Dodaj do ulubionych

Bałtyk 2018

09.02.18, 16:00
Idę za ciosem i ogarniam po kolei wyjazdy, doszłam do wakacji. W zeszłym roku były góry, teraz ma być morze. Generalnie interesuje mnie jakaś fajna, raczej nie zatłoczona miejscowość począwszy od Mierzei Wiślanej (z wyłączeniem Krynicy Morskiej), przez Hel, zasadnicze wybrzeże od 3miasta tak powiedzmy do Ustki, ale chętnie bliżej, do Łeby powiedzmy. Start z Warszawy więc dalekie zachodniopomorskie odpada.
Często polecane były tu Dębki i Rowy. Spokojna jest podobno Karwia.
Do tej pory byliśmy w Krynicy M., Jastrzębiej Górze i Ustce. Odpada Władysławowo, raczej Łeba też.
Jeśli chodzi o nocleg, to chyba bardziej jakieś apartamenty lub pensjonat niż duży ośrodek/hotel. Ale też jednak fajnie byłoby mieć opcję basenu na niepogodę plus jakąś choćby małą salę zabaw. Wtedy też pełne wyżywienie byłoby mile widziane.
Jeśli hotel to raczej poniżej 5 stówek za dobę dla 4 osób. Choć nie wiem, czy nad morzem to w sezonie możliwe z posiłkami...
Obserwuj wątek
    • drimgerl Re: Bałtyk 2018 09.02.18, 20:41
      Dębki i Karwia w sezonie nie są spokojne. Jest straszny tłok.
    • silje78 Re: Bałtyk 2018 09.02.18, 20:55
      W ferie bylismy w Dzwirzynie w hotelu Havet. Miejsce fajne. Do plazy 2-3min. Fajny hotel z basenem. Zastanawiamy sie czy nie wybrac sie tam latem na tydzien.
      • ewolajda88 Re: Bałtyk 2018 09.02.18, 21:01
        Ale mialo nie byc w zachodniopomorskim wink
        • silje78 Re: Bałtyk 2018 09.02.18, 22:06
          Nie zarejestrowalam wink. Z Gdanska jechalismy to w miare blisko jest.
          • krasulas Re: Bałtyk 2018 10.02.18, 20:32
            Bez wyżywienia....ale bardzo ciekawie....osrodek Wenecja w Kątach Rybackich. Daleko plaża...spacer 25 min przez las...cudo. Plaża pusta. Możliwość odpłatnej jazdy Melexami do dalszego głównego wejścia. Ośrodek z domkami i pokojami. Korzystałam z domku. Teren ogrodzony. Boisko...kosz..zabawki itp. Polecam zerknąć na www. Wybrałam tą miejscówkę ze względu na nowe hobby części rodziny...wędkowanie (za ośrodkiem).
            • iwetta-78 Re: Bałtyk 2018 10.02.18, 21:11
              Kąty są cudne... Uwielbiam ten spokój i ciszę. Jedyny minus że jak jest paskudna pogoda to zupełnie nie ma co robić.
              W ubiegłe wakacje jako że byłam sama z dziećmi bez samochodu wybrałam Rowy. I mimo że dużo bardziej zatłoczone niż spokojne Kąty to bardzo fajnie wspominam mimo iż pogoda była niezbyt plażowa.
    • widosna Re: Bałtyk 2018 10.02.18, 23:10
      Jeszcze Jantar na Mierzei jest fajny. Stosunkowo spokojnie (choc nie malo turystow), dla dzieciakow jazda konna, piekny las, plaza niezatloczona. Jest osrodek rehab. w ktorym niezly basen w razie niepogody. Ale miejscowki konkretnej nie znam
    • adasion Re: Bałtyk 2018 10.02.18, 23:32
      Karwia w sezonie jest straszna. Dębki zdecydowanie fajniejsze, zwłaszcza gdy się mieszka na skraju miejscowości - po stronie zachodniej dużo domków, po wschodniej więcej pensjonatów.
    • joagraba Re: Bałtyk 2018 11.02.18, 09:52
      A ja polecam pensjonat Margo w Karwieńskim Błocie, między Karwią a Dębkami. Mają bardzo dobrą restaurację Lawendowy Zakątek, śniadania w formie szwedzkiego stołu, obiadokolacje do wyboru z karty dań lub menu dnia (polecam!). My byliśmy już kilka razy, i choć może i chciałoby się jakiejś odmiany to miejsce nam bardzo odpowiada z wielu powodów. Po pierwsze sama wioska cicha i spokojna, bez straganów, dyskotek itd. Plaża czysta, niezatłoczona, jedynie w weekendy więcej ludzi, dojeżdżających z Trójmiasta, Wejherowa itd. Choć oczywiście nie jest bardzo blisko, ale w sam raz na miły spacer lub dojazd samochodem jak mamy dużo sprzętów.
      Sam pensjonat fajny, raczej kameralny na ok. 30 osób, zwykle dużo dzieci więc pociechy mają co robić, tym bardziej że jest spory ogrodzony zielony teren, placyk zabaw oraz kryty basen. W razie niepogody jest budynek restauracji, na piętrze jest duża sala, w której dzieci mogą się bawić.
      Restauracja naprawdę fajna, godna polecenia tak w ogóle. Mnie naprawdę na tym zależy bo nienawidzę gimnastyki z posiłkami na wakacjach, oferta gastronomiczna zwykle słaba, a tam dzieci chętnie jedząc (są specjalne dania), są bardzo elastyczni jeśli idzie o szczególne wymagania.
      I tak się od kilku lat trzymamy tego miejsca bo trudno znaleźć coś podobnego.
    • blizniaki14 Re: Bałtyk 2018 12.02.18, 11:54
      My od pięciu lat jeździmy do Junoszyna między Jantarem a Stegną - domki i apartamenty Leniuchowo smile Nasze dzieci nie chcą nigdzie indziej. Cały ośrodek ogrodzony, plac zabaw,trampolina, rowerki, zabawki dla dzieci i zawsze trafiamy na fajnych ludzi. Mamy już nawet wakacyjne przyjaźnie. Cisza, spokój, jeden sklep na całą wioskę. A przy tym blisko do Janaru i Stegny, a tam atrakcje zawsze się znajdą. Spacer na plażę cudownie pachnącym lasem, około 30 minut, na plaży pusto.... ach... Już bym chciała wakacje smile
    • agulag76 Re: Bałtyk 2018 12.02.18, 20:10
      Dąbki Bobolin
    • westallka Re: Bałtyk 2018 12.02.18, 20:46
      Tylko Białogóra smile) Jest piękna, rozległa i przestronna. Ma stadninę koni, sporo miejsc z dobrym jedzeniem (jeśli flądra to tylko w Złotej Rybce). Warto zabrać rowery, chociaż można też wypożyczyć. Też jeździmy z Warszawy; pierwszy raz 13 lat temu. Jeśli pogoda jest akurat niełaskawa lub powieje nudą, to można pojechać na wycieczkę -w stronę Łeby lub do Trójmiasta. Polecam gorąco.
      • westallka Re: Bałtyk 2018 12.02.18, 21:03
        Inni też kochają wink czosnekwpomidorach.pl/bialogora-polskie-morze/
        • corrina_f1 Re: Bałtyk 2018 13.02.18, 14:55
          A dajcie jednak też coś z zachodniopomorskiego i to tego najdalszego - Świnoujście, Międzyzdroje (chętnie mniejsze miejscowości). Bo teraz tak patrzę, że z Warszawy to wcale niekiepski dojazd jest już teraz, zakładając, że się na bramkach na autostradzie nie stanie w korku.
          W zachodniopomorskim byłam tylko w Darłówku i Ustce. I w bardzo wczesnym dzieciństwie kilka razy z babcią do Świnoujścia jeździłam nocnym pociągiem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka