oskarek05 05.04.17, 09:58 Dziewczyny Jakie macie doświadczenia z samochodami w kolorze czarnym? Czy utrzymanie czystości faktycznie graniczy z cudem? Mam na myśli nowe auto z rocznika np. 2016 bez możliwości garażowania..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tg76 Re: Nowe auto - czarny lakier 05.04.17, 10:18 Mam białe, na pewno z czarnym nie będziesz miała gorzej Z białym -masakra.... myślę o powloce jakiejś na lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Nowe auto - czarny lakier 05.04.17, 10:34 Zalezy jaki lakier. Mialam dwa. Jeden perla i czarny metalik. Perla duzo lepsza byla w utrzymaniu niz metalik, jednak oba wymagaly dokladnego splukania po umyciu. Jak mylam na myjce automatycznen (najczesciej) to po woskowaniu musialam wylac sporo nablyszczacza zeby nie bylo plamek. Teraz mam szary platynowy i po 4 latach lakier jest jak nowy, po myciu nigdy nie wycieram. Nie ma zaciekow, a nawet jak sie przykurzy to tak tego nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Nowe auto - czarny lakier 05.04.17, 11:30 Najlepsze kolory to właśnie szary, srebrny, miałam też złoty (oczywiście odcienie metaliczne czy też perły) - to są kolory przy których nie widać pyłu, zacieków, lekkiego brudu. Najlepsze w użytkowaniu. Za czarny podziękuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Nowe auto - czarny lakier 05.04.17, 20:12 verika napisała: > Najlepsze kolory to właśnie szary, srebrny, miałam też złoty (oczywiście odcien > ie metaliczne czy też perły) - to są kolory przy których nie widać pyłu, zaciek > ów, lekkiego brudu. Najlepsze w użytkowaniu. to są również kolory idealnie wtapiające się w koloryt nawierzchni drogowych, przez co w niektórych warunkach mniej widoczne dla innych kierowców; miałam kiedyś czarny - to kwestia charakteru właściciela: pedant się zamęczy przy takim aucie; auto, o którym piszę pewnego razu zyskało na przedniej masce urocze rysy od kocich pazurów ślady łapek też były nieraz widoczne ... ale te były możliwe do umycia Odpowiedz Link Zgłoś
mrt-na Re: Nowe auto - czarny lakier 07.04.17, 00:40 Czarne auto bardzo się nagrzewa latem na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka.8 Re: Nowe auto - czarny lakier 07.04.17, 08:31 Mam auto czekoladowe ,mąż czarne - oba takie same w utrzymaniu ,czyli jak ktoś lubi czyste .... często na myjni wcześniej miałam czarne i mąż srebrne , srebro na pewno najłatwiejsze w utrzymaniu czystości , ale szczerze mówiąc każdy kolor ma plusy i minusy a ważne aby Tobie się podobał ,tym bardziej jak kupujesz nowy to pewnie dłuższą chwilę pojeździsz Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nowe auto - czarny lakier 08.04.17, 21:56 taaa a inne sie nie nagrzewaja. no i klimy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nowe auto - czarny lakier 08.04.17, 21:57 mam czarne i jest zakurzone 5min po wyjezdzie z myjni, ogolnie zwisa mi to. wczesniej mialam same srebrne i brudu w ogole nie bylo widac ale przyciagaly za to inne samochody dosc skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Nowe auto - czarny lakier 09.04.17, 07:28 Zaintrygowalas mnie. W jakim sensie przyciagaly inne samochody? Od ponad 4 lat jezdze platynowym autem, maz przez 5 lat jezdzil grafitowym. Zadne z nich nie "przyciagnelo" innych samochodow, a w uzytku codziennym sa/byly. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nowe auto - czarny lakier 09.04.17, 08:50 3 sztuki wytrzymaly srednio po 2 lata i ktos w nie wjezdzal. w 2 zielone nigdy. uznalam, ze juz nie kupie srebrnego samochodu. czarny akurat sie trafil bo byl z wyprzedazy i wyboru zero. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: Nowe auto - czarny lakier 09.04.17, 10:33 Nigdy w życiu czarnego lakieru! Poprzedni mieliśmy srebrny, idealny do utrzymania czystości. W czarnym 5min po czyszczeniu widać pierwszy bród. Okres jesien- zima- początek wiosny to masakra. Czasem wydaje mi się, że wystarczy szyby umyć bo reszty nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Nowe auto - czarny lakier 09.04.17, 11:09 Ten bród to pewnie stąd ,że w rzece myjecie auto... Odpowiedz Link Zgłoś
antwren Re: Nowe auto - czarny lakier 10.04.17, 19:55 Miałem już chyba wszystkie kolory.Rzeczywiście beżowe i szare są najłatwiejsze w utrzymaniu Czarny jest trudny, bo wymaga wytarcia do sucha po umyciu, ale jeszcze gorszy jest ciemno-zielony, bo w trakcie mycia wydaje się ,że jest czysty, a potem wychodzą brudne niedomyte smugi. Jednak lubię czarhy, ale na pierwszym miejscu stawiam bordowy i granatowy....... Odpowiedz Link Zgłoś