Dodaj do ulubionych

Lego z Aliexpress

09.11.16, 14:46
Zamawiała któraś z Was? Moj synek sobie zażyczył duży zestaw Lego Star Wars, który w PL kosztuje cos pomiędzy 250-300zl, a na Ali ok 150zl juz z dostawa. Podròbka idealna - tak wynika ze zdjec użytkowników i recenzji, ale może ktoras miała te klocki w ręku? Nazywają sie Lelesmile a dla córeczki myślałam o pałacu Elzy - w PL 150zl, na Ali jakieś 80zl
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 15:38
      kupowaliśmy na próbę jakieś drobne podróbki Lego(nie pamiętam juz jak się nazywały) i to byłą porażka ale oparłabym się na komentarzach większości bo tam bywa jednak różnie czasami przychodzi szot totalny a czasami całkiem fajne rzeczy za małą kasę...
    • agusia.24 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 15:51
      jest to lepszy rodzaj podróbki, nie całkowity gniot, ale też daleko mu do oryginału, synowi tez swego czasu kupowałam małe zestawy (LELE właśnie) ale stwierdziłam, że to bez sensu, lepiej zbierać trochę dłużej i kupić oryginał, który potem da się sprzedać, a podróbki to się do niczego nie nadają potem, tylko do kosza
    • kropkaa17 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 16:05
      Kupilam synowi kilka takich zestawow podrobek w "chinskim" sklepie za 10 zl. Jako dodatek jakosciowo ujda chociaz ciezej sie ze soba lacza niz orginalne. Z tych co mamy jakosciowo najlepsze Bela ale chyba wiekszego zestawu bym sie nie odwazyla kupic, wolalabym dolozyc do oryginalnego lego.
    • falcon_eye Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 17:16
      Z mojego doświadczenia szkoda pieniędzy na podróbki zestawów klocków. Zazwyczaj słabo łączą się same ze sobą, rozpadają w czasie zabawy, kiepsko trzymają się orginalnego LEGO.
      Kupiliśmy kilka zestawów tylko dlatego, że nie można było już dostać LEGO w regularnej cenie. Syn nie miał cierpliwości sam ich składać. Złożyłam mu to i posklejałam wszystko kropelką. Generalnie trzyma się, ale moim zdaniem nie warto dla samej różnicy w cenie. Tym bardziej że orginalne LEGO to nadal inwestycja o dużym potencjale zwrotu. A tego badziewia nie sprzedasz.

Dużo chętniej kupujemy figurki - wszystkie postacie ninjago, nexo nights, star wars czy co tam akurat jest na topie. Jakościowo podobnie szału nie robią, ale są wystarczająco tanie i dobre na ten krótki czas życia, kiedy akurat w szkole za punkt honoru uważa się posiadanie danej postaci wink
      • falcon_eye Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 17:17
        PS: oczywiście nie możesz liczyć na to że cokolwiek dojdzie przed świętami.
      • ewolajda88 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 17:26
        A gdzie kupujecie? Na alliexpress, allegro czy w tzw chinskim markecie? Też nie usmiecha mi sie kupowac calego duzego zestawu dla 4latka,ktory i tak sam tego nie zlozy, bo zestawy od 8 lat np. A figurki chce...
        • kropkaa17 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 17:37
          U mnie sa w chinskim sklepie i na bazarze. Ja jak wyzej pisala falcon_eye kupilam kilka malych zestawow dla figurek bo syn np chcial wszystkich ninja a bylo mu obojetne czy podrobka czy orginal.
        • agusia.24 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 20:17
          u mnie też są na bazarku, ale najwięcej tego nakupiliśmy podczas wakacji nad Bałtykiem, tam królują podróbki
          • kropkaa17 Re: Lego z Aliexpress 09.11.16, 20:49
            W sezonie letnim jeszcze na straganach na odpustach, festynach.
        • falcon_eye Re: Lego z Aliexpress 10.11.16, 06:59
          Kupuję na alliexpress. W sumie dlatego że koszt i czas dojazdu do dowolnego chińskiego marketu czy bazaru jest dla mnie większy niż zakup kompletu figurek, nawet jeśli nie wszystkie są "wymarzone".

W zależności od kursu $ płacę niecałe 30pln za 8 figurek z akcesoriami. Nigdy nie miałam problemu z samą przesyłką czy jej zawartością.
    • aggala Re: Lego z Aliexpress 10.11.16, 07:08
      Sama nie kupowałam, bo zawsze obawiałam się kiepskiej jakości, ale moje dzieci dostały kiedyś podróbkę zestawu Ninjago firmowaną przez Bela i byłam pozytywnie zaskoczona. Nie ma zauważalnej różnicy w dopasowaniu klocków, łatwości składania itp. w porównaniu z oryginalnymi. Na pewno są o wiele lepsze od Cobi, które też kiedyś dostaliśmy i po dwóch próbach złożenia przez dziecko wyrzuciliśmy. Podejrzewam, że jest tak, jak już napisał ktoś wcześniej, z tymi podrabianymi Lego to loteria - możesz trafić bardzo dobrze, a może być skucha.
      • beamilka Re: Lego z Aliexpress 11.11.16, 10:17
        pl.aliexpress.com/item/Bela-10498-Friends-Series-Livi-s-Pop-Star-House-Building-Blocks-Andrea-mini-doll-figures-Toy/32711146762.html?spm=2114.010208.3.176.IQHHpS&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=81d76eaa-dbf4-449f-a57c-a86c1a9f9db6 To myślicie że to będzie kicha czy nie?
        • bim-bol Re: Lego z Aliexpress 11.11.16, 12:09
          Tylko to jest bez opakowania to nie wiem czy nie lepiej jednak dolozyc 80zl i miec oryginalne. Jak cos to pozniej mozna zawsze sprzedac w normalnej cenie.
        • agusia.24 Re: Lego z Aliexpress 11.11.16, 17:11
          bela nie ma zbyt dobrej jakości
    • kropkaa17 Re: Lego z Aliexpress 12.11.16, 11:44
      Tanie i calkiem prztzwiote sa tez na aliexpress plytki budowlane ( chociazna minus ze sa od spodu gladkie i nie da sie ich przyczepic jako dach). Dotarly tez do mnie dinozaury lego, jeszcze nie skladalam bo czekaja na prezent ale wygladaja na fajne
      • kathi83 Re: Lego z Aliexpress 05.11.18, 13:12
        A masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę tych płytek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka