Dodaj do ulubionych

Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso...

01.10.04, 21:59
Witam wszystkie e-mamy!
Proszę o obiektywne oceny wózków:
1. Graco Quattro Tour
2. Inglesina Espresso
Obecnie używamy Inglesiny Magnum z której jesteśmy zadowoleni... no tak gdyby
nie waga wózka wszystko byłoby ok. Nasz Kubuś rośnie smile i wniesienie wózka i
dziecka na III piętro, to już dla mnie nie lada wyczyn. Chcemy kupić lekką
spacerówkę. Nie chcemy jednak spacerówki z plastikowymi kółkami.
Chętnie poznam Wasze opinie smile
Pozdrawiam, Beata

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13980860&a=13980860
Obserwuj wątek
    • chuda20 Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 02.10.04, 08:22
      Hej,
      ja miałam graco Quatro i nie mogę złego słowa o tym wózeczku
      powiedzieć.Naprawdę jest rewelacyjny tyle tylko że ciężki i nie mieścił mi się
      do bagaznika punto.Moja mała ma już 15 miesięcy i to był zdecydowanie za ciężki
      wózek dla nas.Po 3 miesiącah zmieniłam go na plico P3 tylko i wyłącznie ze
      względu na wagę.Maja mała już część spacerków chodziła sama więc musiałammieć
      lekki wózek do prowadzenia a nie takiego kolosa :o)
      Nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale jeśli już smo zaczyna chodzić na
      spacerkach to kup lżejszy wózek.
      Mimo że plico to wózek przewozowy to ma większe siedzisko od Quatro.
      O inglesinie espresso było tu już na forum troszkę-wrzuć w wyszukiwarke i
      poczytaj.
      Pozdrawiam-Agata
      • hratli Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 02.10.04, 10:31
        ja mam quattro i jestem zadowolona
    • baziaczek Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 02.10.04, 20:40
      Do Mamy Kubusia:
      Przepraszam, że nie na temat, ale ile miesięcy ma Twój synek? Chcę kupić
      inglesinę magnum na tym nowym lekkim podwoziu alum (dla już już nadchodzącego
      grudniowego dzieciaczka) i zastanawiam sie na ile mi starczy (mam ten sam
      problem co Ty - 2 piętro w starej, wysokiej kamienicy). Czy gdyby waga nie była
      dla ciebie przeszkodą, to teoretycznie ile używałabyś magnuma?
      Odnośnie graco Quatro, ja kiedyś rozważałam ofertę graco właśnie przy pomocy
      doświadczonych mam i tatusiów z tego forum i nie znalazłam ani jednej
      negatywnej opinii o tym wózku na forum, same pozytywy, w odróżnieniu od innych
      modeli graco. Ma fajny patent z przekładaną budką, ale z tego co słyszałam od
      pani w sklepie podnóżek się nie rozkłada, więc to chyba jest wadą, bo
      dzieciakowi "dyndają" nóżki podczas spania. Ten podnóżek ma ponoć wersja delux
      (oczywiście trochę droższa).
      • justakoko Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 03.10.04, 11:57
        wersaja De LUX ma podnóżek ruchomy co jest bardzo przydatne np jak dziecko
        zaśnie i ma tez wkład- torbę dla niemowlaka i kosztuje ok 1200pln wiec niewiele
        drozej od zwyklego Quattro.

pozdrawiam.
    • mama_jakubka Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 04.10.04, 11:03
      Jakubek ma w tej chwili 14 miesięcy. Magnuma używaliśmy od samego początku do
      chwili obecnej. Wózek rozkłada się na płasko, więc nie było problemu z
      przewożeniem w nim niemowlęcia.
      Jesteśmy bardzo z niego zadowoleni, najbardziej chyba z montowania fotelika na
      stelażu. Teraz Kubuś już trochę urósł i już niedługo będziemy mogli używać
      wózka w tej formie. Nie było u mnie problemu z wniesieniem kółek+fotelika. Ze
      zniesiem wózka nie ma żadnego problemu „schody zaczynają się przy wnoszeniu”.
      Ja na początku nie mogłam dźwigać (miałam cesarkę), a potem już był za ciężki.
      Teraz wnosimy go zawsze razem.
      Bardzo przyzwyczailiśmy się do tego wózka i z żalem będziemy go zamieniać na
      inny, ale przydałby się jakiś lżejszy, żebym nie była od nikogo zależna i mogła
      się swobodnie poruszać. Nie mieliśmy z nim żadnych problemów, nawet z wypraniem
      tapicerki. Wszystko zmieściło się do pralki, nawet budka.
      Chciałabym, żeby nowy nabytek miał pompowane lub ewentualnie gumowe kółka i
      koniecznie jedną rączkę (tzn. z taką jak magnum).
      Pozdrawiam, Beata
    • mama_jakubka Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 05.10.04, 13:17
      Dziewczyny, czy żadna z Was nie używa innej lekkiej spacerówki (poza Espresso i
      Quatro)????
      Zależy mi na Waszych opiniach!
      Pozdrawiam serdecznie, Beata
    • ja_an Re: Graco City 19.10.04, 20:44
      hej, jestem mamą 6- miesięcznej dziewczynki. nasz wózek to polskie ARO MAX -
      wybierany długooo w internecie(www.aro.czest.pl) - w pięknym bordowym kolorze
      łączony z krateczką. jestem z niego bardzo zadowolona, ale waży 16,8 kg. mam
      nisko bo tylko 1 piętro, ale też bym go chętnie zamieniła na coś lżejszego.
      myąlałam o tym, by kupić coś mniejszego jak mała będzie chodzić. spodobał mi
      się graco city 2004 - waży 5,2 kg, ale ... jest strasznie wąski . i tu nasuwa
      się pytanie: do kiedy mała sie w nim bedzie mieściła??? i im dłuzej o tym myślę
      i czytam opinie na forum o wózkach, to dochodze do wniosku, że chyba dalej
      bedziemy jeździć naszym - po schodach w dół to żaden problem, a później będę
      zostawiała na klatce (z zapięciem od roweru) . używany jak ukradną to już nie
      taki żal. albo kupię coś jako grugi wózek, jak męża nie będzie akurat do
      pomocy. i tu by się ten city sport sprawdził. pytanie - na jak długo - jak to
      takie maleństwo, prawie jak dla lalki.
      • coronella Re: Graco City 19.10.04, 22:28
        moja 20 miesieczna corka w zaden sposob nie wchodzi do tego typu wozkow.
    • coronella Re: Graco Quattro Tour, Inglesina Espresso... 19.10.04, 22:27
      Witaj!!

Ja uzywalam wielu lekich wózków, ale w sezonie letnim.
      I tak: Graco generalnie nie jest polecane. Wózki te, na pierwszy rzut oka
      wygladaja fajnie, ale sa bardzo slabo zrobione. Z marnych czesci, baaardzo sie
      psuja (opinia kolegi pracujacego w serwisie). Sa malo stabilne. Generalnie
      wozki dosc kiepskie, a jesli planujesz potem wozek sprzedac- tragiczne.

Inglesina- dobra, znana firma. Wózki sa bardzo fajne. Ale ten model, o ktory
      pytasz, nadaje sie raczej jako wozek zakupowy. Jest lekki, porownywalny do
      chicco ponee. Glowna jego wada jest brak regulowanego podnozka. A nawet nie ma
      podnozka wcale. A wiec nozki dziecka wisza, i nie ma mozliwosci, by wygodnie w
      tym wozku spalo. Oparcie jest regulowane na pasach. Zastanow sie nad tym.
      Polozyc jest nawet latwo, ale podniesc- okropnie. Trzeba dwoch rak. Zalety-
      duzy kosz na zakupy, wozek lekki.

Z innych lekkich wozkow- ja mam ABC. Co prawda model Tempo Light, ktory do
      najlzejszych nie nalezy. Ale wozek jest REWELACYJNY!!!! Po prostu nie widze
      wad. Szeroki, wygodny, ideal!!! za bardzo przyzwoite pieniadze. Z innych,
      lzejszych, jest Handy plus, ale to raczej taka parasolka.

U Ciebie utrudnieniem jest to, ze idzie zima. I wozek powinien byc przynajmniej
      lekko ocieplony.
      Na wiosne i lato polecalabym Bebe Comfort Allegro Plus- baaaardzo sympatyczny,
      leciutki, zgrabny wozeczek.

A moze Peg perego? Pliko np? Maja spiworki na nozki, ciepla, fajna tapicerke.
      Jest to dobra, renomowana forma, wozki solidne, estetyczne.
      Model P3, ten najnowszy, jest ciezszy i wiekszy od poprzedniego- Matic.Ale
      wiele dziewczyn, ktore go maja, bardzo wozek chwala.

Ja mam Pliko Matic (ktory chce wlasnie sprzedac). Tez jest swietny, mniejszy i
      lzejszy od P3. Ma oslonke na nozki, ocieplana tapicerke. Dobrze sie prowadzi.
      I kola kauczukowe, bardzo dobrze trzymaja sie powierzchni.

Zalezy ile pieniazkow chcesz wydac na nowy wozek.

A moze cos z Polskich? Np Baby Dreams Walker? Tez jest wart uwagi. I rowniez ma
      oslonke. I nie kosztuje drogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka