Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny Contigo

21.09.16, 10:14
Jak w temacie - macie? Polecacie?
Szukam czegoś dobrego czyli użytecznego i ładnego. Chodzi oczywiście o kubek termiczny.
Tak mi się spodobały contigo - modele Byron i West Loop.
Ale zanim kupię to chętnie przeczytam opinie.
Trzyma ciepło? Jest szczelny? Wytrzymały?
Użytkować będzie nastolatek więc nie ma co liczyć na dbałość i poszanowanie - raczej ciężkie choć ciekawe życie go czeka (myślę o kubku smile )

Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 10:20
      Mamy West Loop, po kilku miesiącach użytkowania córka jest zadowolona, a sam kubek nadal wygląda bardzo dobrze. Nie było problemów ze szczelnością. Dla mnie ważne jest, że można dokładnie umyć zakrętkę (nie ma żadnych "zakamarków" których nie da się wymyć) i że można myć w zmywarce.
      • dido_dido Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 10:31
        O to, to - można umyć w zmywarce smile
        Zawsze moją zmorą we wszelkich zakręcanych kubkach był problem z utrzymaniem czystości w zakamarkach nakrętek
        A dobrze trzyma ciepło?
        Podoba mi się Loop - zastanawiam się jednak czy Byron nie jest bardziej męski z wyglądu? smile
    • dwapokoje Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 10:34
      My mamy west loop od ok. 2 lat i jest super (pod względem użytkowania, szczelności, estetyki itp.)
    • smoczy_plomien Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 10:38
      Też mam West Loop od ok. 2 lat i nie mam do czego się przyczepić. Polecam korpus w kolorze stalowym, który jako jedyny można prać w zmywarce.
      • dido_dido Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 10:41
        To jest poważny argument smile
        • corrina_f1 Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 11:10
          W tym zeszłorocznym wątku jak i kilku innych jest wiele recenzji i opinii o Contigo

forum.gazeta.pl/forum/w,583,158974995,158974995,Termos_kubek_termiczny_bidon_do_szkoly_.html#p159269133
          Ja kupiłam rok temu i sobie chwalę, chociaż w mroźne dni po dojechaniu do pracy (30-40 min) piłam po prostu ciepłą kawę, bywało, ze letnią.
          • smoczy_plomien Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 11:18
            Corrina, a czy przed wlaniem kawy zagrzewałaś kubek wrzątkiem? Jak jest rozgrzany wcześniej to potem trzyma jak diabeł - po 2h spaceru na mrozie nie jestem w stanie pić, bo dalej ukrop.
            • corrina_f1 Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 12:56
              Tak, "podgrzewam" zawsze kubek wcześniej samym wrzątkiem.
              Obniża na pewno temperaturę mleko, którego jednak dolewam bardzo niewiele.
              Może źle się wyraziłam, że po 30-4o minutach już jest po prostu ciepła. Ogólnie od wyjścia z domu do dotarcia do pracy mija godzina, godzina 15. Nie piję też kawy od razu po wejściu do biura, więc liczmy 1,5 h do pierwszego łyka wink
              I powtarzam, że chodzi o dni z temperaturą poniżej zera. W lato/na wiosnę/jesień kubek zachowuje się przyzwoicie smile
          • dido_dido Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 11:37
            Dziękuję!!!
            Poczytam sobie
      • ilonakrzeminska Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 11:11
        proszę mi napisać, jak myjecie zakrętkę, mam dwa kubki i mam wrażenie że trochę ciężko umyć w zakamarkach, że czasem trochę resztek tam zostaje, czy jakoś rozbiera się nakrętkę?
        • moadek Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 12:24
          a ja mam pytanie czy mozna cały kubek , nakretkę i korpus można myć w zmywarce czy nie ?
          na stronach sklepów są sprzeczne informacje
          • corrina_f1 Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 12:54
            Tylko plastikową nakrętkę można w zmywarce. Reszta ręcznie.
            • smoczy_plomien Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 14:26
              Korpus stalowy [bezbarwny] można w zmywarce. Pokryty farbą tylko ręcznie.
              • tol8 Re: Kubek termiczny Contigo 22.09.16, 18:51
                Myję cały w zmywarce.
                Co do nakrętki- wybierałam w sklepie taki model, który miał najłatwiejszą do czyszczenia
    • anka8811 Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 19:33
      używam tego kubka od prawie dwóch lat .Kupiłam go po przeczytaniu opinii.Jestem mega zadowolona tyle różnych wcześniej kubków kupowałam i każdy albo przeciekał albo po godzinie herbata w nich była zimna .Teraz po wlaniu herbaty o 7 rano o 11 mam jeszcze gorącą , szczerze polecam i dodam że mój kubek w kolorze złoty-pomarancz myję zawsze w zmywarce - nic się nie dzieje
    • smoczy_plomien Re: Kubek termiczny Contigo 21.09.16, 23:38
      No dobra, to mnie zainspirowałyście do zakupu Contigo WL na prezent. Gdzie teraz najkorzystniej kupię?
    • tol8 Re: Kubek termiczny Contigo 22.09.16, 18:49
      Mam, kosztował 170zl i warto było.
      Wada jest jedna- trzyma naprawdę długo, po wlaniu gorącej herbaty wieczorem jest ona ledwo zdatna do picia rano smile
      Działa jak termos skubany.
      • tol8 Re: Kubek termiczny Contigo 22.09.16, 18:53
        Aha, mam Byrona- ten ma łatwą do czyszczenia zakrętkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka