Dodaj do ulubionych

Zalando - zwrot paczki

15.04.16, 15:56
Ponad 3 tygodnie temu zwróciłam cały zakupiony towar. Kurier przyjechał za drugim razem - za pierwszym się nie pojawił. No i po pierwsze, zabrał paczkę, nie dał mi żadnego potwierdzenia odbioru... Moja wina, że nie poprosiłam... Czy Wam kurierzy zawsze potwierdzają odbiór paczki?
Na moim koncie, w zwrotach nie mam żadnej informacji o tym zwrocie, pieniędzy (ponad 200zł też na koncie nie ma), napisałam do nich maila, jeszcze nie odpowiedzeli. Nie pamiętam dokładnie, kiedy kurier był po tą paczkę... Czy istnieje możliwość, że ona "zaginęła"??

Obserwuj wątek
    • olesia301 Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 16:06
      możliwe, mi kurier "zgubił" jedną paczkę wink
    • bo1515 Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 16:20
      z zalando w dokumentach zwrotu zawsze masz potwierdzenie odbioru paczki numer ..... i jest podany ten numer. Zobacz czy masz ten kwitek nawet jeśli jest niepodpisany. Jeśli masz chociaż ten numer paczki to moze próbuj wyjaśniać w firmie kurierskiej (chyba Fedex) co sie dzieje z tą paczką czy trafiła do adresata czy nie. Jak już to wyjasnisz to bedziesz wiedzieć czy przepadła w fedexie czy już w magazynie zalando. Zawsze to coś na początek. Ja nawet jak odsyłam rzecz za 20zł pilnuje zeby mieć potwierdzenie nadania. No niestety trzeba swojej kasy pilnować, nikt tego za nas nie zrobi.
      • bo1515 Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 16:21
        Aha no i ja ZAWSZE daję kurierowi zwrot z zalando i kartkę z dowodem odbioru paczki numer XXXX z zalando przez niego i zawsze mi podpisuje odbiór.
    • hybriska Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 18:32
      Raczej coś jest nie tak.
      Zwykle po wysłaniu zwrotu w ciągu 3 dni mam wiadomość na mailu od Zalando że dostali przesyłkę. Może masz taki mail w spamie? Placilas karta /z konta? Nie pamiętam czy można przy odbiorze płacić, jeśli tak to może nie mają twojego nr konta.
      To potwierdzenie odbioru paczki przez kuriera jest poniżej etykiety zwrotu, na dolnej części kartki, trzeba dawać kurierom do podpisu smile
      • patatajowa Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 19:08
        "Nie pamiętam czy można przy odbiorze płacić, jeśli tak to może nie mają twojego nr konta. "
        nie ma takiej opcji, przy zamawianiu zwrotu do zamówienia które było opłacone za pobraniem z automatu pojawia sie okienko w zalando do wpisania nr konta do zwrotu, jak go nie wypełnisz nie zakonczysz procesu zwrotu.
    • patatajowa Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 19:06
      nie masz informacji na swoim koncie o tym zwrocie? mało realne ale nie niemożliwe. zgłaszasz zwrot rzeczy z zamówienia i od razu pojawia sie to w zakładce moje zwroty,tam tez jest opcja do ewentualnego wydrukowania dokumentów zwrotu.
      powinnas dac kurierowi czesc z rachunku na której jest informacja mniej wiecej tej treści "kwituje odbiór paczki nr ...... bez zastrzezeń".
      czy pierwszy raz robiłas zwrot do zalando ?
      • witka55 Re: Zalando - zwrot paczki 15.04.16, 22:38
        Teraz to mnie nastraszyłyście...
        Kiedyś robiłam zwrot i dałam tą kartkę z pokwitowaniem, teraz kurier mnie zaskoczył późno wieczorem i mu dałam bez pokwitowania - naklejona była na paczce etykieta Zalando.
        Dziwna sprawa z tym kurierem - zamówiłam pierwszy raz, podałam w formularzu zwrotu nr konta, ale kurier nie przyjechał. Napisałam do Zalando przez komunikator, przeprosili mnie i sami zamówili kuriera na inny dzień - wtedy już nie musiałam podawać nr konta, powiedzieli że mają, gdy podawałam podczas rejestracji. Ten kurier miał się pojawić do godziny 17, znów nie przyszedł, ja znów napisałam do Zalando, przeprosili i powiedzieli, że zamówią mi go po raz trzeci. Kurier natomiast przyjechał tego samego dnia wieczorem - dlatego mnie tak zaskoczył... Muszę do nich zadzwonić... Dam znać co i jak
        • dds6 Re: Zalando - zwrot paczki 16.04.16, 09:35
          Spróbuj się skontaktować z kurierem i zapytaj czy pokwituje Ci z opóźnieniem odbiór paczki, ale nic nie mów, że zaginęła. Potem z dowodem zadzwoń na infolinię i załatwiaj z papierkiem w ręku dalej sprawę. Wtedy zyskujesz ubiezpieczenie, którego dowodem jest podpisany kwitek zwrotu. Zwrócą Ci równowartość. W cenie towarów zal. oferuje właśnie też ubiezpieczenie paczek.
    • els.ol Re: Zalando - zwrot paczki 16.04.16, 10:32
      A masz ten świstek, który powinien być podpisany przed kuriera?
      Wejdź na stronę śledzenie fedex poland.fedex.com/domestic-shipping/pub/tracktrace.do i wpisz numer przesyłki np. 6111140054874 (tak wygląda, numer przypadkowy - odnajdź swój)
      • witka55 Re: Zalando - zwrot paczki 16.04.16, 21:54
        A jeżeli nie znajdę tego świstka z numerem? Czy Zalando, dając mi adres zwrotny - tą naklejkę, ma gdzieś zapisany nr, który mi wysłał?
        • konwalia-82 Re: Zalando - zwrot paczki 16.04.16, 22:15
          Wydrukuj sobie jeszcze raz dokumenty zwrotu, tam masz nr paczki
        • patatajowa Re: Zalando - zwrot paczki 16.04.16, 22:17
          nie masz świstka z potwierdzeniem odbioru przez kuriera, nie masz zgłoszonego zwrotu na koncie w zalando. w tym przypadku pozostaje ci do wyboru albo liczyć na cud albo sie modlic zeby dotarła wink
          a na drugi razbardziej sie "ogarnąć" ...
          • hybriska Re: Zalando - zwrot paczki 17.04.16, 08:13
            wink ale kurcze musi COKOLWIEK, a nie "w zwrotach nie mam żadnej informacji o tym zwrocie", przecież jakoś zamówiła kuriera. Czy też ja o jakiejś możliwości zapomniałam : P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka