Dodaj do ulubionych

Wrocław - samolotem

21.07.16, 10:08
Chciałyśmy zorganizować wyprawę dzieciom do Wrocławia samolotem z Warszawy, podpowiedzcie, jeśli ktoś z Was tak zrobił. Może gdzie jakiś nocleg itp. Tam zależy nam, żeby zobaczyć zoo itd. Co jeszcze ? Wasze rady są zawsze cenne smile
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 12:50
      Ja robiłam w drugą stronę wink
      Nocleg- zależy gdzie chcesz nocować, skoro samolotem to najlepiej koło centrum, popatrz na promocje w sieci www.accorhotels.com/pl/polska/index.shtml (ibis, novotel- dzieci często mają za darmo), hotel Piast ma ciekawe promocja. Popatrz na www.airbnb.pl/ Nie wiem jakie macie oczekiwania, jak cenowo
      Nie piszesz o wieku dzieci. Do zoo możecie popłynąć np statkiem z bulwaru Włostowica. Kupić bilet rodzinny w kasie, wraz aquaparkiem(opłaca się cenowo, wieczorem do aquaparku lub na następny dzień).
      Spacer po Ostrowie Tumskim, Rynku, Mostek Czarownic, poszukiwanie krasnali. Może panorama?
    • malowanka06 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 12:50
      z lotniska do centrum jedzie autobus
    • muminek05 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 13:41
      Dzięki smile Dzieci w okolicach 5 lat smile
      • malowanka06 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 13:58
        Zatem panorame odradzam
        Statek+zoo-1 dzień spokojnie. Spacer w okolicy Hali Stulecia, zwiedzanie Pawilonu 4 kopuł (nie wiem czy nie jest za darmo teraz)
        Rynek i poszukiwanie krasnali
        Poleciłabym jeszcze wejście na wieżę matematyczną w gmachu głównym uniwersytetu- dzieciom może sie podobać
        • beverlyja90210 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 14:46
          Hydropolis,zoo,szukanie krasnali na rynku
          • malgosia.w Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 16:00
            Robiliśmy taki wypad z 10-latkiem w zeszłym roku, super było.
            Spaliśmy w Moon Hostel polecam, czysto i dobrze skomunikowane. Kupiliśmy bilety komunikacji miejskiej i przemieszczaliśmy się wszędzie tramwajami + autobus z lotniska.
            My zaliczyliśmy Panoramę Racławicką, zoo, rynek i przyległości, rejs po odrze, ostrów tumski.
    • hoow Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 18:18
      Warto też podjechać do Kolejkowa? www.kolejkowo.pl/
    • dunia34 Re: Wrocław - samolotem 21.07.16, 20:22
      my mieszkaliśmy w hotelu B&B na ul. P. Skargi(pokój rodzinny dla 4os 299zł) dobre śniadania, blisko Starego Miasta. Zwiedzaliśmy Panoramę (rodzinny bilet 92 zł), Bulwary, Stare Miasto wraz z poszukiwaniem krasnali, ZOO. Jedliśmy dobrą pizzę i kluchy w Piecu na Szewskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka