Dodaj do ulubionych

Geomag Kor--macie?

07.07.16, 18:52
szukam pomysłu na prezent dla chłopców 5, 7 i 9 lat. Własnie znalazłam te klocki Geomag Kor. wydaja mi sie fajne ale na zywo nie widziałam.. mamy Geomagi normalne - sa lubiane .
Mam pytanie czy macie te nowe Geomag Kor ? czy polecacie ?
czy takie " jajko " wystarczy do zabawy czy tez trzeba kupowac wiecej , czy leprj kupic jakies tematyczne? jaka macie opinie? czy mozna łaczyc z tradycyjnymi geomagami ?
Obserwuj wątek
    • ablacim Re: Geomag Kor--macie? 08.07.16, 08:15
      Mamy 2 zestawy - chłopcy bardzo lubią się nimi bawić. Nie próbowaliśmy łączyć ich ze zwykłymi geomagami bo jakoś niespecjalnie widzimy takie połączenie.
      Do zabawy wystarczy jeden zestaw - my zaczęliśmy od takiego średniego, brązowego (kupiłam za dobrych czasów w Merlinie po okazyjnej cenie). Mając 2, syn miesza kolory i dodatki (odnóża i inne). Generalnie zabawka fajna - sama się czasem bawię ??
      • moloman Re: Geomag Kor--macie? 08.07.16, 16:09
        dziekuje za odpowiedz. A powiedz mi jaka to jest " dobra cena" ..mam troche czasu do urodzin wiec moge zaczekac z zakupami i poprostu obserwowac ..
        • ablacim Re: Geomag Kor--macie? 08.07.16, 16:22
          Z tego, co pamiętam, Geomag Proteon Taurex kupiłam za niecałe 60 a Swomp chyba za 110 czy 115... Na allegro te pierwsze znacznie drożej sprzedają, te drugie trochę mniej różnią się ceną. Obawiam się, że takie ceny jak niegdyś w Merlinie juz raczej się nie będą specjalnie trafiały. ..
          • moloman Re: Geomag Kor--macie? 13.07.16, 18:41
            powiedz mi jeszcze czy w tych zestawach co masz to tez najpierw układa sie taki " jajko" a potem dodaje dodatki?
            zastanawiam sie czy kupic po prostu " jajko" czy jakis zestaw.. widze ze w niektorych zestawach jest mniej czsci niz w jajku.. dlaczego?
            • ablacim Re: Geomag Kor--macie? 13.07.16, 21:37
              Każde jajko jest obudowywane elementami składającymi się z dwóch części każdy. W mniejszych zestawach (kupiłam taki w prezencie) jest mniej tych zewnętrznych, które nie są niezbędne w konstrukcji. Do tego są - zależnie od zestawu- dodatkowe elementy : głowa, nogi, rogi i inne takie, które też można dowolnie łączyć. W naszych zestawach akurat to jajko jest kompletne plus są dodatkowe elementy - w tym mniejszym kilka (głową, odnóża i ogon), w tym większym jest tego sporo więcej, w tym jakieś jakby miecze czy coś.
    • eesti_2005 Re: Geomag Kor--macie? 05.06.17, 17:01
      Podbijam. Czytałam sporo opinii, że łatwo się rozwala i że jest za trudne dla rekomendowanego wieku 5+. Czy te mniejsze są bardziej stabilne? Zastanawiam się nad zestawami 68el, 86el i 103el. Chciałam kupić ten największy, ale jeśli on się rozpada w rękach, tak jak piszą, to szkoda kasy. Możecie podzielić się opinią?
      • ablacim Re: Geomag Kor--macie? 06.06.17, 11:37
        Jak się za mocno naciśnie to faktycznie może się rozwalić (osobiście tego dokonalam kilka razy😉). Wynika to z faktu, że cała konstrukcja opiera się na dużej kulce z magnesem wokół której układa się elementy. Moi chłopcy jednak się nimi bawią bez większych problemów.
        Jeśli chodzi o wiek - zależy od dziecka. Mój starszy syn jako 5-latek układał bardziej skomplikowane rzeczy podczas gdy młodszy niezbyt był tym zainteresowany. U nas te zabawki się sprawdziły, ale rzeczywiście większym zainteresowaniem cieszyły się u syna starszego, który po prostu uwielbia różne klocki i układanki. Teraz ma 8 lat i widzę, że stwory nadal są w użyciu w zabawach z młodszym bratem.
        • eesti_2005 Re: Geomag Kor--macie? 06.06.17, 12:23
          Dzięki za odpowiedź smile
          Czyli mniejsze zestawy są stabilniejsze, lepiej się trzymają?
          Moi nie bardzo lubią układanki, dlatego zastanawiam się, czy ich w ogóle to zainteresuje. A tam jest dokładna instrukcja, jak ułożyć te stworki?
          • ablacim Re: Geomag Kor--macie? 06.06.17, 12:58
            Myślę, że wielkość zestawu nie ma znaczenia, bo główny składnik - czyli to "jajko" ma taką samą wielkość. W większych zestawach są dodatkowe elementy - dodatkowe płytki na korpus, odnóża itp. Mamy zestaw średni i większy, oba jajka są takie same. Kupowałam na prezent ten mały zestaw i jajko samo w sobie też było takie samo, tylko nie było na nie tylu płytek, przez co nie było zabudowane na gładko, nie wiem jak to wyrazić, ale mam nadzieję, że w miarę jasno piszęwink
            www.geomagworld.com/en/kor/proteon
            Mamy Swompa i Taurexa, a na prezent kupowałam Gheba i one wszystkie wielkościowo są takie same. Na stronie widać np na Swompie, że główy element - tj czerwone jajko może być zakryty jeszcze zielonymi płytkami. W mniejszych zestawach tych wierzchnich płytek jest znacznie mniej, ale zbudowane są na tej samej zasadzie.
            Instrukcja chyba była, choć w budowaniu stworków istnieje pewna dowolnośćwink
            • eesti_2005 Re: Geomag Kor--macie? 06.06.17, 13:19
              O, dzięki, na stronie jest instrukcja, więc podejrzałam sobie smile Kupię moim Blatta, mam nadzieję, że im się spodoba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka