czarna.perla 03.12.15, 11:39 Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tych klockach. Czy nadadzą się dla 10-11 latka? Warto je kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki36712 Re: Lego Architecture 03.12.15, 13:59 Zwróć uwagę, że w tych zestawach jest bardzo mało budowania. Zawierają mało klocków i właściwie nic więcej poza głównym modelem nie da się z nich zbudować (np brickset.com/sets/21008-1/Burj-Khalifa ). Zobacz recenzję jednego z najnowszych zestawów: brickset.com/article/17908/new-architecture-sets-reviews Dla mnie osobiście te zestawy są rewelacyjne jako ozdoba półki/biurka (ew. jako zbieracz kurzu), niestandardowa pamiątka np. z Paryża. Poza tym trzeba lubić skalę mikro, bo w takiej są skonstruowane modele (minifig wygląda przy nich jak gigant ) Moim zdaniem seria tylko dla kolekcjonerów zainteresowanych architekturą. PS. Moje zauroczenie tą serią zaczęło się od 21005 Fallingwater. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Lego Architecture 03.12.15, 16:27 My mamy fontannę di Trevi. Klocki fajne, ale trudne. Córka lat 9 miała trudność z budowaniem wody. Musiałam jej pomóc. Co ciekawe fontanna często służy do zabawy, bywa elementem podwórka dla ludzikow. Generalni, ku mojemu zdumieniu, jest częściej używana do zabawy niż lego ninjago. Może dlatego, że jest stabilna i nie rozwala się. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Lego Architecture 03.12.15, 17:30 Mamy Wiez Eiffela. 6 latek poradzil sobie z nią ale z moją pomoca. Architektura to raczej zestawy dla lubiacych budowac z instrukcja. Poza tym klocki nie sa kolorowe wiec trudno z nich budowac coś innego niz w instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś