Dodaj do ulubionych

allegro help!!

27.11.16, 21:39

Właśnie po raz pierwszy o bardzo dawna coś wystawiłam. Przy mojej ofercie jest informacja "zwrot gratis", chciałabym ten napis usunąć, bo jeśli ktoś faktycznie będzie chciał mi zwrócić ten przedmiot to ja nie mam zamiaru pokrywać kosztów. Jak można ten napis usunąć? Proszę o pomoc oblatane alegrowiczki.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: allegro help!! 27.11.16, 21:45
      to nie napis tylko opcja dostawy. wybrałas allegro polecony inpost albo allegro paczkomat. edytuj aukcje i usuń te opcje.
      • stara.mostowiakowa Re: allegro help!! 27.11.16, 21:54
        Dziękuje dobra kobieto, już poprawiłam.
      • oklamoradora1 Re: allegro help!! 28.11.16, 09:05
        Dokładnie, kiedyś przez pomyłkę też taką opcję dostawy ustawiłam: 'ALLEGRO PACZKOMATY" i musiałam przyjąć jeden zwrot na swój koszt. biznes naprawdę kiepski, zważywszy jeśli ktoś sprzedaje np. używane rzeczy o nikłej wartości.
        • els.ol Re: allegro help!! 28.11.16, 10:39
          Nie masz obowiązku przyjmować takich zwrotów. Ja wystawiam z opcją wysyłki Inpostem, ale zaznaczam w aukcji, ze zwrotów nie przyjmuję. (Ciuchy, używane, rzetelnie opisane)
          • smoczy_plomien Re: allegro help!! 28.11.16, 12:47
            Ja tak samo. Nie jesteś firmą, nie musisz przyjmować zwrotów.
            • hybriska Re: allegro help!! 28.11.16, 14:27
              No tak ale jeśli kupujący mimo wszystko wyśle zwrot, co wtedy robić?
              • afroddytta Re: allegro help!! 28.11.16, 14:31
                Właśnie taką akcje miałam, dałam tę wysyłkę bo tania, sprzedawałam prywatnie. Babka napisaał, że buciki na córeczkę za małe itd. i że zwraca, ja jej odpisałam, że nie przyjmuje zwrotów jako osoba prywatna, to ona, ze już sobie wszystko wydrukowała i nadaje do mnie. Poszło tez o inne rzeczy jeszcze więc ostatecznie zwrotu nie przyjęłam i tyle. Od tamtej pory już nawet mi się nie chce nic wystawiać uncertain , wole OLX.
              • els.ol Re: allegro help!! 28.11.16, 14:56
                Nie odbierać. Zaznacz tylko wyraźnie w opisie aukcji, że zwrotów nie przyjmujesz.
                • patatajowa Re: allegro help!! 28.11.16, 17:49
                  ok, mozna i nie odbierac tylko moze sie to wiazac z obciazeniem sprzedajacego kosztami nieodebranej a dostarczonej przesyłki (tak jest w PP jak w inposcie-nie wiem). sprzedajaca nie odbierze, kupujaca tez i beda sie bujac o zwrot kasy.... i bedzie kolejny watek o "wyłudzeniu" pieniedzy skoro ktos towar odesłał...
                  • hybriska Re: allegro help!! 29.11.16, 12:19
                    No właśnie o to mi chodzi. Dopiero sie przymierzam do sprzedaży na allegro i mysle czy umozliwiac allegro polecony inpost i allegro paczkomat. Nie wiem jak jest z płatnościami za ww wysyłki , sadzilam ze allegro nas obciaza tym automatycznie, wiec za nieodebrany zwrot tez bede placic ;/
          • patatajowa Re: allegro help!! 28.11.16, 17:44
            ale po co sobie szukac problemów? jak znajdziesz upierdliwa osobe to mozesz sobie pisac w aukcji i 100 razy ze zwrotów nie przyjmujesz a ona jak bedzie chciała zwrócic to i tak z tej mozliwosci skorzysta. bo jak juz ta opcje masz w aukcji to jej potem nie "wyłączysz". jak bedzie mało kumata osoba to bedzie wmawiac ci ze udostepnienie takiej opcji jest róznoznaczne z przyjmowaniem zwrotów... niedawno był nawet taki watek na forum w temacie przyjmowania zwrotów własnie w takich sytuacjach tylko tam chyba o paczkomat chodziło...
            podsumowujac- nie chcesz miec problemów- nie kuś losu i nie udostepniaj darmowej odsyłki jak z góry wiesz ze zwrotów nie przyjmujesz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka