max161 20.11.04, 12:45 Pomóżcie!! Gdzie w Wa-wie można kupić foteliki Romer KID (15-36 kg)? A może w necie - szukałam wszędze i nic... Po prostu nie mają u nas przedstawicielstwa! A mój synek właśnie wyrósł z fotelika... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walker22 Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 20.11.04, 13:36 Zupełnie nie wiem gdzie można kupić taki fotelik w Warszawie, ale jestem zainteresowana jakością tych fotelików. Czy poprzedni fotelik miałaś właśnie tej firmy? Jak się sprawdza? Czy jest wygodny? Czy warto wydać na niego około 180 euro? W katalogu, który dostałam w sklepie (mieszkam w Holandii) jest kilka rodzajów tych fotelików w kategorii, która mnie interesuje (grupaI, od 9-18kg). Romer Lord, Lord plus, Romer King TS, King TS plus i najdroższy Romer duo plus (255 euro). czy możesz mi coś o nich napisać? Polecić? Czym różnią się te foteliki od innych firm? Czy faktycznie są lepsze? Tak twierdzą tu sprzedawcy w sklepach. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 20.11.04, 14:22 Poprzedni fotelik to Chicco, ale teraz zdecydowaliśmy się na Romera, bo dużo o nim dobrego słyszałam od znajomych, a poza tym jest bezpieczny (testy ADAC) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 22.11.04, 14:23 Ja kupilam w tym roku chyba 2 ostatnie sztuki Romera Kid - jeden w Calineczce, a drugi sprowadzil mi sklep Wozki z Al. Solidarnosci. Faktycznie, podobno Roemer szuka nowego przedstawiciela na Polske. Polecam zakup na niemieckim e- bayu - jak nie moglam znalezc tych fotelikow Polsce, to sie wlasnie zainteresowalam e-bayem. Sa sprzedawcy, ktorzy godza sie wyslac do Polski. Cena z przesylka wychodzila porownywalna do tej w Polsce - ok. 550 zl. Ja ostatecznie kupilam w Polsce, wiec nie podpowiem Ci doklanie jak sie kupuje na e-bayu (np. jak technicznie przeslac pieniadze). Odpowiedz Link Zgłoś
max161 Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 22.11.04, 19:39 Dzięki, poszukam na ebay'u. Pozdrawiam. maksimi Odpowiedz Link Zgłoś
mascarbone Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 23.11.04, 09:36 Czasami te foteliki pojawiają się na allegro. Ja niedawno kupiłam roemera kinga ts(9-18 kg) w komisie dziecięcym (ale to we Wrocławiu). Nie jest to najnowszy model, ale też czytałam wiele crash testów i foteliki tej firmy są najlepsze. O danych technicznych poszczgólnych modeli można poczytać na ich stronie internetowej: www.britax-roemer.de/. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: Romer Kid w WARSZAWIE??? 23.11.04, 09:38 Na Allegro pojawiaja sie Romery King (do 18 kg), Kida jeszcze nie spotkalam... Odpowiedz Link Zgłoś