aspinia 13.11.04, 13:30 czy ktos wie jak sie sprawuje w tym modelu opuszczanie oparcia, podoba mi sie ten wozeczek ale w sklepie widzialam ze opuszcza sie oparcie na takim sznureczku. jak to sie sprawuje w praktyce??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.nina Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 14:21 Trzeba się przyzwyczaić, ale nie narzekam. Pamiętaj jednak, że oparcie nie rozkłada się na płasko. Mamy ten wózek na niewielkie dystanse, na zakupy itp. Gdybyś miała jakieś pytania odnośnie tego wózeczka - odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalach Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 20:29 Ja mam właśnie taki wózek. Jedyną jego zaletą jest to, że jest leciutki, a pozatym nie bardzo się sprawuje. Oparcie nie rozkłada się na płasko , gdy dziecko w nim uśnie na spacerku to strasznie się zsuwa do przodu, nie ma takiego zabezpieczenia przy "balkoniku", na krok. Wcześniej miałam ABC Design i był wygodniejszy tylko cięższy. Przemęcze się jescze bo Moja córcia ma już 2,5. Odradzam kupno tego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: chicco ponee oparcie 13.11.04, 21:42 Fatalnie się nim jeżdzi (steruje, skręca, wjeżdza na krawężnik). Ze spacerówek Chicco polecam Chicco London Winter. Odpowiedz Link Zgłoś
aspinia Re: chicco ponee oparcie 14.11.04, 09:47 A co z amortyzacja jest tam jakas? Interesuje mnie tez jakie ma hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina Re: chicco ponee oparcie 14.11.04, 16:33 Hamulec trzyma dobrze. Amortyzacja żadna. Zdecydowanie nie dla maluszka (producent zaleca od 6 do 3 lat, ale ja sobie nie wyobrażam półroczniaka w tym wózku). Tak jak pisałam traktujemy ten wózek jako dodatkowy, ma duży kosz na zakupy, jest lekki i łatwo się składa, nawet jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: chicco ponee oparcie 15.11.04, 13:19 Kupiłam ten wózek przed podróżą, kiedy dziecko miało 9 miesięcy. Uważam, że to sprzęt dla większego dziecka - mój maluch się zsuwa, dolne zapięcie szelek mogłoby być głębiej umiejscowione, wtedy przytrzymałoby dziecko wyżej. Hamulec trzyma dośc dobrze, ale w każdym autobusie wózek może pojechać (ten czy inny), na ostrzejszej pochyłości wolę dla pewności trzymać za rączkę. Co do rozkładania oparcia - prawie tego nie robię, mój mały nie śpi na dworze i dobrze, bo ponowne złożenie "plecków" wymaga trochę wysiłku - trzeba się przy tym sznurku pogimnastykować żeby oparcie było jak najbardziej pionowo. Synek był do tej pory (jak na swój gust) za bardzo odchylony do tyłu, trzymał się więc barierki żeby lepiej wszystko widzieć. Aha, budka to małe nieporozumienie, nie chroni ani przed słońcem ani przed deszczem... Lekkość wózka i kosz na zakupy to wielki plus, w zasadzie kupiłam ten wózek ze względu na małą masę i dlatego, ze nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Skrętne kółka to dla mnie też duża ulga, wcześniej poruszaliśmy się wielką landarą, 16 kilo, bez skrętnych kół. Ręce i kręgosłup wysiadały. Kiedy mały podrośnie przejdziemy wyłącznie na ten wózek, póki co uzywamy go zamiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdab76 Re: chicco ponee oparcie 15.11.04, 23:15 obejrzyj www.babydreams.pl wozek tedy sa duze tansze i oparcie rozklada sie na plasko i bez problemow sie sklada, jesli chcesz cos wiecej to napisz na priva, mam go od 5 listopada i uwazam go za super zakup Odpowiedz Link Zgłoś
aspinia Re: chicco ponee oparcie 16.11.04, 08:40 A cy do tego wozka Teddy jest dolaczane przykrycie na nozki? zalezy mi na tym. Widzialam te wozki ale po zlozeniu zajmuja troche wiecej msca niz ponee. Teddy np. 100 50 22 a z tego co wiem to Ponee chyba sa mniejsze po zlozeniu. Mamy samochod z gazem i dlatego mniejszy bagdznik i wozek musi byc maly po zlozeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aspinia BD Rider 16.11.04, 10:25 Czy ktos wie czy Baby Dreams riderrozklada sie na plasko i jak u niego z amortyzacja? Odpowiedz Link Zgłoś