Dodaj do ulubionych

wózek i peugot 206

19.10.04, 13:03
Hej, widze, ze jest tu wiele doswiadczonych wozkowo Mam, dlatego prosze o
porade.
Chcialabym zmienic synkowi wozek na jakas lekka spacerowke, ktora
zmiescilabym bezproblemowo w peugocie 206. Mam inglesine magnum, uwazam ze to
rewelacyjny wozek, ale meczy mnie ciagle rozkladanie go na czesci pierwsze
(lacznie z kolkami) aby wsadzic do bagaznika.
Prosze Was o rade, glownie posiadaczki takiego auta jak ja, na jaki wozek
zmienic. Dodam,ze synek ma 5 miesiecy.
Czy przemeczyc sie i poczekac ze zmiana do wiosny? Wszak zima bedzie mu
cieplej w magnum niz w spacerowce... a moze sie myle..
Poradzcie prosze
Obserwuj wątek
    • e5121 Re: wózek i peugot 206 19.10.04, 22:32
      Mieliśmy w swoim zyciu dwie 206(ach co za piękny samochód!!!!!). Bardzo ładnie
      mieści sie do 206 parasolka peg perego pliko (mój Czaruś jeżdził tym wózkiem
      chyba od 7-ego miesiąca), a i jeszcze ze dwie torby podrózne wejdą. Najlepiej
      to podjedź do sklepu z wózkami i wypróbuj różne wózki. Powiem tylko jedno peg
      perego moze i jest drogie, ale jest w miarę solidne-wadą moim zdaniem sa małe
      kółka podskakujące na wybojach,ale każdy wózek ma jakieś wady.
      • coronella Re: wózek i peugot 206 19.10.04, 22:35
        witaj! potwierdzam Pliko. Jak najbardziej sie nadaje. Ma ocieplana tapicerke i
        pokrowiec na nozki, a wiec synek zima nie zmarznie. Sklada sie w parasolke.
        Ja mam pliko Matic, wlasnie chce go sprzedac.
        Jesli mozesz wydac wiecej pieniazkow (ok 1100 zł) kup pliko P3, ale ono jest
        nieco wieksze i ciezsze.

Generalnie Twoj synus jak najbardziej moze juz jezdzic w takim wozeczku smile a
        miejsca w bagazniku przybedzie.
    • e5121 Re: wózek i peugot 206 19.10.04, 22:34
      I jeszcze jedno-spacerówki peg-perego mają śpiworki i duże budki, także nie
      powinno być Maluszkowi zimno.
    • thrier Re: wózek i peugot 206 19.10.04, 22:36
      Bez problemu wejdzie Inglesina Max. Jeśli masz już Inglesinę to masz wyrobione
      zddanie o firmie. Ja jestem zadowolona, dlatego polecam.
      • iwek33 Re: wózek i peugot 206 19.10.04, 22:43
        Ja też polecam Inglesinę Max ( albo Zippy) . Max ma pełną rączkę, ale składa
        się jak parasolka, ma dość duże kółka jak na parasolkę( bo ok.19 cm) I dobre
        amortyzatory-wozek nie jest sztywny. Ma pokrowiec na nóżki i z tego, co się
        orientuję jest teraz na ten model promocja ( ok. 750 zł)Do bagażnika Twojego
        auta bez problemu wejdzie. Dwa dni temu widziałam na Allegro ofertę tych
        wózków, nowych, w tej właśnie cenie.
    • gacusiowa Re: wózek i peugot 206 20.10.04, 11:30
      Bardzo Wam dziejuje za odpowiedzi
      Przejrzalam wozki (jak narazie tylko w necie) i bardzo mi sie podoba ten PP
      Plico3.
      Pozwole sobie na dodatkowe pytania
      Jak dlugo dziecko w nim pojezdzi? Oczywiscie orientacyjnie.
      Jak sprawuje sie zima na sniegu? Moze przedstawicie ogolnie wady i zalety?
      Wciagne go bez problemy na IIp?
      z gory dzieki za odpowiedzi
      • e5121 Re: wózek i peugot 206 20.10.04, 13:47
        1) Dzieco pojeździ w nim do końca swojego pobytu w wózku. Mój jeździł do 2-2,5
        lat. już nie pamietam dokładnie, można wszytsko zdemontować łacznie z budką. Na
        pewno jest trochę cięższy od spacerówek tych lekkich niskich tanich, ale ten
        jest dobry dla niemowlaka i ma pozycję zerową.I spiworek jest naprawde ciepły.
        Zresztą teraz zaczłei robić jeszcze wersję głeboką przerabianą na pliko 3,ale
        na tych to sie nie znam.
        2) Na śniegu sprawuje sie średnio, jak każdy wózek o m ałych kółach niestety.
        O wadach i zaletach już gdzies było, sama czytałam, wrzuć peg perego na
        wyszukiwarke.
        3) Bez problemu wciągniesz i na czwarte (ja wciągałam z dzieckiem-tak sie ponoć
        robi- po dwóch latach lekko się pogiął, ale nie na tyle żeby nie dał sie
        składać) - lekki, waży chyba z 6 kg.
        Piszą dziewczyny na edziecku, ze podobno jesden z lepszych na rynku. Ale ma
        jedną wadę-kiepski koszyk na zakupy, chyba ze już to poprawili. Jak mój maluch
        wyjdzie z brzuszka to za jakieś pól roku znów sobie taki sprawię (stary
        sprzedałam, bo kupiłam na razie głeboki- tez peg perego). A jak wyrośnie nie ma
        problemu ze sprzedaża na allegro.
      • cubus1 Re: wózek i peugot 206 20.10.04, 14:30
        Mam ten nowy model P3 od roku więc mogę Ci napisać jak przetrwał ten rok.
        zalety:
        -składa sie w parasolkę
        -jest szeroki
        -ma miękki pająk
        -kosz jak na wózek parasolkowy jest super
        -śiwetnie się wszystko zdejmuje do prania
        - dziecko go lubi
        -ma w komplecie wszystko: osłonkę na nogi, folię
        -ogólnie wszystko jest naprawdę dobrze wykonane
        -ma świetne uchwyty do torby(polecam ją od razu kupić)
        Minusy:
        - mocnowania budki są takie że niestety raz na tydzien spada
        - po roku wózek jest chwiejny ale od samego Peg Perego jest taki gibkowaty
        - tapicerka w jedym miejscu poszła( dają gwarancje na wszystko oprócz tapicerki-
        o czymś to świadczy).

Moje zdanie.Dla maluszka ten wózek się nie nadaje.Nadaje się od roku.Teraz dla
        mojego 2,5 latka szukam czegoś lżejszego( bo to mimo wszystko ciężki wózek 8-
        9kg a jak dodasz 14kg wagi dziecka to masz spory ladunek) ale pewnie jeszcze by
        w nim pojeżdził.
        Ogólnie wozkiem się świetnie manewruje, dobrze jedzie,dobrze się go podnosi ale
        im dziecko waży więcej tym jest gorzej.
        Stare Plico ważyły mniej o jakieś 2kg niż te nowe ale były uboższe wersją i
        miały zupelnie inną konstrukcję.

A wciągną to raczej go nie wciągniesz.Doskonale wciągają sie tylko wózki na
        pompowanych kolach...
        Zimą jeżdzi tak sobie.Super nie jedzie bo wszak to parasolka na małych kółkach.
    • coronella Re: wózek i peugot 206 20.10.04, 14:38
      A ja mam, stare wlasnie pliko, i nie wiem w czym ono jest ubozsze. Z pewnoscia
      lzejsze, bo ma mniej masywną kunstrukcje, mniej bajerów.
      Mam pokrowiec, mam uchwyt na butelki, mam wszystko, a siatka i dostep do niej
      jest lepszy niz w P3

Na 2 pietro wciagniesz. Nie tak latwo jak pompowane kola, ale wciagniesz. Ja
      wciagam bez problemu. Moga troche przeszkadzac hamulce, ale to kwestia wprawy.

Wedlug mnie w P3 moga jezdzic male dzieci, ja bym bez obaw wozila w nim 6
      miesieczne dziecko. Moze nie ma takich dobrych resorow, i jest dosyc twardy,
      ale nie jest najgorzej!
      Wydaje mi sie, ze Matic ma lepsze resory niz P3.

Ja polecam ten wozek. Jesli nie masz w nim za duzo rzeczy, mozesz przed
      schodami go zlozyc, dziecko na reke, i tak wejsc. To tez dobre rozwiazanie.

A popatrz jeszcze na parasolki ABC Design Tempo Light!. Tą mam i uwazam ją za
      najlepszy wozek pod sloncem!!! Lepszy nawet od P3, przynajmniej ja z tych dwoch
      wozkow wybralabym ABC.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka