Dodaj do ulubionych

Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie

01.11.15, 00:16
Kupiłam właśnie ten pilnik w jednym ze sklepów internetowych i mam wątpliwości co do jego oryginalności. Na zdjęciach widzę, że na rączce widnieje napis Scholl, u mnie takiego napisu nie ma.
Przejmować się brakiem tego napisu, czy nie?
Pilnika póki co nie użyłam, więc mogę go jeszcze zwrócić.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 01.11.15, 09:22
      moe jest stad?
      www.aliexpress.com/item/2015-Pink-Scholls-Diamond-Express-Pedicure-Electronic-Foot-File-Smooth-1-Replacements-Roller-Heads/32516265270.html?spm=2114.01020208.3.71.k4FOyv&ws_ab_test=searchweb201556_2_71_72_73_74_75,searchweb0_0,searchweb201560_9
    • majarzeszow Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 01.11.15, 18:59
      Tez tak mysle jak patatajowa smile ja mam ten z Ali, zaplacilam 8 dolcow i za ta cene jest OK. ale widzialam je ostatnio w Superpharmie za 200 zeta, cena w ogóle nieadekwatna.
    • els.ol Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 01.11.15, 19:14
      Bez napisu na rączce jest najprawdopodobniej z Aliexpress. Kupiłam za kilka dolarów - opakowanie miał chyba identyczne jak ten np. z rossmanna, ale różni się właśnie napisem/jego brakiem na rączce.
    • cortinka Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 02.11.15, 19:54
      Moją pierwszą myślą było, że jest właśnie z Alieexpres. Ale ja ten pilnik kupiłam w dużym sklepie (w promocji, to fakt), nie wiem, czy taki sklep pozwoliłby sobie na sprzedaż podróbek (może jestem naiwna).
      Oprócz braku napisu, to mój pilnik nie różni się niczym od oryginału, nawet jest polska wersja językowa.
      Sama nie wiem... Chyba go jednak oddam.
      • patatajowa Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 02.11.15, 20:36
        zadzwon do schola i zapytaj czy takie robia.
      • patatajowa Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 02.11.15, 20:38
        www.scholl.pl/home/kontakt/
    • afroddytta Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 02.11.15, 22:04
      O to ciekawe. ja kupiłam swój w aptece internetowej na allegro. Specjalnie wybrałam takie miejsce aby był orygonał i całe opakowanie było identyczne z napisami Scholl, na tej nakładce na wałek też jest napis Scholl, ale na rączce nic nie ma uncertain Ma ktoś jakąś fotkę oryginału i pokaże co powinno być?
    • jajulka84 Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 15.12.15, 11:30
      Witam, dokonałam zakupu tego pilnika na allegro. Informacja na stronie firmy była, że jest w 100 % oryginalny. Kupiłam go na prezent dla mamysad Otóż oryginalny nie jest. Opakowanie co prawda przypomina do złudzenia te scholla ale wewnętrzna kolorowa wsadka jest jakby wycinane ręcznie. Brak było dołączonych baterii oraz nakładki na głowice. Pilnik nie ma gumowanej rączki. Po dotknięciu go powyżej rączki - cały się rusza. A głowica dołączona jest bez kryształków i ma ślad łączenia po środku. Akurat zamówiłam zestaw w którym była ta podróbka i 2 oryginalne głowice. Przypuszczam że oryginalne ponieważ różnica w wyglądzie i wykonaniu jest ogromna. Przestrzegam Was dziewczyny. Ja napisałam, że ta firma ma mi zwrócić pieniądze bo inaczej zawiadomię policję.
      Teraz tylko się zastanawiam czy kupować oryginalny w drogerii bo już ta sytuacja mnie trochę zniechęcił smile
    • tzka Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - warto? 15.12.15, 11:43
      Jak sie sprawdza to cudo?
    • cortinka Re: Pilnik Scholl Diamond Velvet - pytanie 15.12.15, 11:48
      Ja swój pilnik już oddałam, ale z ciekawości obejrzałam go sobie w dużej drogerii (tej na R) i... tam też nie było napisu na rączce.
      Czyli wynika z tego, że brak napisu o niczym nie świadczy. Bo chyba taka drogeria sprzedaje oryginały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka