30.11.16, 11:20
nie mam pojęcia jak potwierdzić płatność na allegro uncertain. Kod wygenerowany, wpisany i nie wiem co dalej.....3-transakcje anulowane, sprzedający weźmie mnie za wariatkę smile. Pomożecie? smile)
Obserwuj wątek
    • joagraba Re: BLIK ing 30.11.16, 11:56
      Nie wiem, tylko zgaduję - płacisz w aplikacji mobilnej czy na komputerze?
      • joagraba Re: BLIK ing 30.11.16, 11:58
        Tu jest regulamin, może nie spełniasz któregoś z kryteriów (zgody marketingowe np.):
        www.blikmobile.pl/promocje/allegro/blik_regulamin.pdf
    • sinceramente Re: BLIK ing 30.11.16, 12:08
      A potwierdziłaś transakcję na telefonie?
      Po wpisaniu kodu blik na stronie płatności na urządzenie z którego wygenerowałaś kod, przychodzi (w ciągu kilku sekund) prośba o potwierdzenie. Jeśli zamkniesz aplikację od razu po wpisaniu kodu, transakcja będzie anulowana.
      • iberka Re: BLIK ing 30.11.16, 12:38
        nie dostałam żadnego kodu do potwierdzenia uncertain. Spróbuję na komputerze + telefon. Qrcze, miało być łatwo
        • mama_pyzuni Re: BLIK ing 30.11.16, 12:44
          Prośba o potwierdzenie przychodzi od razu - musisz wrócić się na stronę aplikacji (oczywiście wcześniej jej nie zamykając!) - też na początku miałam problem przy zakupach i płatnościach bezpośrednio w telefonie. Telefon+ komputer to już w ogóle mega łatwe i szybkie wink
    • iberka Rewelacja... 30.11.16, 16:35
      oczywiście transakcje anulowane tzn. płatności a na koncie allegro 2 kupione choinki ( sic!). Już mam dość BLIK, oby tylko sprzedający anulował te choinki
      • eesti_2005 Re: Rewelacja... 30.11.16, 16:50
        A próbowałaś na komputerze? Ja jestem zachwycona BLIKiem, super łatwo i wygodnie się teraz płaci.
        • iberka Re: Rewelacja... 30.11.16, 16:56
          nie, jeszcze nie, bo po zalogowaniu zobaczyłam 2 kupione choinki i się przeraziłam ......Normalnie boję się próbować znowu uncertain. Po raz pierwszy nie potrafię sobie poradzić na allegro, tak to jest jak człowiek liczył na kupon, a tu guzik
          • sinceramente Re: Rewelacja... 30.11.16, 17:00
            Spróbuj w opcji komputer telefon i po prostu poczekaj, aż aplikacja poprosi o potwierdzenie transakcji.

Mnie w bliku nie podoba się to, że zwrot nie jest automatyczny, tylko muszę pisać @ z numerem konta.
    • eesti_2005 Re: BLIK ing 30.11.16, 17:27
      www.spidersweb.pl/2016/11/jak-dziala-blik-na-allegro.html tu trochę piszą o tym problemie w komentarzach
      • iberka Re: BLIK ing 30.11.16, 17:30
        Sprzedający ugodowy. Odinstalowałam ING ( ta nowa aplikacja jest do niczego), zapłaciłam w ciągu kilku sekund z aplikacji wbk
        • els.ol Re: BLIK ing 02.12.16, 19:55
          Dziś zapłaciłam BLIKiem z ING (apps) i poszło bez problemu.
    • jualama3 Re: BLIK ing 01.12.16, 10:31
      Czy jak zapłacę z kodem rabatowym to jest szansa, że dostanę kolejny kod czy daję tylko jeden do konta ?
      Rozumiem, że jak z innego konto zapłacę blikiem to dostanę też kod ?

Muszę dzieciom kilka prezentów kupić i myślę jak to najkorzystniej kupić wink
      Potrzebuję polaymobil wesołe miasteczko.
      • ju_mi Re: BLIK ing 01.12.16, 11:08
        1 użytkownik = 1 kod

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka