Dodaj do ulubionych

Księga cmentarna...

08.12.15, 06:45
...autorstwa Neila Gaimana nadaje się do czytania dla 9 latki? Moja córka zachwycona książką "Na szczęście mleko" prosi o inne pozycje tego autora. Księga cmentarna nagrodzona, ale czy nie za straszna, nie za trudna?
Obserwuj wątek
    • awesome810 Re: Księga cmentarna... 08.12.15, 13:50
      Jak 9 latka oczytana, to nie za trudna. Książka, a właściwie jej bohaterowie są raczej sympatyczni i ciepli (mimo, że nieżywi). Moim zdaniem nadaje się o wiele, wiele bardziej niż "Koralina" która jest za straszna dla dziewięciolatki.
      Ale to wszystko zależy od dziecka.
    • awesome810 no i oczywiście 08.12.15, 14:30
      na początku umierają rodzice bohatera - to może być bardzo trudne dla małego czytelnika.
      • sonrisa06 Re: no i oczywiście 08.12.15, 14:48
        Dzięki. W Harrym Potterze też giną jego rodzice i chłopiec zostaje sierotą. Córka czyta obecnie trzecią część Pottera. Nie chcę żeby z rozpędu zaczęła czwartą. Chcę ją trochę przyhamować innymi książkami, a już mi pomysłów brakuje na książki dla niej. A i ja sama jestem ciekawa tej Księgi cmentarnej. Kupię i najpierw sama przeczytam.
        • heca7 Re: no i oczywiście 08.12.15, 16:34
          A czytała Flavię de Luce? Też są dobre i w podobnym klimacie.
    • magia Re: Księga cmentarna... 08.12.15, 18:41
      nie znam księgi cmentarnej ale Gwiezdny pył się nada.
      • sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 16:27
        Gwiezdny pył przemyślę. na razie zamówiłam Księgę Cmentarną, córka nie może się doczekać.
        • saszanasza Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 21:50
          Sonrisa, z czystym sumieniem mogę polecić ci książkę, moje ostatnie odkrycie "Czarodzieje mogą wszystko". Rewelacja, tak optymistycznej książki dawno nie miałam w rękach. Sprawdź recenzje
          • sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:40
            Mam ją! Zachomikowaną. Dobrze, że mi przypomniałaś, bo kupiłam ją dość dawno i leży. Nieczytana. Mówisz, że dobra? A ja ją tak oszczędzałam na później, bo mi się wydawało ciągle, że córka na nią za mała. Dzięki.
            • saszanasza Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:48
              Chciałam umieścić ci przykładowe strony, ale dziś tablet mi się zaktualizował i coś się popsuło, nie mogę dodać zdjęćuncertain
              • sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 09.12.15, 22:59
                Dzięki, nie trzeba bo mam ją w domu. Właśnie ją wygrzebałam. Tą Czarodzieje mogą wszystko, bo na tą cmentarną to czekam, dziś ją zamówiłam. Jak córka skończy Harrego to jej o tych czarodziejach podsunę, będzie jak znalazł. A sama sobie przeczytam cmentarną. Taki mam chytry plan smile
                • saszanasza Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 13:08
                  Hehe, ja swojej córce kupiłam oststnio "Która to Malala", ale stwierdzam, że jest zbyt "drastyczna" jak dla 7 latki, właściwie nie spodziewałam się takiej treści, a jestem tolerancyjna jeśli chodzi sposób przedstawienia pewnych problemów. Niestety Przedział wiekowy 7+ powinni zastąpić 10+
                  • sonrisa06 Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 14:59
                    Malala na pewno ma źle wpisaną kategorię wiekową. Ta książka nie nadaje się dla 7 latki. Uważam, że dla mojej 9 latki także się (jeszcze) nie nadaje.
                    • saszanasza Re: Księga cmentarna... 10.12.15, 21:53
                      No właśniesad Nie wiem kto to aprobuje, ale na tej książce sie przejechałam. Na gwiazdkę kupiłam jeszcze córce książkę "Momo". Podobno też wartościowa pozycja....zobaczymy.....
                      Generalnie za dużo pieniędzy wydaję na książkisad
                      • maskot_1 Gwiezdny pył 10.12.15, 22:11
                        Z Gwiezdnym pyłem bym się nie spieszyła. Z tego co pamiętam na początku jest tam mocna (jak dla 10-latki) scena erotyczna wink Przynajmniej u mnie nie przeszła cenzury, a mój syn czyta co mu wpadnie w ręce (Księgę Cmentarną też, ale on ją czytał akurat przede mną, ale mąż "zaaprobował")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka