Dodaj do ulubionych

Nextdirect zwrot koszty

05.01.17, 09:33
Kupiłam jeansowe joggersy pull on z miękkim pasem dla syna w rozmiarze 134 niestety nie trafiłam z rozmiarem i chcę je zwrócić. Czy ktoś orientuje się jaka jest najtańsza wysyłka na poczcie (czy to ma być list polecony) i jakie są mniej więcej koszty?
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 11:48
      cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_przesylka_listowa_polecona.html
      • mama.a.z Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 12:01
        Zalinkuj które to spodnie, jaką mają długość? może będą dla nas pasować, odkupiłabym
        • zebraw-paski Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 12:44
          To są te spodnie, rozmiar 134, kolor mid-blue (na stronie polskiej jest jasnobieski ale nie jest to zdecydowanie jasny niebieski, średni w kierunku ciemnego, troszkę ciemniejszy niż na zdjęciu katalogowym, bardzo ładny odcień). Długość 84/57 cm (długość maksymalna, nogawki odwinięte). Jakby co to możesz też pisać na maila gazetowego.

pl.nextdirect.com/pl/g502570s8#970653

• verika Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 14:48
            Też kupiłam te spodnie i je zwracałam, szerokość w d...e mają jak na słonia. Rozmiar 134 może dobry w szerokości na dziecko 13-14 letnie i to jeszcze nie na chudzielca, za to w długości by miał rybaczki za kolanko smile Nie wiem kto im to szyje i na kogo. Mój syn do chudzielców nie należy, a spodnie na nim wiszą, ja bym w nie weszła, masakra jakaś !
      • zebraw-paski Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 12:48
        Dziękuję smile
        • zebraw-paski Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 12:57
          Dziękuję miało być do mea8 smile
          • kochanaurwiska13 Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 14:50
            Ja zwracałam w listopadzie dwie rzeczy.
            Zapłaciłam za list polecony 37 zł,ta opcja jest tańsza niż paczka.
            • noo_noo Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 15:32
              ja robiłam zwrot damskich jeansów (więc cięższewink listem priorytetowym za 16zł lub 18 zł (tak doradziła mi pani na poczcie)
              • kochanaurwiska13 Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 18:39
                Jak wysyłasz zwykłym,to nie masz zadnego potwierdzenia,nie możesz sprawdzić czy doszło,ani zgłosić reklamacji.
                Ja bym się tak nie odważyła,za dużą kwotę miałam do stracenia.
              • patatajowa Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 18:44
                super ci doradziła... powinna jeszcze doradzic co zobic gdyby list zaginał, wtedy ani kasy ani jeansów ani odszkodowania z poczty....miałaś szczescie ze doszedł.
                • noo_noo Re: Nextdirect zwrot koszty 07.01.17, 15:31
                  ale to był jakiś rodzaj listu priorytetowego, gdzie wpisywałam wartość przesyłki, miała nr nadania (można było śledzić przesyłkę do UK) i wydaje mi się że do jakiejś kwoty była ubezpieczona.
                  • patatajowa Re: Nextdirect zwrot koszty 07.01.17, 15:46
                    listy:zwykłe i polecone.zwykłe bez dowodu nadania, polecone z dowodem. kazdy z nich moze byc ekonomiczny-wolniejszy i priorytetowy-szybszy. priorytetowy NIE ZNACZY polecony.
                  • vikfik Re: Nextdirect zwrot koszty 07.01.17, 18:38
                    Nie wyślesz w tej kwocie listu ze spodniami i to jeszcze dla osoby dorosłej, nawet chyba skarpetek w tej cenie być nie wysłała do UK a co dopiero spodni !
                    • patatajowa Re: Nextdirect zwrot koszty 07.01.17, 19:32
                      cennik pokazuje najtansza opcje za 21 zł....
                      cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_przesylka_listowa_polecona.html
    • zebraw-paski Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 17:03
      Bardzo lubię ten model jeansów Next. Kupiłam w ubiegłorocznej kolekcji 140 (są trochę na wyrost) i te na 140 są trochę węższe w pasie niż podobny model na 134 (ten zalinkowany). Tak więc to loteria. Dla mnie problemem jest właśnie pas, mój syn jest szczupły i w pasie są za szerokie. To samo jest z jeansami i joggersami z Zary. Syn mierzył dwie pary i pas jest prawie szerokości bioder. Zwróciłam (chociaż w ubiegłym roku kupiłam tam rewelacyjne joggersy dla szczupłego chłopca). Nie ma reguły, najlepiej oczywiście przymierzyć dany model. Te z Nexta też pozostaje mi zwrócić (szerokość w pasie 31 cm x 2 dla rozmiaru 134).
      • verika Re: Nextdirect zwrot koszty 05.01.17, 17:54
        Ja nie piszę o pasie, bo to akurat najmniejszy problem (ja w większość spodni z elastycznym pasem wciągam gumkę i jest ok), tu chodzi i szerokość w pupie, są nieproporcjonalnie szerokie, wielkie, MEGA wielkie, beznadziejnie się układają. Zawsze kupowałam w Next ten rodzaj spodni, ale te z ostatnich kolekcji to totalna porażka sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka