Dodaj do ulubionych

Nowe baleriny - zapach

12.05.16, 12:03
Nie wiem gdzie pytać, może tutaj ktoś podpowie.

Kupiłam córce baleriny na allegro, takie mocno w jej guście, o co niełatwo, bo praktycznie żadne jej się nie podobają. Baleriny ze skóry licowej, wkładka wewnętrzna skórzana. Niestety wydzielają dość intensywny zapach.
Czy taki zapach może zniknąć? Jakiś czas temu córka miała problem z pocącymi się stopami w balerinach, które wydzielały nieprzyjemny zapach, ale po wymianie obuwia problem się skończył (przyznam, że tamte baleriny były z takich najtańszych i nawet nie miały wkładki skórzanej).
No nie wiem co z tym fantem zrobić. Szkoda mi je odsyłać, bo znowu będzie problem, żeby znaleźć inne wink.
Obserwuj wątek
    • magdalenka79k Re: Nowe baleriny - zapach 12.05.16, 12:23
      ale zapach czego skóry czy kleju?
      • koza_w_rajtuzach Re: Nowe baleriny - zapach 12.05.16, 12:45
        Nie wiem czego to zapach. Pachnie jak farba czy jakiś lakier.
        Córka balerinami zachwycona i raczej bez szans na odesłanie ich.
        • k_linka Re: Nowe baleriny - zapach 12.05.16, 12:58
          Moze wkladka z weglem - podobno pochlania zapach.
          Mam smierdzace sandaly columbia (SANDALY!) ktore w kontakcie ze stopa wydzielaja paskudny zapach (sandaly same w sobie wonieja delikatnie, stopa solo nie smierdzi) i nic nie pomaga - ani czas, ani specyfiki zapachowe, ani ekspozycja na slonce, ani nawet wypranie w pralce (bylam zdesperowana smile)
          • koza_w_rajtuzach Re: Nowe baleriny - zapach 12.05.16, 13:02
            No właśnie córka miała tak z innymi balerinami - wydzielały one zapach i po pochodzeniu w nich noga zaczynała brzydko pachnieć, a ja myślałam, że to przez dojrzewanie. Mimo wszystko mam nadzieję, że te są skórzane, lepszej jakości, to może nie będzie powtórki z rozrywki. No zobaczymy.
    • natalek79 Re: Nowe baleriny - zapach 12.05.16, 22:37
      Może spray ze srebrem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka