Dodaj do ulubionych

____Playmobil___

15.11.04, 17:37
Witam serdeczniesmile

Może któraś z Was ma większe doświadczenie i rozeznanie jeżeli chodzi o firmę
PLAYMOBIL - ja widziałem te klocki w W-wie w KLIFIE w "Kuzyn Clown" (chyba?)
i na stronie internetowej jakiegoś sklepu, wtedy jeszcze nie porównywałam cen
i asortymentu. Może Wy mi coś doradzicie - gdzie taniej, większy wybór
etc.???
Obserwuj wątek
    • kolorko Re: ____Playmobil___ 16.11.04, 09:07
      Troche tych klocków jest w Geant i w Tesco, ceny podobne, są też ( przynajmniej
      kiedyś były) w internetowym sklepie ezabawki. Rok temu rozglądałam się za nimi,
      bo dostalismy trochę "w spadku" i chciałam dokupić- zabawki mi się podobaja,
      ale ceny porażają, tym bardziej ,że w zestawach raczej nie ma klocków, tylko
      figurki, akcesoria, gotowe pojazdy, budynki itp. Podobała mi sie domek, ale nie
      widziałam go w Polsce, myslałam o kupnie okretu pirackiego, w końcu
      zrezygnowałam ( kupiłam tylko jakis mały zestaw) na rzecz lego. Po prostu lego
      bardziej mi się podoba, stwarza wiecej możliwości, działa na wyobrażnię ( aż
      żal czasem psuć konstrukcji stworzonych przez dzieciwink) ), i jest tańsze, a
      według mnie solidniej wykonane- playmobil dzieciom udało sie połamać ,a lego
      niewink
      • cubus1 Re: ____Playmobil___ 16.11.04, 10:37
        Mi nie podoba sie w Playmobil to ze jest to gotowy produkt.Zdecydowanie wole
        Lego ktore naprawde dziala na wyobraznie.Kupilam kilka mniejszych zestawow
        Playmobil ze zwierzatkami ( sa np w Geant lub sklepie internetowym- ceny te
        same) i jak na razie malec wybiera Lego.Kupilam tez uzywany zamek( w sklepie
        kosztuje 800zl- ja kupilam za 150zl) ale to przyszlosciowo.Sama nie wiem czy
        dobrze zrobilam bo chyba mozna by znalesc cos fajniejszego.
        Wiecej nie bede kupowac bo postanowilismy tylko inwestowac w Lego, nie ma sensu
        mieszac.
        Ja spotkalam sie i z opiniami pozytywnymi i negatywnymi.Trzeba wyposrodkowac.
        Pozdrawiam i napisz jak u was sie przyjelo <Cubus
    • aneta.wis Re: ____Playmobil___ 16.11.04, 12:00
      Jeżeli chodzi o PLAYMOBIL, to rzeczywiście macie rację -WIĘCEJ tam gotowych
      elementów niż klockówsad i synek połamał kilka elementów bo "materiał" trochę
      gorszysad my LEGO mamy na TONY ( mam córkę która obecnie ma 12 lat i trochę się
      uzbierałosmile synek dostał wszystko w spadku! Synek ma trzy lata i przez te trzy
      lata też kupowaliśmy LEGO...jak kupilśmy PLAYMOBIL to synek oszalał na punkcie
      zestawów ze zwierzętami, ponieważ tam większość elementów się rusza - jest dużo
      dodatkowych elemntów....
      • cubus1 Re: ____Playmobil___ 16.11.04, 13:29
        Proponuje zatem udac sie do sklepu Kuzyn Clown( moj ulubiony to w Klifie- tam
        maja najwiekszy wybor i obsluga strasznie fajna smile
        Obejrzyj i zdecyduj(duzo zalezy od tego jakie inne zestawy dziecko ma o
        podobnej tematyce).A potem poszukaj taniej w internecie bo ten sklep jest
        pierunsko drogi sad
        Jedynie co mnie przekonuje do Playmobil to ich roznorodnosc i te zwierzatka...
        Jak na dzien dzisiejszy mowie sobie ze nie sa warci swojej ceny i ze bede
        kupowac tylko Lego.Mysle ze po dziewczynce masz sporo zestawow typowo
        dziewczenskich a teraz masz chlopca.
        Lego jest o tyle fajne ze co roku wprowadza nowe serie,rozne modele
        samochodow...
        Ja uwazam ze Lego i ksiazek nigdy za wiele...
        POzdrawiam,Cubus

• politea25 Re: ____Playmobil___ 16.11.04, 21:08
      A ja uważam, że i lego i playmobil są fajne i rozwijają wyobraźnię dzieci.
      Różnica jest taka, że w Polsce te klocki pojawiły się stosunkowo niedawno i
      pewnie dlatego są mniej popularne - no i te ceny... a lego są od zawsze, że tak
      powiem.
      Klocki Playmobil taniej można kupić w Nimczech, bo tam są produkowane.
      www.playmobil.com/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka