Dodaj do ulubionych

Zalando - zwrot

29.08.17, 15:30
Dziewczyny, czy w Zalando można zwrócić towary z 2 różnych zamówień, wysyłając je w jednej paczce ? Wywaliłam jedno pudełko i nie mam za bardzo w co wsadzić rzeczy z drugiego zamówienia.
Obserwuj wątek
    • juvian Re: Zalando - zwrot 29.08.17, 16:38
      Można, ale można też dać jakiekolwiek pudełko zastępcze, zauważ,że do zwrotu masz etykietę, owszem, można nakleić 2 na jedno pudełko, ale bez sensu robić zamieszanie kurierowi, który wie, ile ma przesyłek odebrać. Najlepiej jest załatwić pudełko zastępcze.
      • pycia07 Re: Zalando - zwrot 29.08.17, 16:41
        U mnie nie można. Kurier mówił, że jeżeli oddzielne zwroty musza być oddzielnie zapakowane. Nie musi to być oryginalne pudełko. Można nawet zapakować w folię smile
        • corrina_f1 Re: Zalando - zwrot 29.08.17, 16:54
          Ok dzięki. Chciałam zamówić kuriera na jutro ale do jutra nie będę miała pudełka zastępczego. Jakoś inaczej sobie będę musiała poradzić zatem, dzięki.
          • noo_noo Re: Zalando - zwrot 29.08.17, 18:29
            ja z tym pytaniem dzwoniłam do zalando i powiedzieli, żeby nadać osobno. Nie możesz tego spakować w jakąś reklamówkę - taką grubszą?
            • pycia07 Re: Zalando - zwrot 29.08.17, 22:45
              Dokładnie. Ja pakuję w grube worki owijam taśmą i już smile Odkąd pamiętam zawsze Zalando chciało każde zamówienie osobno może to i dobrze-dzięki temu mają porządek w przeciwieństwie do większości innych sklepów internetowych. Na zwrot też czekam max 7 dni od daty zabrania paczki przez kuriera - w HM natomiast....i 3 tygodnie. Dodatkowo kurierom płacą za każdą paczkę więc tez pilnują żeby każde zamówienie było osobno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka