Dodaj do ulubionych

Barwniki do slime

23.11.18, 09:03
Chce kupić córce slime box, ale niektore rzeczy chce kupic osobno gdyz wyjdzie to duzo taniej. I tak np.barwniki chce kupic osobno i tak czytam i czytam i dalej nic nie wiem smile Stad moje pytanie, jakie barwniki sa dobre do slime? Spozywcze w proszku czy płynie? Zwykle farby plakatowe czy akrylowe ?
Obserwuj wątek
    • makoja Re: Barwniki do slime 23.11.18, 09:12
      moja córka używała barwników od jajek wielkanocnych - tych w proszku , te ze spożywczych były chyba najtańsze
    • pasja23 Re: Barwniki do slime 23.11.18, 12:13
      A możesz zalinkować ten zestaw, bo też szukam dla córki. Pierwszy raz dostanie coś takiego, więc który wybrać ?
      • bmw28 Re: Barwniki do slime 23.11.18, 12:42
        My ostatnio w Kauflandzie kupiliśmy 4 sztuki po ok 5PLN każdy
        • bmw28 Re: Barwniki do slime 23.11.18, 12:43
          Dr.Oetker - barwniki spożywcze
      • karolkaa26 Re: Barwniki do slime 23.11.18, 15:14
        Zamowilam ze strony slimebox.pl bo corka chce koniecznie od nich. Nie kupowalam gotowego zestawu tylko sama skompletowalam sobie paczke. Wzielam 2 duze 1l kleje, kuleczki styropianowe, piasek kinetyczny, pojemniki na slime, barwnik swiecacy w ciemnosci i 2 ksiazki. Reszte dodatkow czyli brokaty i konfetti dokupilam w zwyklym sklepie i wyszlo duuuzo taniej niz u nich na.stronie. Aktywator w postaci plynu do soczewek i sode tez kupie w zwyklym sklepie. Brakuje mi jeszcze barwnikow
        • san_vito Re: Barwniki do slime 23.11.18, 17:09
          Jesli ktos zna jeszcze tansze sposoby na slime'a to prosze o podzielenie sie. Myslalam, ze wystarczy zwykly klej w plynie.
          • makoja Re: Barwniki do slime 23.11.18, 17:20
            1. klej w płynie pva przezroczysty www.empik.com/astra-klej-w-plynie-transparentny-500-ml-astra,p1202692093,szkolne-i-papiernicze-p?gclid=EAIaIQobChMIjajQjvTq3gIVGaWaCh34ngDmEAQYASABEgJ8gfD_BwE&gclsrc=aw.ds
            lub biały www.ceneo.pl/49997462;pla?se=3-PZ8A0wOEgMIU2DsfkMZPUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMIjajQjvTq3gIVGaWaCh34ngDmEAQYBCABEgIASfD_BwE#tab=click kupowałam w empiku stacjonarnie ok 10-12 zł
            2. aktywator - płyn do soczewek - córka używała z rossmana + soda
            3. brokat - w pepco tego jest pełno w dobrej cenie i w wielu kolorach
            i to wystarczy ew. można dodać barwniki lub glinę z astry
            Kuleczki styropianowe nie sprawdziły się, również nie sprawdziła się piankolina i cekiny.
            • san_vito Re: Barwniki do slime 23.11.18, 17:25
              dziekuje. A ksiazka potrzebna jest pewnie???
              • makoja Re: Barwniki do slime 23.11.18, 17:28
                Nie potrzeba, córka pierwsze robiła z YouTube potem kombinowała sama.
    • disco-ball Re: Barwniki do slime 24.11.18, 11:51
      Kup barwniki do jajek są np na all

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka