świąteczną w bawełnie raczej ciezko bedzie dostać...
            • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:55
              najlepszy by był granatowy albo czerwony
              kratka nie
              bawełniana (taka jak bawełniany t shirt ?) nie
          • makoja Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:52
            A taka z next pl.nextdirect.com/pl/g83242s3#130434 - jak nie musi być czerwona to starczy na więcej uroczystości
            • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 09:58
              za lekka
              chciałabym coś grubszego, zimowego i chociaż z krótkim rekawem
            • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:01
              pl.nextdirect.com/pl/x6d2538s6#859182
              pl.nextdirect.com/pl/g41370s3#350953
              pl.nextdirect.com/pl/g412376s3#380577
              pl.nextdirect.com/pl/g412376s1#388358
              pl.nextdirect.com/pl/g412370s6#123790
              nie wiem czy cos jest na stronie ale smyk i kappahl maja zawsze przed swietami ładne kolekcje dla dzieci.
              • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:05
                dzięki Patatajowa, ale ja next cały przejrzałam i nic mi się nie rzuciło
                może rzeczywiście jeszcze za wcześnie szukam, ale na początku grudnia idę się pokroić i chciałam załatwić wszystkie świąteczne rzeczy w listopadzie
                • makoja Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:06
                  A taka www.wojcikonline.com/index.php?str=produkt&idp=75408&bu=L2luZGV4LnBocD9zdHI9a2F0YWxvZyZkbGFfa29nbz1kemlld2N6eW5rYSZwcm9tb2NqYT1uaWUmcm96bWlhcnk9JmthdD04JlBIUFNFU1NJRD01MmEwN2YxNGZiZjgzNjI0NGY5ZTZlNjM5MzA2YjdmZQ==
                  • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:07
                    naturalny materiał, elegancka i z rekawkiem.podoba mi sie.
                  • makoja Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:07
                    Jeszcze tam kilka świątecznych jest - ogólnie sukienki wójcika w realu lepiej wyglądają niż na zdjęciach
                • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:06
                  no moze rzeczywiscie troche wczesnie, w zeszłym roku pamietem tez były śliczne w tych sklepach
                  www.kappahl.com/pl-PL/kids/sukienki-i-spodnice/
                • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:10
                  takie coś jest bliskie ideału, krój inny co prawda, ale z tym obniżonym stanem to już kompletnie nic nie mogę znaleźć
                  www.zalando.pl/benetton-sukienka-koktajlowa-blue-4be23f01u-k11.html
                  • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 10:44
                    bardzo ładna. bierz. smile
                    • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 13:57
                      patatajowa napisała:

> bardzo ładna. bierz. smile

ale droga i się waham
                      założy ją ze dwa razy, warto tyle wydać ??
                      • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:42
                        to kup spódnice i bluzke, wiecej razy zalozy i wiecej mozliwości kombinacji i okazji do noszenia.
                  • agni71 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 11:23
                    W Benettonie jest więcej sukienek, np. taka z obniżonym stanem, tylko kolor trudny, jak dla mnie, chyba tylko jaśniutkiej blondynce byłoby dobrze w tym odcieniu szarości:

pl.benetton.com/shop/pl_en/kids/girl/dresses/jacquard-dress.html

Ta jest fajna, ale góra dzianinowa, myslę jednak, że na dziecku lepiej sie prezentuje niz na zdjęciu:

pl.benetton.com/shop/pl_en/kids/girl/dresses/dress-with-lace-and-sequins.html

kremowa, bardzo klasyczna, choć ja zimą takich kolorów nie preferuję:

pl.benetton.com/shop/pl_en/kids/girl/dresses/dress-with-lurex.html

Gymboree, świąteczna kratka, obnizony stan:

www.gymboree.com/shop/item/girls-plaid-dress-140144064

biało-czarna kratka, ale bez rękawów:
                    www.gymboree.com/shop/item/girls-plaid-bow-sash-dress-140144062

nie pamiętam, jaki rozmiar nosi twoja córka, ale Gymboree masz trochę na Allegro:

allegro.pl/odziez-sukienki-89521?id=89521&order=pd&string=Gymboree&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-kpr-v4-bab-1-5-0907

I jeszcze Okaidi, sukienka w czerni lub granacie, sama bym taka chętnie kupiła dla mojej najmłodszej, świetnie wygląda w ciemnych kolorach:

www.okaidi.fr/robe-a-effet-superpose-noir-71019

Inna fajna, ale stan chyba normalny, nieobniżony:

www.okaidi.fr/robe-retro-unie-bleu-marine-69856

A ta pierwsza z Zary z granatowej koronki dlaczego właściwie nie?

• sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:08
                      Agni, dzięki
                      moja córka nosi rozmiar 146 czasami 152
                      jest ciemna blondynką i nie bladą, ładnie jej w granacie
                      ta sukienka z zary linkowana przeze mnie nie wydaje mi się świąteczna, zresztą mamy prawie identyczną, letnią ecru z koronki i to nie jest zdecydowanie kolor na zimę
                      kratek nie lubię, ani pasków (pasków jako wzór) i nie kupuje w ogóle takich rzeczy
                      najbardziej lubię proste kroje i nie udziwnione, a takich jest mało
                      z tych linkowanych przez Ciebie najbardziej podoba mi się granatowa z benettonu, ale moja córka nie będzie dobrze w niej wyglądała
                      • agni71 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:48
                        > z tych linkowanych przez Ciebie najbardziej podoba mi się granatowa z benettonu
                        > , ale moja córka nie będzie dobrze w niej wyglądała

a wyżej piszesz, że ładnie jej w granacie, trochę zgłupiałam już

A te z okaidi? Tylko nie wiem, czy masz w pobliżu, i czy w Polsce te sukienki są/będą dostępne? No i ich rozmiarówka nie za duża.
                      • olga727 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 19:33
                        ecsmedia.pl/c/cool-club-sukienka-z-krotkim-rekawem-rozmiar-146-n-iext30384286.jpg
                        ecsmedia.pl/c/cool-club-sukienka-bez-rekawow-rozmiar-146-n-iext30639180.jpg
                        ecsmedia.pl/c/cool-club-sukienka-bez-rekawow-rozmiar-146-n-iext30468877.jpg
                        ecsmedia.pl/c/cool-club-sukienka-z-krotkim-rekawem-rozmiar-146-n-iext29346833.jpg
                        Te powyższe,sukienki,to "typy" mojej ośmiolatki (8,5 lat) wink
    • madamaga82 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 11:04
      Zobacz w sklepie blumore. Mam od nich kilka wiatrowych sukienek dla młodej i są świetne. mam taka: blumore.pl/3350-sukienka-z-pieknej-tkaniny-104-140-roza-smietankowa.html?search_query=Roza+&results=10
      • madamaga82 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 11:05
        *wizytowych
      • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:11
        dzięki, ale te sukienki zupełnie nie dla mnie, mają kwiatki, kokardki, a ja nie znoszę takich upiększeń
        jedna mi się tylko podoba, ale jest jasna, śmietankowa
        bardzo elegancka, ładna, ale nie na ta okazję
        • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:18
          Dziewczyny, a co sądzicie o tej?
          Zupełnie inna i już nie tak uniwersalna, ale tańsza,
          no i nie wiem czy na wigilię szkolną się nada, bo do domu może być na święta
          www.zalando.pl/name-it-nitpufina-sukienka-koktajlowa-na823f04d-k11.html
          nie przekonuje mnie ten błyszczący materiał no i nie ma rękawów
          kolor mi się podoba i ta czerwona szarfa
          • patatajowa Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:48
            hmm, nie wiem co ci doradzac bo te wizytowe/świąteczne sukienki mają kokardy, błyszczący materiał,szarfy,brokat, są czarne/czerwone/złote. i dlatego mówimy ze są okazyjne wink
          • agni71 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 14:51
            Bardzo ładna. Ja jestem na TAK
            • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 15:12
              Dzięki dziewczyny smile
              wzięłam dwie z czerwoną szarfą, tz. w dwóch rozmiarach (146 i 152), bo nie wiem, który będzie dobry, z kodem wyszło 178 za dwie,
              jak będą ładne to jedną zostawię,
              jak będą brzydkie to odsyłam i biorę tą droższą z benettonu, a może coś jeszcze znajdę w międzyczasie
              jeszcze raz dziękuję wszystkim, jak przyjdą to napiszę jak wrażenia wink
              • madamaga82 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 17:49
                Dla mnie ok, do szkoły też.
                Wg mnie świąteczne sukienki to dopiero będą się pojawiać w sklepach. Jak nie będzie pasować tą co zamowilas to jeszcze zdążysz coś znaleźć przed grudniem.
        • olga727 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 19:37
          sonrisa06 napisała:

> dzięki, ale te sukienki zupełnie nie dla mnie, mają kwiatki, kokardki, a ja nie
          > znoszę takich upiększeń
          > jedna mi się tylko podoba, ale jest jasna, śmietankowa
          > bardzo elegancka, ładna, ale nie na ta okazję

A ty wybierasz te sukienki dla córki,czy dla siebie ? " ale te sukienki zupełnie nie dla mnie, mają kwiatki, kokardki, a ja nie znoszę takich upiększeń" wink
          • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 20:18
            W sumie dla siebie wink
            Córka nie jest zainteresowana, sukienkę widziała, rzuciła okiem w monitor, powiedziała "ładna" i poleciała.
            Co matka kupi, to założy. Jedyne czego nie lubi i nie chce nosić to bluzki koszulowe/koszule na guziki.
            Tylko do butów jest wybredna, ale tu chyba bardziej o wygodę chodzi.
            • olga727 Re: Sukienka na święta 31.10.15, 20:54
              To się ciesz,że ubierze co kupisz,ja tak łatwo nie mam. wink
    • amelkalive Re: Sukienka na święta 31.10.15, 19:39
      polecam ta
      pieknie leży jest jeszcze czerwona
      www.google.pl/search?q=mayoral+granatowa+sukienka&rlz=1C2BLWB_enPL509PL512&biw=1280&bih=649&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIl8mhg63tyAIVQh4PCh0J6QPf#tbm=isch&q=mayoral+sukienka+140&imgrc=aqJYhE_hY_wfOM%3A
      • amelkalive Re: Sukienka na święta 31.10.15, 19:39
        makowapanienka.com/sukienki/sukienka-mayoral-140-167-mayoral-3321.html
        • szpulakasia Re: Sukienka na święta 31.10.15, 21:03
          a takie www.zalando.pl/benetton-sukienka-z-dzerseju-dark-grey-4be23f01q-c11.html
          my mamy tę oraz w kolorze granatu i szarości i młoda bardzo lubi sa świetnie wykonane pięknie leżą(moja córka jest szczupła i woli przylegajace rzeczy)
          w rzeczywistości ten dół się tak bardzo nie świeci
          granat i ecru kupiłam na zalando na wyprzedaży za super kasę ale teraz już ich nie ma...
          • dolores12 Re: Sukienka na święta 01.11.15, 11:52
            A zobacz tutaj, ja zawsze tu córce kupuję na specjalne okazje:
            Tekst linka
            Tano nie jest, niestety, zwłaszcza poza wyprzedażą.
            • edie70 Re: Sukienka na święta 01.11.15, 13:07
              kupiłam tę w 5.10.15 (baewłniana koronka)
              z żalem odsyłam, rozm 134 jest za mały sad a córka nosi 128/134.
              3/4 rekaw ok , ale krótka i b.wąziutka w ramionach .Myślałam ,ze metka źle wszyta ,ale ponoć taki krój .Niestety 140 juz wykupione uncertain
    • smoczy_plomien Re: Sukienka na święta 01.11.15, 16:08
      Lindex ma co roku przepiękne sukienki na BN, ale zwykle dopiero w listopadzie i grudniu dodają do sprzedaży. Część już będzie w "Coming soon", ale warto poczekać do końca listopada.
    • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 01.11.15, 17:11
      Ja też lubię ubrania firmy ATUT, nie spotkałam bluzek z lepszej bawełny.
      Teraz kupiłam córce sukienkę - tunikę z atuta, taką
      www.naszeubrania.pl/pl/product/3519/sukienka-z-kieszonkami.html
      jeśli będzie takiej jakości jak bluzki, to będę zadowolona. Martwi mnie tylko rozmiar, wzięłam 146 i nie wiem czy nie okaże się za mała.
      Ta linkowana granatowa z kokardką jest urocza, ale rozmiary malutkie. Ja potrzebuję 146-152.
      • olga727 Re: Sukienka na święta 01.11.15, 17:27
        Ubranka mają ładne,ale ceny przesyłki są mało ciekawe (zwłaszcza te za pobraniem). uncertain
        • sonrisa06 Re: Sukienka na święta 01.11.15, 17:46
          Tej żółtej sukienki nie kupowałam na ich stronie, znalazłam ją sporo taniej na allegro.
          A bluzki i piżamy kupuję stacjonarnie w hurtowni (z możliwością zakupów detalicznych) i też jest sporo taniej niż na ich stronie. Tylko daleko mam tą hurtownię, za miastem i nie po drodze, więc jak już jadę (rzadko) to kupuję konkretnie, więc i tak dużo mi wychodzi.
          • sonrisa06 sukienka doszła 06.11.15, 18:34
            Sukienka przyszła dziś, a właściwie dwie sukienki, bo wzięłam dwa rozmiary.
            Powiem tak - szału nie ma. Co mnie w niej wkurza, to ten tiul na dole, krzywy jest, po prostu tak ucięty.
            Mimo wszystko sukienka zostaje. Rozmiar 146 jest na córkę dobry, rozmiar 152 jest ciut za duży i od biedy mógłby być gdybym planowała, że to ma być sukienka na dwa lata. Ale nie planuję, więc zostaje ta mniejsza. Córka zadowolona, ładnie jej w tej sukience. Minimalnie jest za szeroka, szkoda, że ta szarfa nie jest wiązana.
            Mam w planach jeszcze dokupić czerwone bolerko, bywają takie w smyku przed świętami i będzie ok.
            Cieszę się, że już mam z głowy sukienkę. Przejrzałam kilkaset sukienek i nie chce mi się już szukać. Te co mi się podobają kosztują ponad 200 zł, a czasami ponad 400, więc już nic innego nie wymyślę.
            Jeśli przez przypadek trafię na coś ładniejszego to kupię, a tą odeślę. Do świąt zostało mniej niż 100 dni wink
            • sonrisa06 Re: sukienka doszła 06.11.15, 18:39
              Doszła tez ta sukienka, linkowałam ja wcześniej
              https://www.naszeubrania.pl/foto/2015/07/02/a-5536-3519-k14-5-13a.jpg
              i powiem wam, że jest rewelacyjna. Jestem z niej bardzo zadowolona. Jest na prawdę świetna, materiał mięsisty gruby, fajnie uszyta, zgrabna i bardzo ładny kolor.
              Myślę, że do szkoły się świetnie sprawdzi, zwłaszcza do legginsów.
          • malowanka06 Re: Sukienka na święta 06.11.15, 20:48
            a możesz pokazać link do allegro gdzie ją znalazłaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka