Dodaj do ulubionych

Amazon - nieodebrana paczka

05.12.16, 23:43
Kilka tygodni temu zamówiłam na angielskim Amazonie, dwa zestawy Lego, oczywiście w bardzo atrakcyjnej cenie (dzięki info od bim-bol smile.
Jeden zestaw przyszedł w miarę szybko, na drugi musiałam poczekać kilka tygodni. Ok, pomyślałam, klocki miały być prezentem gwiazdkowym, więc nie spieszyło mi się.
Ale dzisiaj wieczorem dostałam informację od Amazona, że klocki z tego drugiego zamówienia zostały do nich zwrócone i dostanę zwrot kasy, a klocki mogę zamówić sobie jeszcze raz...
Przekopałam dzisiaj pocztę i okazało się, że rzeczywiście 2 tygodnie temu Amazon wysyłał do mnie mail o wcześniejszej wysyłce. Cholibka, musiałam to przeoczyć... Wysyłki spodziewałam się na początku grudnia (taką datę pierwotnie podawał Amazon), więc maila także i po prostu to przegapiłam.
I pewnie nie było mnie w domu, ale dlaczego kurier nie zostawił żadnego awizo?
Oczywiście zamówiłabym te klocki jeszcze raz, ale problem w tym, że wymarzony przez moje dziecię zestaw 70323, kosztuje teraz ponad 90 funtów plus wysyłka (wcześniej był za 68 już z wysyłką).
Jest chociaż cień szansy, że Amazon wyśle tę paczkę do mnie jeszcze raz? Oczywiście napisałam do nich w tej sprawie, czekam na odpowiedź, ale obawiam się, że nic z tego nie będzie.
Pierwszy raz zdarzyło mi się, żeby kurier nie zostawił żadnej informacji o próbie doręczenia przesyłki. Może w ogóle tak zrobić? Słyszałam, że jest to dosyć częste u listonoszy, ale kurierzy?

Obserwuj wątek
    • cortinka Re: Amazon - nieodebrana paczka 06.12.16, 00:06
      Przed chwilą na angielskim Amazonie znowu pojawił się zestaw 70323 za niecałe 68 funtów. Co prawda szacowana wysyłka między 24-27 grudnia, ale jeżeli komuś nie zależy na czasie, to za tę cenę warto.
      • izi_7 Re: Amazon - nieodebrana paczka 06.12.16, 08:33
        Na Amazonie te daty podają chyba z dużym zapasem. Ostatnio kupowałam kilka zestawów Lego. Wszystkie były dostępne od ręki, a jeden miał czas dostawy 5-7 tygodni. Nie zależało mi na czasie, więc zamówiłam. Pierwsza paczka przyszła po około tygodniu z wszystkimi klockami poza tymi, które miały być za 5-7 tygodni. A te, które miałby być za 5-7 tygodni przyszły dosłownie parę dni później, nie był to chyba nawet tydzień.
        • sinceramente Re: Amazon - nieodebrana paczka 06.12.16, 10:40
          Wiem, że już po problemie, ale nie dostałaś wcześniej sms'a o doręczeniu, no i wszystko powinnaś widzieć w śledzeniu na amazonie.

Z tymi terminami, to niekoniecznie na zapas, czasami po prostu udaje im się zamówić towar szybciej. Moje lego przyszło po 3 czy 4 tygodniach, tak jak prognozowali.
          A dziś kurier ma mi doręczyć książkę, którą zamówiłam na amazonie 3 miesiące temu smile
    • kanga_and_roo Re: Amazon - nieodebrana paczka 06.12.16, 12:33
      Warto zawsze się z nimi kontaktować.
      Kiedyś kupowałam jakiś duży zestaw, który im zaginął. W przewidywanym terminie nie przyszedł, napisałam, dostałam informację o zwrocie kasy. Napisałam, że po tym zwrocie nie mogę ponownie kupić towaru w takiej cenie, jak na początku. W końcu dali mi zniżkę na ten konkretny towar do ceny, którą zapłaciłam pierwotnie.
      Tu sytuacja jest inna, bo towar doszedł, tylko nie został odebrany. Ale i tak warto negocjować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka