Dodaj do ulubionych

chicco ponee oparcie

13.11.04, 13:30
czy ktos wie jak sie sprawuje w tym modelu opuszczanie oparcia, podoba mi sie
ten wozeczek ale w sklepie widzialam ze opuszcza sie oparcie na takim
sznureczku. jak to sie sprawuje w praktyce???
Obserwuj wątek
    • t.nina Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 14:21
      Trzeba się przyzwyczaić, ale nie narzekam. Pamiętaj jednak, że oparcie nie
      rozkłada się na płasko. Mamy ten wózek na niewielkie dystanse, na zakupy itp.
      Gdybyś miała jakieś pytania odnośnie tego wózeczka - odpowiem.
      • marzenalach Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 20:29
        Ja mam właśnie taki wózek.
        Jedyną jego zaletą jest to, że jest leciutki, a pozatym nie bardzo się sprawuje.
        Oparcie nie rozkłada się na płasko , gdy dziecko w nim uśnie na spacerku to
        strasznie się zsuwa do przodu, nie ma takiego zabezpieczenia przy "balkoniku",
        na krok.
        Wcześniej miałam ABC Design i był wygodniejszy tylko cięższy.
        Przemęcze się jescze bo Moja córcia ma już 2,5.
        Odradzam kupno tego wózka.
        • mharrison Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 21:42
          Fatalnie się nim jeżdzi (steruje, skręca, wjeżdza na krawężnik). Ze spacerówek
          Chicco polecam Chicco London Winter.
    • aspinia Re: chicco ponee oparcie 14.11.04, 09:47
      A co z amortyzacja jest tam jakas? Interesuje mnie tez jakie ma hamulce.
    • t.nina Re: chicco ponee oparcie 14.11.04, 16:33
      Hamulec trzyma dobrze. Amortyzacja żadna. Zdecydowanie nie dla maluszka
      (producent zaleca od 6 do 3 lat, ale ja sobie nie wyobrażam półroczniaka w tym
      wózku). Tak jak pisałam traktujemy ten wózek jako dodatkowy, ma duży kosz na
      zakupy, jest lekki i łatwo się składa, nawet jedną ręką.
    • aleksandrynka Re: chicco ponee oparcie 15.11.04, 13:19
      Kupiłam ten wózek przed podróżą, kiedy dziecko miało 9 miesięcy. Uważam, że to
      sprzęt dla większego dziecka - mój maluch się zsuwa, dolne zapięcie szelek
      mogłoby być głębiej umiejscowione, wtedy przytrzymałoby dziecko wyżej. Hamulec
      trzyma dośc dobrze, ale w każdym autobusie wózek może pojechać (ten czy inny),
      na ostrzejszej pochyłości wolę dla pewności trzymać za rączkę. Co do
      rozkładania oparcia - prawie tego nie robię, mój mały nie śpi na dworze i
      dobrze, bo ponowne złożenie "plecków" wymaga trochę wysiłku - trzeba się przy
      tym sznurku pogimnastykować żeby oparcie było jak najbardziej pionowo. Synek
      był do tej pory (jak na swój gust) za bardzo odchylony do tyłu, trzymał się
      więc barierki żeby lepiej wszystko widzieć. Aha, budka to małe nieporozumienie,
      nie chroni ani przed słońcem ani przed deszczem... Lekkość wózka i kosz na
      zakupy to wielki plus, w zasadzie kupiłam ten wózek ze względu na małą masę i
      dlatego, ze nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Skrętne kółka to dla mnie też
      duża ulga, wcześniej poruszaliśmy się wielką landarą, 16 kilo, bez skrętnych
      kół. Ręce i kręgosłup wysiadały. Kiedy mały podrośnie przejdziemy wyłącznie na
      ten wózek, póki co uzywamy go zamiennie.
    • magdab76 Re: chicco ponee oparcie 15.11.04, 23:15
      obejrzyj www.babydreams.pl wozek tedy sa duze tansze i oparcie rozklada sie na
      plasko i bez problemow sie sklada, jesli chcesz cos wiecej to napisz na priva,
      mam go od 5 listopada i uwazam go za super zakup
    • aspinia Re: chicco ponee oparcie 16.11.04, 08:40
      A cy do tego wozka Teddy jest dolaczane przykrycie na nozki? zalezy mi na tym.
      Widzialam te wozki ale po zlozeniu zajmuja troche wiecej msca niz ponee. Teddy
      np. 100 50 22 a z tego co wiem to Ponee chyba sa mniejsze po zlozeniu. Mamy
      samochod z gazem i dlatego mniejszy bagdznik i wozek musi byc maly po zlozeniu.
    • aspinia BD Rider 16.11.04, 10:25
      Czy ktos wie czy Baby Dreams riderrozklada sie na plasko i jak u niego z
      amortyzacja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka