Dodaj do ulubionych

Reklamacja na limango

20.09.16, 15:11
Ktoś miał doświadczenia?

Popełniłam błąd i kupiłam na limango zegarek Fossil. Okazuje się, że z zegarkiem jest coś nie tak, spóźnia. Zadzwoniłam do serwisu Fossila. Okazało się, że chętnie przyjmą zegarek do reklamacji, ale potrzebują podbitej karty gwarancyjnej lub potwierdzenia zakupu z datą i określonym modelem. I tu się zaczyna zabawa, bo zadzwoniłam na infolinię limango, gdzie bardzo opryskliwa panienka poinformowała mnie, że limango jako sprzedawca nie ma obowiązku podbijania karty gwarancyjnej i tego nie zrobią. I wprawdzie mogą wystawić mi fakturę VAT do zakupu, ale na fakturze będzie to samo, co na rachunku, który generuję z pozomu swojego konta u nich. A na tymże rachunku jest opis "zegarek kwarcowy <two tone>" (nawet nie ma słowa, że to Fossil).

Tym samym mogę sobie odpuścić serwis gwarancyjny Fossila i jestem skazana na rękojmię Limango. Aż się boję co z tego wyniknie.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 15:14
      pożyjemy, zobaczymy ....
      • sinceramente Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 15:35
        Tylko spokój nas może uratować smile

Fakt, że dopiero teraz zwróciłam uwagę, że te och opisy przedmiotów na rachunkach są zupełnie bezwartościowe z prawnego punktu widzenia. Wczoraj odebrałam paczkę ze "skórzaną torbą w kolorze koniaku" i oczywiście brak informacji o modelu i marce.
    • alizel Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 15:37
      Ja reklamowałam buty na limango. Wysłałam maila ze zdjęciami uszkodzenia i dostałam odpowiedź żeby podać numer konta do zwrotu. W szoku byłam z szybkości załatwienia sprawy tak, że może u Ciebie też nie będzie tak źle.
      • sinceramente Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 15:40
        I tu jest szkopuł, bo ja nie chcę pieniędzy, ale naprawiony zegarek.
      • verika Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 15:56
        A ja tez coś u nich reklamowałam i wypięli się, niestety, a przedmiot rozleciał się po dwukrotnym użytku.
      • agasz1101 Re: Reklamacja na limango 21.09.16, 08:50
        Tez reklamowalam sukienke. Szybko i bez problemow. Jak produkt rzeczywiscie jest wadliwy to zwracaja pieniadze za towar i wysylka tez jest po stronie sklepu
    • jorin Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 16:18
      Rekojmia nie jest zla, jezeli trafi sie na dobrego sprzedawce. prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/
      Napisz ze oczekujesz wymiany towaru na nowy czy, jezeli wolisz, naprawy towaru. I daj znac jak poszlo wink
    • limangopolska Re: Reklamacja na limango 20.09.16, 23:42
      Mamy nadzieję, że zakupy na limango nie są jednak błędem smile
      Jeśli chodzi o sprawę zegarka to jest dokładnie tak, jak mówiła koleżanka z naszego serwisu (i przykro nam jeśli rozmowa nie przyniosła satysfakcjonującego rozwiązania, ale na pewno nie była Ona w czasie rozmowy opryskliwa).

Za sprzedane towary odpowiadamy przez okres dwóch lat z tytułu rękojmi - tak jak inni sprzedawcy.
      Jeśli w tym czasie dojdzie do ujawnienia jakiejkolwiek wady zakupionego przedmiotu, prosimy o zgłoszenie reklamacji w limango. Skorzystanie z prawa rękojmi nie wymaga przedstawiania żadnych dodatkowych dokumentów.

Warunki gwarancji określa producent i nie są one zależne od nas. Warto pamiętać, że gwarancja producenta w formie papierowej nie jest standardowo dołączana do każdego towaru, ponieważ nie zawsze jest ona przekazywana nam od dostawcy. Limango Polska nie jest gwarantem i w związku z tym nie może potwierdzić prawa do gwarancji. Skorzystanie z gwarancji producenta w jego autoryzowanych salonach bez papierowego potwierdzenia jest możliwe, ale szczegółowe warunki określa producent.

Najszybsza droga rozwiązująca problem to zgłoszenie reklamacji do nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka