Dodaj do ulubionych

Zwrot limango

16.11.15, 13:29
Czy zwracając produkt musi być ta foliowa torebka z kodem? Wywaliłam przez przypadek....
Obserwuj wątek
    • olesia301 Re: Zwrot limango 16.11.15, 13:38
      nie wiem, ja w tej foli wyslałam ale w podartej wink

ale inne mam pytanie - czy koszt odesłania oni płacą?
      • agnieszka_mmm Re: Zwrot limango 16.11.15, 14:04
        W sprawie torebki najlepiej do nich napisać, odpowiadają szybko na maile.

A zwrot jest na koszt klienta. Ale ostatnio dowiedziałam się, że sprzedający ma obowiązek zwrócić także koszt wysyłki produktu do klienta (nie nasz zwrot ale ich wysyłkę jeśli była płatna) i limango tego nie respektuje..
        • aga7878 Re: Zwrot limango 16.11.15, 14:29
          Nie? A w formularzu zwrotu mi naliczyli... Zobaczymy.
        • patatajowa Re: Zwrot limango 16.11.15, 14:37
          respektuje,respektuje.ja pisałam w innym watku niedawno o tym ze jak drukujesz dokument zwrotu to jest tam info ze "koszty wysyłki i odesłania towaru nie podlegają zwrotowi"
          napisałam maila, odpowiedzieli szybko ze chodzi o koszty dostawy-jesli były naliczone do zamówienia to zwracają. i rzeczywiscie odsyłałam dwa zamówienia i zwrócili w obydwóch z wysyłką. pisze o zamówieniach zwracanych w całosci oczywiscie.
          a kosztów odesłania towaru do nich rzeczywiscie nie zwracają bo nie muszą i o tym informują w regulaminie.
    • dixi Re: Zwrot limango 19.02.16, 13:10
      a jak rozliczają zwroty gdy zakup był z kodem rabatowym?
      Kupione dwie rzeczy - jedna za 280, druga za 68, minus 50 zł z kodu. Myślę nad zwrotem tańszej rzeczy, wie ktoś ile zwrócą?
      • patatajowa Re: Zwrot limango 19.02.16, 13:34
        regulamin wie.
        • dixi Re: Zwrot limango 19.02.16, 13:36
          nie chce mi się szukać tongue_out
        • patatajowa Re: Zwrot limango 19.02.16, 13:36
          rozliczenia bonów:
          W przypadku zwrotu całego zamówienia złożonego z wykorzystaniem bonu rabatowego, zwrócona zostanie kwota faktycznie przez Ciebie uiszczona. Bon zostanie ponownie przypisany do konta pod warunkiem, że nie utracił ważności. W przypadku zwrotu części towaru podstawą do rozliczania będzie wartość nieodesłanych produktów z zamówienia. Jeśli będzie ona równa lub wyższa od kwoty upoważniającej do wykorzystania bonu, zwrócona zostanie pełna kwota za odesłany towar. Jeśli będzie niższa, zwrócona zostanie kwota za odesłany towar, pomniejszona o wartość bonu.
          • dixi Re: Zwrot limango 19.02.16, 13:44
            pięknie dziękuję big_grin
          • szmytka1 Re: Zwrot limango 24.02.17, 22:08
            Dobra a jak mam zamówienie na 200 zl i bon 50 (od200), odeślę rzecz o wartości 40 to co? Nie zwrócą mi nic? Kwota za pozostawione rzeczy nie uprawnia do skorzystania z bonu. Zaćmienie mam jakieś czy co, że nie mogę się połapać.
            • sinceramente Re: Zwrot limango 24.02.17, 22:13
              Wynika z tego, że nic. Nie opłaca się zwracać.
            • patatajowa Re: Zwrot limango 24.02.17, 22:17
              "W przypadku zwrotu części towaru podstawą do rozliczania będzie wartość nieodesłanych produktów z zamówienia.(160 zł)
              Jeśli będzie ona równa lub wyższa od kwoty upoważniającej do wykorzystania bonu, zwrócona zostanie pełna kwota za odesłany towar.
              Jeśli będzie niższa,( a będzie) zwrócona zostanie kwota za odesłany towar, pomniejszona o wartość bonu.
              Tzn ze bedziesz musiała dopłacic 10 zł smile
              • szmytka1 Re: Zwrot limango 24.02.17, 22:29
                powaga, czy żartujesz ze mnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka