Dodaj do ulubionych

fatalna jakość new balance

14.04.18, 12:37
Zawsze kupowałam dzieciom buty marek typu ecco, elefanten, clarks, superfit, primigi itp
Rok temu pierwszy raz kupiłam new balance, młody pokochał. Zniszczył je strasznie, ale olałam, w końcu to tylko dziecko, piłkę w nich kopał itp. Zostawiłam je (nie zdążył wyrosnąć) do kopania piłki na podwórku, i kupiłam jakieś dwa miesiące temu nowe, w salonie firmowym więc na pewno oryginalne.
Ile w nich pochodził... kilka tygodni (dziś już biega w sandałach). W butach odkleja się podeszwa, na języku jest mocne przetarcie. Będę reklamować.
Jak u was wygląda sytuacja? ja jestem rozczarowana, spodziewałam się lepszej jakości, zwłaszcza że cena nie jest niska.
Obserwuj wątek
    • kobieta_jakubowa Re: fatalna jakość new balance 14.04.18, 14:37
      Moje i mojego męża eNki też fatalne - noszone ponad pół roku. Wiecej nie kupię. Obecnie chodzę w Reebokach Classic a mąż w Adidas Haven. Nawet dużo wygodniejsze niż eNki.
      Syn chodzi w Nike Runner i jak na razie ok. Na podwórko ma Arpenaz z Decathlonu.
      • iberka Re: fatalna jakość new balance 14.04.18, 16:54
        To w Nike gdzie chodzi?
        Moje NB mam prawie rok - stan super. Srarszak nosił swoje od wiosny do jesieni- sprzedałam, bo wyrósł, a stan bardzo dobry. Nie mam butów na podwórko/ rower/hulajnogę itd. - dzieci noszą, to co im pasuje w danej chwili.
        • kobieta_jakubowa Re: fatalna jakość new balance 14.04.18, 17:18
          Dalej niż podwórko 😜
          • hugo43 Re: fatalna jakość new balance 15.04.18, 08:04
            Moj ez ma buty na podwórko,ze względu na to,ze brudzi buty niemiłosiernie.wstyd wyjść gdzies w teren w tych podworkowych😁w tym roku sa Decathlonowe ,lekkie za 99 pln.piore co tydzień,bo inaczej koloru nie widać.rok temu miał na podwórko pumy materiałowe i dały radę.
            • silje78 Re: fatalna jakość new balance 15.04.18, 08:25
              U nas podobnie. Maja buty na podworko, zawsze znajda bloto, buty cale w piachu, blocie. Prane co tydzien.
    • magia Re: fatalna jakość new balance 15.04.18, 11:02
      Może to kwestia modelu. Mój syn ma już 3 egzemplarz 410-ek i kolejne sprzedaje po roku w świetnym stanie, a używane codziennie.
      • samawsnach Re: fatalna jakość new balance 15.04.18, 11:08
        NB zaczęły się synowi przecierać z boku ( obydwa) po ok.3 tyg.noszenia. Nie grał w nich w piłkę, nie wspinał się po płotach. Reklamacja uznana od ręki, ale nie wiem czy nie dlatego że to zalando.
    • magata.d Re: fatalna jakość new balance 16.04.18, 16:57
      Też zauważyłam,że to są buty bardzo kiepskie. Ja mam, noszę ale na zmianę z innymi butami, zauważyłam że już w drugich przy szyciu rozrywa się ta siateczka (pierwsze reklamowałam, w sizeer bez problemu przyjęli reklamację). Dziecku po ok. 3 tygodniach odkleiły się czubki i przetarły boki butów. Niestety w sklepie firmowym reklamację odrzucili. Więcej butów tej firmy nie kupię. Dziecko nosiło nike, adidas i takich problemów nie było.
    • yellow_krabik Re: fatalna jakość new balance 18.04.18, 14:06
      Ja też mam z NB złe doświadczenie. Po dwóch dniach noszenia odkleiła się część materiału z przodu buta od reszty i bardzo kiepsko to wyglądało, materiał zrobił się bardzo pomarszczony. Buty wyglądały jakby były już porządnie schodzone. W sumie dobrze że tak wyszło, bo bardzo się w nich pociły nogi, zero przewiewu. Na szczęście reklamacja została uznana.
    • kurazogodu Re: fatalna jakość new balance 24.06.19, 13:55
      Jakiś czas temu kupiłem new balance, opinie o tych butach po pół roku codziennego użytkowania mogę określić jako pozytywną. Wygodne i wytrzymałe. (wiem coś na ten temat, ponieważ jak to się mówi „buty palą mi się na nogach”, i jeszcze żadna para nie wyglądała tak dobrze po pół roku smile).
    • sz_szym Re: fatalna jakość new balance 26.06.19, 08:41
      Dziwne są te opinie new balance, ja nie moge powiedzieć złego słowa o nich. To już moja druga para. Pierwsze wytrzymały mi naprawdę długo, i nosiłbym je dalej gdybym ich nie uszkodził (a właściwie to mój kochany pieseł…). lekkie, wygodne i jak mówiłem solidne.
      • joagraba Re: fatalna jakość new balance 26.06.19, 15:08
        A dla mnie dziwny jest nagły przypływ obrońców NB.
        Tracicie czas - to forum już prawie umarło.
    • emma6666 Re: fatalna jakość new balance 26.06.19, 11:33
      Po tym jak wyleczyłam się z New balance kupiłam dziecku tanie (70 zł) buty z decathlona. Rewelacja. Lekkie, miękkie, podeszwa elastyczna, dziecko uwielbia. Po pół roku używania (pół roku, new balance rozwaliły się po kilku tygodniach) zrobiły się dziurki w siatce z przodu, w każdym bucie w tym samym miejscu. Reklamacja uznana od ręki, zwrot na kartę podarunkową, od razu poszłam na dział i kupiłam identyczne płacąc tą kartą. Nigdy więcej new balance.
    • ma_maa Re: fatalna jakość new balance 20.08.19, 12:28
      Negatywne opinie new balance chyba piszą ludzie którzy nigdy nie mieli tych butów na nogach. Zamówiłam, przyszły zgodnie z przewidywaną datą doręczenia. To moja 3 para i na pewno nie ostatnia.
      • mysimplelife Re: fatalna jakość new balance 20.08.19, 15:33
        Też miałam pozytywną opinię o NB, do czasu, kiedy kupiłam te buty dziecku. Jakość dramatyczna, buty po 2 miesiącach są do wyrzucenia. Reklamacji oczywiście nie chcą uznać. Czekam teraz na opinię niezależnego rzeczoznawcy, nie odpuszczę. Żadne z butów mojego dziecka, nigdy nie wyglądały tak jak NB po 2 miesiacach.
      • emma6666 Re: fatalna jakość new balance 03.09.19, 06:27
        Niczego glupszego dawno przeczytałam. Tak, całą historię sobie wymyśliłam. Za to są super bo przyszły na czas. Czytać kobieto potrafisz?
        • k_sztanka Re: fatalna jakość new balance 03.09.19, 12:14
          Być może chodziło @ma_maa o to że te negatywy nie do końca są rzetelne.. moje buty np. wytrzymały baaardzo długo. Nie chcę bronić, ale naprawdę byłam zadowolona tongue_out. A tak nawiasem mówiąc - dajecie dziecku buty za parę stów do biegania za piłką? Sory ale do tego są inne buty
          • joagraba Re: fatalna jakość new balance 03.09.19, 16:00
            Doprawdy, NB chyba ma spory budżet na profesjonalny marketing szeptany i przeszukiwanie sieci pod kątem wypowiedzi rozczarowanych klientów.
            Ciekawe dlaczego? Wychodzi taniej niż jakość poprawić?
            • mysimplelife Re: fatalna jakość new balance 06.09.19, 12:07
              Też mam wrażenie, że zadzwiająco aktywnie działają obrońcy marki NB... pod każdym negatywnym postem, wianuszek zadowolonych się zaraz wypowiada. Ja w każdym razie podtrzymuję swoją opinię - jakość butów, które miała moja corka była FATALNA. I nie, nie grała w nich w piłkę, ani nie uprawiała wyczynowo sportu. A buty po 2 miesiącach nie nadają się do chodzenia. Dramat.
              • emma6666 Re: fatalna jakość new balance 09.09.19, 19:32
                Mój syn też na początku nie kopał w nich piłki. Dopiero Kiedy się zniszczyły od... chodzenia w nich do szkoły
                • pasquda77 Re: fatalna jakość new balance 22.01.20, 18:48
                  Moje rozsypały się po pół roku sporadycznego noszenia , a właściwie jeden but..., drugi wygląda nadal jak nowy.Reklamacja uznana , zapewne tylko dlatego że to Zalando , ale więcej nie kupię NB.Szkoda że taka fatalna jakość, bo buty ładne i wygodne, jednak za 369 zł oczekuję innej jakości.
    • jordan-1 Re: fatalna jakość new balance 05.02.20, 16:22
      Wszyscy którzy zamierzają zakup butów NEW BALANCE odradzam ze względu na bardzo złą jakość jak również w ogóle nie uznawania jakichkolwiek reklamacji , lepiej te pieniądze wyrzucić samemu w błoto niż nabijać kabzę BALANSEROM !!!!!!!!!!!!!............
      • agnesta Re: fatalna jakość new balance 08.02.20, 11:01
        Nigdy więcej nie kupię New Balance. Po sezonie noszenia popruły się szwy na zamszowych wstawkach i poprzecierał materiał na zapiętkach do tego zaczyna odklejać się guma na czubkach. Reklamacji nie uznano.
        • mlemington_pasiasty Re: fatalna jakość new balance 18.02.20, 11:31
          A próbowałaś iść do rzeczoznawcy? Ja w podobnej sytuacji poszedłem do Rzeczoznawców Maj, opinię dostałem szybko i bez wiekszych problemów i z nia reklamację mi uznano. Także może warto spróbowac tą drogą?
          • tonik777 Re: fatalna jakość new balance 25.02.20, 16:38
            A ile taka opinia kosztuje?
            Szczerz to wątpię, żeby po opinii rzeczoznawcy sprzedawca zmienił zdanie. Oni mają swojego rzeczoznawcę i ten wyda inną opinię.
            • emma6666 Re: fatalna jakość new balance 02.03.20, 20:51
              Ja byłam u rzeczoznawcy i nic to nie dało. Została droga sądowa, nie chciało mi się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka