sonrisa06 08.12.15, 06:45 ...autorstwa Neila Gaimana nadaje się do czytania dla 9 latki? Moja córka zachwycona książką "Na szczęście mleko" prosi o inne pozycje tego autora. Księga cmentarna nagrodzona, ale czy nie za straszna, nie za trudna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awesome810 Re: Księga cmentarna... 08.12.15, 13:50 Jak 9 latka oczytana, to nie za trudna. Książka, a właściwie jej bohaterowie są raczej sympatyczni i ciepli (mimo, że nieżywi). Moim zdaniem nadaje się o wiele, wiele bardziej niż "Koralina" która jest za straszna dla dziewięciolatki. Ale to wszystko zależy od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
awesome810 no i oczywiście 08.12.15, 14:30 na początku umierają rodzice bohatera - to może być bardzo trudne dla małego czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: no i oczywiście 08.12.15, 14:48 Dzięki. W Harrym Potterze też giną jego rodzice i chłopiec zostaje sierotą. Córka czyta obecnie trzecią część Pottera. Nie chcę żeby z rozpędu zaczęła czwartą. Chcę ją trochę przyhamować innymi książkami, a już mi pomysłów brakuje na książki dla niej. A i ja sama jestem ciekawa tej Księgi cmentarnej. Kupię i najpierw sama przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: no i oczywiście 08.12.15, 16:34 A czytała Flavię de Luce? Też są dobre i w podobnym klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Księga cmentarna... 08.12.15, 18:41 nie znam księgi cmentarnej ale Gwiezdny pył się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 16:27 Gwiezdny pył przemyślę. na razie zamówiłam Księgę Cmentarną, córka nie może się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 21:50 Sonrisa, z czystym sumieniem mogę polecić ci książkę, moje ostatnie odkrycie "Czarodzieje mogą wszystko". Rewelacja, tak optymistycznej książki dawno nie miałam w rękach. Sprawdź recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:40 Mam ją! Zachomikowaną. Dobrze, że mi przypomniałaś, bo kupiłam ją dość dawno i leży. Nieczytana. Mówisz, że dobra? A ja ją tak oszczędzałam na później, bo mi się wydawało ciągle, że córka na nią za mała. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:48 Chciałam umieścić ci przykładowe strony, ale dziś tablet mi się zaktualizował i coś się popsuło, nie mogę dodać zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:59 Dzięki, nie trzeba bo mam ją w domu. Właśnie ją wygrzebałam. Tą Czarodzieje mogą wszystko, bo na tą cmentarną to czekam, dziś ją zamówiłam. Jak córka skończy Harrego to jej o tych czarodziejach podsunę, będzie jak znalazł. A sama sobie przeczytam cmentarną. Taki mam chytry plan Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 13:08 Hehe, ja swojej córce kupiłam oststnio "Która to Malala", ale stwierdzam, że jest zbyt "drastyczna" jak dla 7 latki, właściwie nie spodziewałam się takiej treści, a jestem tolerancyjna jeśli chodzi sposób przedstawienia pewnych problemów. Niestety Przedział wiekowy 7+ powinni zastąpić 10+ Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 14:59 Malala na pewno ma źle wpisaną kategorię wiekową. Ta książka nie nadaje się dla 7 latki. Uważam, że dla mojej 9 latki także się (jeszcze) nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 21:53 No właśnie Nie wiem kto to aprobuje, ale na tej książce sie przejechałam. Na gwiazdkę kupiłam jeszcze córce książkę "Momo". Podobno też wartościowa pozycja....zobaczymy..... Generalnie za dużo pieniędzy wydaję na książki Odpowiedz Link Zgłoś
maskot_1 Gwiezdny pył 10.12.15, 22:11 Z Gwiezdnym pyłem bym się nie spieszyła. Z tego co pamiętam na początku jest tam mocna (jak dla 10-latki) scena erotyczna Przynajmniej u mnie nie przeszła cenzury, a mój syn czyta co mu wpadnie w ręce (Księgę Cmentarną też, ale on ją czytał akurat przede mną, ale mąż "zaaprobował") Odpowiedz Link Zgłoś