anapaa 16.02.18, 11:53 Hej! Potrzebuje wygodnych szpilek, np. ze skóry naturalnej, w których można spokojnie przetanczyc całą noc! co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 14:04 Ja w ogóle nie chodzę w pantoflach praktycznie, a poprzednie byle jakie się rozpadły i musiałam coś przyzwoitego kupić. Przeszłam całe Factory i nic mi nie pasowało. Koleżanka poleciła mi firmę Ferroni, bo podobno kupuje tam od lat. W Warszawie mają sklepy stacjonarne więc pojechałam i wybrałam 2 pary z wyprzedaży, obydwie na sporych obcasach. Następnego dnia praktycznie miałam bal karnawałowy i założyłam jedne z nich i przetańczyłam calą noc! Dla mnie rewelacja i zaskoczenie, bo zazwyczaj na obcasach nie mogę zbyt długo wytrzymać. Druga para jeszcze nie testowana, ale mam nadzieję że tez będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 16:34 Nie spam, tylko życie Padło pytanie to odpowiadam, a że to nie spam to już chyba nie udowodnię, kto chce to sprawdzi. Jak inaczej mogę coś polecić w takim wątku, na tym forum praktycznie sam spam Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:46 Dzięki za informację pytanie jest łatwe do spamowania, więc wszystko zweryfikuje życie - sprawdzę ten sklep, poczytam opinie i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
marshi Re: wygodne szpilki 16.02.18, 17:11 Gino Rossi ze skóry licowej albo zamszu, absolutnie nie polecam lakierowanych - wg mnie za twarde i kaleczą stopę. W wielu modelach mają połówki rozmiaru, co dla mnie jest istotne, bo szpilki kupuję 39,5 czyli ciut większe niż standardowo. Dodatkowo mają różne wysokości szpilki, więc można wybrać coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: wygodne szpilki 16.02.18, 18:11 Potwierdzam. Gino Rossi są mega. Zrobiłam turne niedawno po wielu sklepach i te najwygodniejsze mi sie wydaly. Kupiłam czarne klasyczne na answear w dobrej cenie. Teraz poluje na camelowe. No i oni mają połówki numerów co jest ekstra bo ja klasycznie jestem między rozmiarami a tu 39.5 jest idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 18:27 No właśnie jak w Facory Ursus przymierzałam z 15 różnych par w każdym z tamtejszych sklepów to jeden numer był za mały a kolejny za duży i nigdzie połówek nie sprzedawali. W jakiej cenie te GR kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:14 Ja tez kupuje w gino rossi od jakis kilkunastu lat teraz głównie przez neta w outlecie sa naprawde przyzwoite ceny i często sa promocje. Polecam tez Massimo dutti i uterque oczywiscie na wyprzedazach.w szpilkach najwazniejszy jest profil obcasa,aby byly wygodne - mozna poczytac w internecie.Nauczylam sie wybierac szpilki i teraz spokojnie wytzymuje po 8h w pracy na 10 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
jorin Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:33 Lawia, a moglabys opowiedziec o tym profilu obcasa, najlepiej z przykladem? Nie bede w zyciu miala mozliwosci wykonac odpowiedniej liczby testow, nie cierpie szpilek, ale jakbym wiedziala jak wybierac, to przynajmniej wybralabym dobrze przy nastepnej koniecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
marshi Re: wygodne szpilki 16.02.18, 19:48 Nigdy w regularnych, bo są absurdalne jak na moją kieszeń . Ja mam np. model Savona z zamszowej skóry w kolorze koniakowym. Kupowałam w końcówce wyprzedaży i był rabat od rabatu przy zakupie dwóch par, wyszło niecałe 280 zł za dwie pary (różne modele). Do 19.02 dodatkowy rabat na przecenę SALE20 (20%). Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: wygodne szpilki 16.02.18, 20:26 www.gino-rossi.com/ona/obuwie/czolenka/dcg666-m82-4300-3300-0 Model serena jest mega wygodny i stabilny. Ja właśnie na te poluje ale tak do 250zl Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: wygodne szpilki 16.02.18, 21:42 Ale przez net kupujecie, na jakich stronach? Rozmiary są równe, czy jednak loteria. Może i ja popoluję Ja w szpilkach do tej pory nie chodziłam, ale dzieci odchowane, 40stka się zbliza najwyższy czas zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:48 Dzięki za inspirację! Będę sprawdzać na pewno - zależy mi na mega wygodnych i sprawdzonych butach. Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: wygodne szpilki 19.02.18, 11:50 A czy któraś z Was testowała np. typowe buty do tańczenia? Zgadzam się też z tym, że jak buty są lakierowane to są sztywniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marshi Re: wygodne szpilki 19.02.18, 12:59 Tak, kilka razy. Czarne Savona i cieliste podobne do modelu Melania. Tylko posiedź i pochodź w nich w domu, a najlepiej też gdzieś na zewnątrz. W stacjonarnych Gino Rossi sprzedawczynie uważają, że 39,5 jest dla mnie za duży (najczęściej mam 39), bo jest minimalny luz. Ja przetestowałam i wiem, że puchną mi po pewnym czasie nogi i dlatego wybieram ciut większe, bo nie lubię jak stopa wygląda w bucie jak szyneczka owinięta sznurkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: wygodne szpilki 22.02.18, 11:04 jasne! racja dzięki za podsunięcie firmy Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: wygodne szpilki 22.02.18, 21:57 a które z tych modeli GR są wystarczająco głębokie żeby szersza stopa dobrze w nich wyglądała? Odpowiedz Link Zgłoś
marshi Re: wygodne szpilki 23.02.18, 08:52 Ja mam wąską stopę, więc te modele, o których wspominałam niekoniecznie będą odpowiednie dla Ciebie. Jednak najlepiej przymierzyć w sklepie stacjonarnym jeśli masz taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
anapaa Re: wygodne szpilki 02.03.18, 13:11 koniecznie trzeba przymierzać ;/ zamówiłam właśnie butki - są lekko za ciasne, mimo ze mierzyłam stopę zgodnie z miarką w necie - cóż ;/ Odpowiedz Link Zgłoś