Dodaj do ulubionych

Szklarska czy Karpacz?

01.05.17, 18:37
Pomóżcie bo siedzę i dumam od paru dni. Może macie jakieś fajne miejscówki w jednej albo drugiej miejsowości? Dzieci w wieku 4 i 9, chcemy się wybrać na tydzień w lipcu. Noclegi w rozsądnej cenie, żadne tam Gołębiewskie ; )) Najlepiej takie jakieś miejsce z ogrodem ; )
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:02
      Szklarska bo mniej komercyjna niż Karpacz, chociaż nie znam w niej noclegów sad
      a w Karpaczu polecam prymulka.batur.pl/
    • makoja Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:22
      Z tych dwóch miejscowości wolę Szklarską, ostatnio nocowaliśmy tu www.willaecho.pl/ , blisko do centrum i do wyciągu wyciągu, plac zabaw. Nie mają jednak wyżywienia na miejscu.
      • lawia77 Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:41
        Ja pooecam hotel Bornit w Szklarsliej przyzwoite ceny baden sauna piekne położenie
        • manala Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:47
          e, ten to też nie ta p,óka cenowa. Nas jest czwórka - pokój studio tam to 690 zł za noc; jednak czegoś tańszego szukam - idealnie do 250 za noc.
      • silje78 Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:47
        Tez polecam Wille Echo. Co prawda brak wyzywienia moze byc problemem, ale w pokojach byly male lodowki. Bylismy z dziecmi 5 i 7 lat. Trzy lata temu.
        W tym roku jedziemy do Karpacza, ale jeszcze nie wiem czy polecam wink. Zarezerwowany mamy Apartament Krolewski. Nie nasz styl, ale zalezalo n na trzech sypialniach.
        • manala Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 19:52
          Echo sobie dodałam, podzwonię po weekendzie
    • alizel Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 20:21
      Byliśmy w ubiegłym roku w Szklarskiej, polecam Słoneczną Różę. Blisko centrum (choć na mocno stromej górce), obok placyk zabaw, ceny bardzo przyzwoite.
      • corrina_f1 Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 20:38
        Chyba tu tez będzie nie ten budżet, ale to z wyżywieniem i atrakcjami. Jedziemy we 4 na tydzień, też w lipcu.

skalnykarpacz.pl/blog/product/ferie-w-karkonoszach-8-dni7noclegow/
        • fifiak Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 21:19
          Polecam Szklarską bliżej przyrodny, bo mniej komercji. Nocleg braliśmy z booking i tam też odsyłam. Niekiedy można wynegocjować bezpośrednio niższe ceny. My mieszkaliśmy nad strumykiem, przy dróżce prowadzącej ma szlak - sielsko i anielsko.
          • perspektywa13 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 17:26
            Podasz namiary?ten strumyk i brak komercjismile
    • magata.d Re: Szklarska czy Karpacz? 01.05.17, 22:30
      A ja polecam Pensjonat Karkonoski w Karpaczu. Fajne warunki, atrakcje dla dzieci typu ogród i plac zabaw, sala zabaw, filmy dla dzieci itp. Parę kroków do Gołębiewskiego na basen (zniżki)wink i dobre miejsce wypadowe w góry, na szlak (blisko do świątyni Wang).
    • slonko1335 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 10:51
      Jedziemy do Karpacza i Łomnicy. W Karpaczu-Halicz-niedrogi pensjonat z dobrymi opiniami. W Łomnicy Osada Śnieżka. Wolałam do Szklarskiej ale dziecko mi się w Karpaczu zakochało i tylko Karpacz wchodził w grę, na szczęście na drugi tydzień na Łomnicę przystaławink
      • corrina_f1 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 11:03
        slonko1335, kiedy będziecie w tym Karpaczu ? smile
        • slonko1335 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 12:04
          29lip-05sie Karpacz, 05-12sie Łomnica
          • corrina_f1 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 12:08
            Aha, to my będziemy wcześniej bo od 16 lipca tydzień smile
            • silje78 Re: Szklarska czy Karpacz? 03.05.17, 16:46
              niemal jak zlot, tylko z mijanką big_grin. my jedziemy całą ekipą 6 sierpnia smile
    • tomanksa Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 11:54
      To i ja dołożę swoje 5 groszy. W tamtym roku byliśmy z 8 - latkiem w Szklarskiej w Willi Echo ( swoją drogą nie wiedziałam , że taka popularna tu na forum) . Było super, do tego stopnia, że syn zakochał się w górach i nie chce słyszeć o morzu czy jeziorze.
      W tym roku będzie zatem Karpacz ( Szrenica już zdobyta, więc przyszła pora na Śnieżkę wink) . Mam nadzieję, że będzie równie fajnie. Za rok napiszę, które miejsce lepsze smile
      • corrina_f1 Re: Szklarska czy Karpacz? 11.05.17, 10:18
        Dziewczyny, a jeszcze co do Szklarskiej, to jakie okolice należałoby traktować jako tzw dobrą lokalizację ? Czy lepiej mieszkać w centrum, czy gdzieś na obrzeżach, fajne widoki jednak brałyby górę nad bliskością ścisłego centrum. Byłam w Szklarskiej raz w życiu przez 3 godziny, kawał czasu temu, więc w ogóle nie kojarzę wink
    • koala0405 Re: Szklarska czy Karpacz? 02.05.17, 15:29
      bez ogrodu ale fajne studio + śniadania w Petrus Karpacz - krok od centrum. Byłam tam z 8 razy ale obecnie chcieliśmy zmienić otoczenie i na majówce jesteśmy w Hotelu Stok w Wiśle.
      • sylwia7611 Re: Szklarska czy Karpacz? 03.05.17, 01:28
        Ja polecam Karpacz hotel Konradówka blisko centrum z wyżywieniem pokoje standard najtańsze (i jak nazwa wskazuje standardowe bez wypasu ale czyściutkie) smile Basen, sauny w cenie ważne że tylko dla gości hotelu więc nie ma tłoku, obsługa miła. Dzieci wtedy 7 i 11 lat zadowolone, Śnieżka zdobyta nóżkami w górę i w dół w tamtym roku smile
      • sylwia7611 koala0405 03.07.17, 15:31
        I jak majówka w Hotelu Stok w Wiśle?
        Planujemy tam wakacje czy warto?
        • koala0405 Re: koala0405 03.07.17, 17:15
          warto....pogody na majówkę nie było, lało cały czas ale bez wychodzenia z hotelu dzieci się nie nudziły.... atrakcji mnóstwo i jedzenie....mniam najlepsze jakie do tej pory jadłam. W lipcu jedziemy do Karpacza bo niestety cenowo Wisła dla nas za droga.
          • sylwia7611 Re: koala0405 05.07.17, 13:00
            Dzięki za odpowiedź. Jedziemy za tydzień na tydzień tongue_out
    • agar2208 Re: Szklarska czy Karpacz? 04.05.17, 11:50
      Polecam stronę:
      www.dzieciochatki.pl
      Są tam miejsca przyjazne dzieciom.
      My z tej stronki byliśmy w Szczyrku " u Wielickich"- polecam.
    • nuage8 Re: Szklarska czy Karpacz? 11.05.17, 18:01
      W Szklarskiej byliśmy w Domu pod koziołkami i polecam. Co prawda zimą, ale latem tez moze byc tam fajnie.
      • perspektywa13 Re: Szklarska czy Karpacz? 12.05.17, 06:05
        W ubiegłym roku byliśmy w Szklarskiej, Karpacz odwiedziliśmy.W tym znowu do Szklarskiej.Ma pewien urok,chociaż mogą dziwić tiry przejeżdżając przez miasto.Karpacz to już typowo turystyczna miejscowość.Oba miasteczka są dobrą bazą na wypady w góry.
    • asa_tadarasa Re: Szklarska czy Karpacz? 14.05.17, 01:11
      My tegoroczną majówkę spędziliśmy w Szklarskiej w "Czarnym Kamieniu" Resort&spa. To był mój pierwszy pobyt w Karkonoszach. Jestem zachwycona, ile tam jest do zobaczenia, chyba miesiąca by brakło. Na pewno jeszcze tam pojedziemy. Szklarska to dobry punkt wypadowy. I hotel też super i tańszy niż gołebiewskiesmile Czarny Kamień to nowy apartamentowiec, poczytaj w internecie. Czysto, nowocześnie, super wyposażenie, baseny wew i zew., sauny, plac zabaw dla dzieci, a do tego cisza i spokój, las, a jednoczesnie blisko do centrum. Chociaż do centrum idzie się łatwiej, bo z górki, z powrotem szczególnie z wózkiem było czasami ciężko smile. Śniadania i obiadokolacje na miejscu, duży wybór, 2 rodzaje zup i kilka rodzajów drugiego dania, desery, napoje. W bliskiej okolicy Lidl, Netto, trochę dalej Biedronka.
      • asa_tadarasa Re: Szklarska czy Karpacz? 14.05.17, 01:15
        I widoki z hotelu na góry. Z dwójka dzieci mieliśmy dwupokojowy apartament.
    • olesia301 Re: Szklarska czy Karpacz? 03.07.17, 16:25
      miejscówki w pociągu?
      • olesia301 Re: Szklarska czy Karpacz? 03.07.17, 16:25
        ... trzeba wykupić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka