Dodaj do ulubionych

Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa.

10.01.16, 17:53
Gdzie najczęściej się ubieracie?
Obserwuj wątek
    • lifecolor Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 19:40
      Kurtki/płaszcze Stradivarius; żakiety/marynarki, spodnie H&M; a bluzki, topy najczęściej Orsay.
    • smoczy_plomien Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 20:56
      Od 2003 roku niezmiennie KappAhl smile Uwielbiam ten boho styl. Pamiętam, że byłam wtedy tuż przed egzaminami na uczelnię i byłam tak zachwycona nabytym właśnie sweterkiem, że nosiłam go nawet w upał smile

Dla dziecka Lindex - ładny, dobry jakościowo, a mało znany i mam stacjonarny pod nosem.
      • lovisa10 Do smoczy-plomien 10.01.16, 21:54
        Hej, mogłabyś mi coś sprawdzić w stacjonarnym Lindexie? (maksinek2010@op.pl).
        Dzięki! Też jestem fanką Lindexuwink
        • smoczy_plomien Re: Do smoczy-plomien 10.01.16, 21:56
          Spoko, napisz mi na smoczy_plomien@op.pl smile
          • mefiko Re: Do smoczy-plomien 01.08.16, 11:33
            Mam pytanie odnośnie rozmiarówki Lindex, mój syn nosi rozmiar 140 czy z Lindex zamówić 134/140 czy raczej 146/152?
    • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 21:09
      COS , Top Secret i Mango.

ps. Czaaaaaasami w Re w czasie obniżki

Dzieci - 90% Smyk
    • izi_7 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 22:00
      W zasadzie ubieram się w 3 sklepach - C&A, KappAhl i H&M, sporadycznie trafię na coś w Cubusie. Dzieci ubieram w tych samych sklepach, dodatkowo jeszcze w smyku.
      • alpepe Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 22:45
        a co kupujesz w c&a? O ile jestem w stanie kupić coś dla dziecka i to młodszego, o tyle dla siebie kupiłam raz czapkę wełnianą, ale mam dziadowski może ten sklep obok siebie (Berlin).
        • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 22:58
          Ja nie izi, ale tez mam pare rzeczy z C&A. Najbardziej zadowolona jestem z kaszmirowych sweterków (miałam 4, ale dwa oddałam córce wink i z kaszmirowego szala, kupionych w bardzo niskich cenach (swetry po ok. 80 zł, szal chyba za ok. 40 zł). Skórzane rękawiczki z mięciutkiej czerwonej skórki chyba za 50 zł, albo i taniej. Mam tez kilka par spodni, rurek, często kolorowych, które fajne są, bo dobre na długośc bez skracania, choć spierają się po kilku-kilkunastu praniach. Ze dwa kardigany. A dla córki np. bluzy bawełniane z Clockhouse.
          W C&A przez pewien czas mieli bardzo dobre okazje cenowe, np. siedzę aktualnie w bluzie welurowej z kapturem kupionej za całe 7 zł.
          Odkąd już nie ma takich okazji, to i przestałam u nich kupować.
          A jak się tak zastanawiam, to nie mam ulubionego sklepu, tak rzadko cos mi się podoba, ze w ogóle mam chyba niezbyt wiele ciuchów.
          Kiedys kupowałam więcej w M&S, miałam od nich kilka par świetnych lnianych spodni, ale od dwóch sezonów mają jakies szmatławe i nie kupuję.
          Z Kappahl mam kilka rzeczy, puchówki, czapki, jedne dżinsy, które bardzo lubię.
          W zeszłym roku "odkryłam" Massimo Dutti, ale mam od nich na razie tylko jedne spodnie (świetne są).
          T-shirty kiedyś kupowałam prawie wyłącznie w Esprit, ale przez ostatnie 2 lata nie kupowałam u nich tylko w Orsay (niskie ceny, niezła jakość). Z Orsaya mam tez kardigany cienkie w kilku kolorach (tanie były smile
          Ale nie ma takiego sklepu, gdzie mogę wejść w ciemno, wiedząc, że znajdę tam na 100% cos dla siebie.
          • alpepe Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 10.01.16, 23:48
            Czyli chyba wszystko to, czego nie kupiłabym, bo rurek nie kupuję, chyba że córce, tak samo sweterków i kardiganów nie mam gdzie nosić, bo mi w nich byłoby za ciepło i musiałabym się martwić o pranie, skórzane rękawiczki musiałyby być mocno ocieplane, a na takie się jeszcze w tym sklepie nie natknęłam, szali również nie noszę, bluz welurowych również, majtki mają kiepskie, skarpetki z małą ilością bawełny w porównaniu do takko.
            A właśnie, polecam Takko jeśli chodzi o bieliznę dziecięcą i skarpetki, relatywnie dobrej jakości, aczkolwiek zawsze obkupuję się w nie na akcjach przecenowych. Czasem mają dobre pulowerki bawełniane i moda męska jest dość porządna.
            Będę musiała się przejść do Orsaya, zawsze omijam ten sklep, bo wygląda mi na modę biurową, a ja lubię koszulki z grubszej bawełny, porządne, a proste.
          • a-e-p Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 00:04
            Z dostepnych w CH: Massimo Dutti ale jest co raz gorzej, długoooooo nic, H&M ale głównie Premium (to online), Kappahl głównie Hampton, Benetton, Esprit (tshirty), Peek&C. (rózne marki), Royal Collection (rózne marki) oraz tylko wełniana dzianine w Promod, Mango i C&A (agni mam te same kaszmirowe swetry i szal oraz czapke i rekawiczki i sa super). Bardzo podoba mi sie COS, ale nic nie kupuje online, bo czytałam złe opinie o opózniajacych sie zwrotach gotówki za zakupy (jest jeszcze gorzej niz w Mango), a stacjonarnie nie mam sklepu, jednak mam nadzieje ze kiedys dotre do Katowic. Reszte marek zagranicznych kupuje online albo w czasie wyjazdów. Mam tez super rzeczy z 'sieciówkowych' ciuchlandow (kaszmirowe swetry czy np szal welniany Burberry). Prawie wogóle nie kupuje w reg. cenach tylko na wyprzedazach.
            • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 09:52
              Podoba mi się ten sklep, za dużo ubrań prostych, bez udziwnień, za to np. w wielu kolorach do wyboru. Ale nie zamawiałam u nich jeszcze, trochę się boje, że nie trafie z rozmiarem. Któras z was może zna? Jakby otworzyli stacjonarny w Polsce, to bym do nich leciała ...
        • izi_7 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 08:56
          w C&A kupuję wszystkiego po trochu wink Mam kilka par dżinsów bootcut, ze 2 pary kolorowych spodni, kilka zwykłych, prostych sweterków, 2 sweterki kaszmirowe, t-shirty różne - gładkie i z jakimiś napisami z przodu (z reguły chodzę ubrana na luzie czyli dżinsy z t-shirtem lub dżinsy z prostym swetrem), kilka kurtek (w tym 3 puchówki, 2 są zimowe i są takie sobie, bo dosyć ciężkie, jak na puchówki, ale w miarę ciepłe i 1 przejściową, cienką i leciutką jak piórko - to moja ukochana kurtka), płaszcz a'la flauszowy, miałam też fajnego, takiego płaszczykowatego softshella, ale gdzieś mi zaginął i rozglądam się za podobnym sad Mam też jedną elegancką sukienkę i jedną czy dwie letnie, ale ja w sukienkach prawie nie chodzę, więc i nie kupuję.
          • alpepe Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 10:41
            Dziękuję Ci za odpowiedź, mamy widocznie inne wymagania co do materiałów, ja wyleczyłam się z jeansów w tym sklepie po tym, jak mi czarne straciły kolor po jednym praniu i wyglądały, jakbym je wyciągnęła ze śmietnika przy lumpeksie, a mam długoletnie doświadczenia w praniu czarnych rzeczy, bo mąż się ubierał na czarno, ja długie lata również. Owszem, ostatnio na wyprzedaży kupiłam jeansy niebieskie za 9 euro, ale to był absolutny wyjątek. Sweterki, które widziałam, były albo z akrylu albo z kaszmiru, bawełny i wełny prawie nie widziałam, akryl poznaję na 3 metry, nie znoszę, kaszmir za ciepły, t-shirty są za cienkie, mają za dużo elastanu i koszmarnie duże dekolty, kurtki, cóż, najbardziej mnie zachwycają w linii dla grubych kobiet, a noszę 36/37, płaszcze kupuję tylko flauszowe, a tu same akryle i poliestry, patrzyłam ostatnio, bo córka chciała, ten softshell, o którym piszesz, faktycznie, fajny, podróba wzornicza mojego, widziałam jakiś czas temu, ale moje miały cenę oryginalną coś pod 200 euro, te w c&a były o wiele tańsze, lekko gorszej jakości. W tym roku znalazłam tam też podróbę mojej kurki puchowej, tu był a la puch i gorsza tkanina wierzchnia, czyli kupno kurtki i płaszcza tam, jak dla mnie, to odpada.
            • izi_7 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:44
              na jakość dżinsów nie narzekam, ale mam ich sporo, więc noszone rotacyjnie niszczą się w zadowalającym mnie tempie (ale w sumie mam tylko niebieskie i granatowe, więc nie wiem jak sprawa wygląda z czarnymi) wink Sweterki rzeczywiście w dużej mierze są jakąś mieszanką akrylowo / kaszmirowo / itp., ale mi to akurat nie przeszkadza (wełnianych nie lubię). T-shirty są różne, pełno tam poliestru, ale nie ma też żadnych problemów, żeby kupić t-shirta ze 100% bawełny, nie zauważyłam, żeby były jakieś cienkie. Akurat poliestrowych t-shirtów nie trawię, więc zwracam na skład uwagę przy zakupie. No i na pewno softshell za 200 euro będzie lepszej jakości, niż taki z C&A za 200pln. A że zdarza mi się np. kurtkę gdzieś zapodziać, to po takiej za 200euro na pewno bardziej bym płakała smile Podsumowując - C&A to taki sklep dla osób o przeciętnych wymaganiach. Jednak nie zgodzę się, że jest tam sam sztuczny badziew, rozwalający się po pierwszym praniu wink
              • alpepe Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:02
                a tego ostatniego nie powiedziałam wink Moim dzieciom się rozwalały rzeczy typu 100 procent bawełny, sztruksy, po pierwszym praniu dziury....
    • ofelia1982 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 01:08
      Tatuum. Na przecenach mam sweterki z wełną i alpaką w cenach badziewi w młodzieżowych sieciówkach.

eshop.tatuum.com/pl/sweter/27785-strelsa.html#/rozmiar-l/kolor-ciemnoszary_melanz_963
      eshop.tatuum.com/pl/sweter/27794-rose.html#/rozmiar-l/kolor-ciemnoszary_melanz_963
      eshop.tatuum.com/pl/sweter/27775-redi.html?search_query=redi&results=1
      • ofelia1982 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 01:13
        I dodam, że zakupy robiłam po przeczytaniu książki panny Tusk - myślałam, że będę się bardziej ironicznie uśmiechać, lecz zgadzam się z każdym zdaniem w książce. Dużo konkretów jak się ubrać, jak zestawiać, prowadzi czytelnika jak ma skomponować stylową bazę, uczula na wysokoą jakość. Polecam!
      • dwellajna Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 08:31
        Wełna 30% zaledwie, alpaka 10%, naprawde za 150zl nie ma sie czym podniecac.
        • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 08:37
          Faktycznie, ja mam z lumpu 100% kaszmir smile
        • ofelia1982 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 15:29
          Znajdź mi lepszy sklad w podobnym fasonie i cenie to postawie Ci piwosmile
    • lucyjkama Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 08:43
      Dla 7 latki Rekids, h&m, smyk.
      Dla nastolatka croop, house
      Dla siebie house, reserved, tchibo
      • sonrisa06 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 10:09
        Kurtki Zara, Benetton, Orsay,
        Pozostałe wszystko inne (kurtki i płaszcze też) Camaieu, czasem H&M, Orsay, Reserved - rzadko.
        Z pozostałych sklepów mam pojedyncze rzeczy. Nie mam dużo ubrań i dużo nie kupuję, a jak kupię to chodzę długo. Np. ukochany czerwony płaszcz ze Stradivariusa noszę 3 rok i nie zamierzam się rozstać.
        Z Promodu mam moją najładniejszą letnią sukienkę, ale choć często tam wchodzę nic więcej nie udało mi się kupić.
        W Cubusie kupuję bluzy rozsuwane i spodnie dresowe. W Kappahl nigdy w życiu nic nie kupiłam, nic mi się tam nie podoba, czasem zastanawiam się co ludzie tam kupują?
        • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 10:24
          Ja mam z Kappahl dla siebie kurtki puchowe (krótką i płaszczyk do kolan), czapki (w tym dwie z kolekcji dziecięcej), rękawiczki dzianinowe (ale nie polecam, słaba jakość), jeden kostium kąpielowy oraz oddzielnie kupowane majtki do kostiumu, i jedne spodnie dżinsowe, i piżamę, ale też słaba jakość, oraz polarowy szlafrok, który dzielnie mi służy już chyba z 10 lat (serio! ale używany zamiennie z innymi). Większośc rzeczy stamtąd mi nie pasuje, bo są szyte, mam wrażenie, na duże kobiety. A w stylu boho wyglądam szmatławo wink
          • kora711 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:06
            zalezy co mam kupić
            KURTKI -mam sprawdzone pod wzg.jakości- Solar i Monnari
            TOPY na grubych ramiączkach- CUBUS.mam prawie wszystkie kolory .uzywam non stop.jakość rewelacyjna
            SPODNIE BLUZKI -ORSAY -tutaj kupuje za grosze.jak mam bon urodzinowy (swój i ew.mamy)i do tego jest przecena
            CZAPKI- co rok dokupuję 1 szt w MONNARI
            a Reserved i C&A jak jest najwiekszA ostaTeczna przecena to marynarki czy spodnie dresowe

swoja droga zauwazyłam ze co rok kupuje coraz mniej ubrań.szafa pka w szwach

NIC nie kupuję dla siebie w H&M I CARRY
            • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:24
              zapomniałam o dresikach, a to moje ulubione ubranie domowe. Najbardziej lubię bawełniane spodnie dresowe Amisu z New Yorkera, mają też fajne proste bawełniane rozpinane bluzy. A w H&M dla siebie to chyba tylko skarpetki kupuję smile Ale córka ma trochę ciuchów z damskiego działu...
        • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 10:56
          ja tak samo zastanawiam się nad Orsayem, promodem, czy innym w tym stylu, a w ogóle New Yoker to jakaś masakra - ktoś tam kupuje?
          • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:30
            a w o
            > góle New Yoker to jakaś masakra - ktoś tam kupuje?

ha ha, właśnie wyżej napisałam, że ja smile

Jak potrzebuje dresów, to od razu idę do NY i kupuję bawełniane Amisu, nawet w pełnej cenie, bo najlepiej mi odpowiadają. Mam tez 2 T-shirty, które zaskoczyły mnie jakością i dopasowaniem, oraz bluzę rozpinaną, która też jest fajna. Ale, podkreślam, tylko rzeczy z bawełny, i jak dla mnie marki Amisu. Fishbone sa jakies sztuczne i mechacące się.
            • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:24
              No właśnie nie przeczę,ze coś tam można znaleźć - pewnie jak wszędzie, ale dla mnie na wystawie tego sklepu "krzyczą" jakieś pstrokate bluzki, kolorowe dziwadelka - no ale ja stara i poważna jestem wink
              • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 13:15
                Ja też jestem stara, pewnie starsza od ciebie wink ale jednokolorowe gładkie dresy, T-shirty i bluzy (bez żadnego loga, co rzadkie!), to chyba w każdym wieku będę nosiła smile
                • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 14:40
                  a nie wiem nie wiem, ja rocznik 1976 smile
                  • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 15:28
                    mój rocznik jest w nicku
                    • olesia301 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 13.01.16, 22:09
                      a no to wygrałaś wink
          • 2007e Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 14.01.16, 18:42
            Ja tez tam kupuje. Jest tanio i wcale ubrania nie odbiegaja jakoscia np.od reserved`a. Oczywiscie wiadomo trzeba patrzec na to co sie kupuje, ale ogolnie bluzki sa modne 1 sezon a potem w zasadzie moga isc w kosz, bo nie przepłacilam za nie. Mam niektore rzeczy za ktore dalam 3 razy tyle i tez leza, bo juz cos innego mi sie spodobalo. Tak wiec czasem na 1 sezon warto.
        • izi_7 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:58
          mi się zdarza robić zakupy w KappAhlu dla siebie - w 90% są to góry czyli zwykłe, proste, bawełniane bluzki z długim rękawem, w różnych kolorach (basic), sweterki z Hampton Republic, tuniki w stylu boho. W tym sezonie mam też od nich puchówkę dłuższą na zimę. Spodnie od nich mi nie leżą. Bardzo rzadko trafiam tam na bootcuty, a rurek itp. nie lubię, zresztą fasony z jakimiś jetami czy wstawkami mi się nie podobają.
    • lucyna_1980 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:24
      Dla dzieci - Zara, Gap, Next, H&M, Smyk, Kappahl.
      Dla siebie już dawno wyleczyłam się z powszechnych sieciówek - mam mało ciuchów, ale za to super gatunkowych lepszych(droższych) marek. Wolę taką szafę niż wypchaną tanimi, zniekształconymi, zmechaconymi ubraniami np. z Reserved bo jak przyszło co do czego to i tak nie miałam się co ubrać.
      Totalnie wyleczyłam się z Reserved i C&A ze względu na jakość - bluzki poprzekręcane na szwach, swetry się kulkują, piżamy kurczą się w praniu i nie przekona mnie nawet to, że cena jest 7 zł. Tyle razy się na nich sparzyłam, że nie mam ochoty nawet dawać im kolejnej szansy i omijam szerokim łukiem.
      • agni71 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 11:30
        Ale nie napisałaś CO kupujesz?
        • lucyna_1980 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:01
          dla dzieci:
          Zara - kurtki, bluzki, spodnie jak są szczupłe
          Gap - cały asortyment, co mi się podoba, zawsze świetne jakościowo, nigdy nie trafił mi się bubel
          Next - j.w.
          H&M - bielizna, spodnie, bluzki
          Smyk - ubrania narciarskie, podkoszulki, czasem bluzki
          Kappahl -spodnie bluzki bielzna

Dla siebie Tommy Hilfiger, Guess, Pepe Jeans, Kocca, Pinko, Liu Jo, Marc o.Polo, s.Oliver - kupuję co mi się podoba, co pasuje choć i tak 90% przez internet. Głownie na wyprzedażach, często jeszcze przy wykorzystaniu kuponu na zalando. I ceny wtedy są całkiem dobre - porównywalne do sieciówek w regularnych cenach. I tak mało ubrań jak teraz to chyba nigdy nie miałam, ale wszytko przynajmniej da się nosić bo wyglądają jak nowe mimo wielu prań i jakoś lepiej mi z tym, niż z szafą wypchaną ciuchami z sieciówek w niepoliczalnych ilościach, gdzie nidy nie maiła i tak co na siebie ubrać tongue_out
    • baba_za_kolkiem Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:00
      Kupuję wszędzie coś, poza sklepami typu Cropp, House, Sinsay, bo to nie mój styl.
      Ale kupuję TYLKO jak mi się jakość spodoba, a więc coraz rzadziej w Reserved czy H&M, gdzie jakość leci na łeb na szyję (bluzki z prostokątów, zero dopasowania do figury, z tyłem z taniej bawełny, która się odbarwia i zniekształca po praniu, przekręcające się na szwach, ze starych materiałów - malutkie dziurki po praniu się robią), to samo Zara - weszłam ostatnio na wyprzedaż się rozejrzeć, same szmaty, brudne, rozciągnięte, guziki wiszące na nitkach....

• kakaka2 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:28
        Dzieciaki głównie c&a, h&m, smyk, mam chyba jakeiś dresy z cubus i sporadycznie w teścio FF
        Ja c&a, h&m, kappahl - też z racji tego ze do najszczuplejszych nie należę niestety a tam są rzeczy większe.
        • kakaka2 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 11.01.16, 12:29
          miało być tesco a nie teściowink
      • ania_kr Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 12.01.16, 23:43
        No właśnie, o co chodzi z tymi dziurami w koszulkach? Wkurza mnie to okropnie.
        • baba_za_kolkiem Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 13.01.16, 09:06
          Rzeczy są uszyte z bardzo starego, zleżałego materiału. Tłumaczyły mi to dwie niezależne krawcowe. Materiał jest zleżały, stary i wtedy robią się szybko w nim takie dziurki po praniu czy noszeniu.
          Ja na początku myślałam że to mi pralka rwie materiał albo że mam mole smile
    • carolla27 Re: Wasza ulubiona sieciówka ubraniowa. 31.07.16, 21:15
      My raczej unikamy sieciówek, ale jak są przeceny to szukamy ciekawych casualowych rozwiązań raczej stawiamy na jakość, wygodę i niepowtarzalność smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka