Dodaj do ulubionych

wygodne szpilki

16.02.18, 11:53
Hej! Potrzebuje wygodnych szpilek, np. ze skóry naturalnej, w których można spokojnie przetanczyc całą noc! smile co polecacie?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 14:04
      Ja w ogóle nie chodzę w pantoflach praktycznie, a poprzednie byle jakie się rozpadły i musiałam coś przyzwoitego kupić. Przeszłam całe Factory i nic mi nie pasowało. Koleżanka poleciła mi firmę Ferroni, bo podobno kupuje tam od lat. W Warszawie mają sklepy stacjonarne więc pojechałam i wybrałam 2 pary z wyprzedaży, obydwie na sporych obcasach. Następnego dnia praktycznie miałam bal karnawałowy i założyłam jedne z nich i przetańczyłam calą noc! Dla mnie rewelacja i zaskoczenie, bo zazwyczaj na obcasach nie mogę zbyt długo wytrzymać. Druga para jeszcze nie testowana, ale mam nadzieję że tez będzie ok smile
      • kanna Re: wygodne szpilki 16.02.18, 15:58
        Co za durny spam... uncertain
        • afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 16:34
          Nie spam, tylko życie smile Padło pytanie to odpowiadam, a że to nie spam to już chyba nie udowodnię, kto chce to sprawdzi. Jak inaczej mogę coś polecić w takim wątku, na tym forum praktycznie sam spam big_grin
          • anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:46
            Dzięki za informację wink pytanie jest łatwe do spamowania, więc wszystko zweryfikuje życie - sprawdzę ten sklep, poczytam opinie i zobaczymy wink
    • marshi Re: wygodne szpilki 16.02.18, 17:11
      Gino Rossi ze skóry licowej albo zamszu, absolutnie nie polecam lakierowanych - wg mnie za twarde i kaleczą stopę. W wielu modelach mają połówki rozmiaru, co dla mnie jest istotne, bo szpilki kupuję 39,5 czyli ciut większe niż standardowo. Dodatkowo mają różne wysokości szpilki, więc można wybrać coś dla siebie.
      • mia_lipiec Re: wygodne szpilki 16.02.18, 18:11
        Potwierdzam. Gino Rossi są mega. Zrobiłam turne niedawno po wielu sklepach i te najwygodniejsze mi sie wydaly. Kupiłam czarne klasyczne na answear w dobrej cenie. Teraz poluje na camelowe. No i oni mają połówki numerów co jest ekstra bo ja klasycznie jestem między rozmiarami a tu 39.5 jest idealne.
        • afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 18:27
          No właśnie jak w Facory Ursus przymierzałam z 15 różnych par w każdym z tamtejszych sklepów to jeden numer był za mały a kolejny za duży uncertain i nigdzie połówek nie sprzedawali.
          W jakiej cenie te GR kupujecie?
          • lawia77 Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:14
            Ja tez kupuje w gino rossi od jakis kilkunastu lat teraz głównie przez neta w outlecie sa naprawde przyzwoite ceny i często sa promocje. Polecam tez Massimo dutti i uterque oczywiscie na wyprzedazach.w szpilkach najwazniejszy jest profil obcasa,aby byly wygodne - mozna poczytac w internecie.Nauczylam sie wybierac szpilki i teraz spokojnie wytzymuje po 8h w pracy na 10 cm.
            • jorin Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:33
              Lawia, a moglabys opowiedziec o tym profilu obcasa, najlepiej z przykladem? Nie bede w zyciu miala mozliwosci wykonac odpowiedniej liczby testow, nie cierpie szpilek, ale jakbym wiedziala jak wybierac, to przynajmniej wybralabym dobrze przy nastepnej koniecznosci wink
          • marshi Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:48
            Nigdy w regularnych, bo są absurdalne jak na moją kieszeń sad.
            Ja mam np. model Savona z zamszowej skóry w kolorze koniakowym. Kupowałam w końcówce wyprzedaży i był rabat od rabatu przy zakupie dwóch par, wyszło niecałe 280 zł za dwie pary (różne modele).
            Do 19.02 dodatkowy rabat na przecenę SALE20 (20%).
          • mia_lipiec Re: wygodne szpilki 16.02.18, 20:26
            www.gino-rossi.com/ona/obuwie/czolenka/dcg666-m82-4300-3300-0
            Model serena jest mega wygodny i stabilny. Ja właśnie na te poluje ale tak do 250zl
            • afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 21:42
              Ale przez net kupujecie, na jakich stronach? Rozmiary są równe, czy jednak loteria. Może i ja popoluję smile
              Ja w szpilkach do tej pory nie chodziłam, ale dzieci odchowane, 40stka się zbliza najwyższy czas zacząć tongue_out
      • anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:48
        Dzięki za inspirację! Będę sprawdzać na pewno - zależy mi na mega wygodnych i sprawdzonych butach. smile
    • anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:50
      A czy któraś z Was testowała np. typowe buty do tańczenia? smile Zgadzam się też z tym, że jak buty są lakierowane to są sztywniejsze.
      • marshi Re: wygodne szpilki 19.02.18, 12:59
        Tak, kilka razy. Czarne Savona i cieliste podobne do modelu Melania. Tylko posiedź i pochodź w nich w domu, a najlepiej też gdzieś na zewnątrz. W stacjonarnych Gino Rossi sprzedawczynie uważają, że 39,5 jest dla mnie za duży (najczęściej mam 39), bo jest minimalny luz. Ja przetestowałam i wiem, że puchną mi po pewnym czasie nogi i dlatego wybieram ciut większe, bo nie lubię jak stopa wygląda w bucie jak szyneczka owinięta sznurkiem smile.
        • anapaa Re: wygodne szpilki 22.02.18, 11:04
          jasne! racja wink dzięki za podsunięcie firmy smile
          • beakarp Re: wygodne szpilki 22.02.18, 21:57
            a które z tych modeli GR są wystarczająco głębokie żeby szersza stopa dobrze w nich wyglądała?
            • marshi Re: wygodne szpilki 23.02.18, 08:52
              Ja mam wąską stopę, więc te modele, o których wspominałam niekoniecznie będą odpowiednie dla Ciebie. Jednak najlepiej przymierzyć w sklepie stacjonarnym jeśli masz taką możliwość.
              • anapaa Re: wygodne szpilki 02.03.18, 13:11
                koniecznie trzeba przymierzać ;/ zamówiłam właśnie butki - są lekko za ciasne, mimo ze mierzyłam stopę zgodnie z miarką w necie - cóż ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka