Dodaj do ulubionych

łóżeczko turystyczne

02.12.04, 14:04
Czy ktoś używał łóżeczka tzw. turystycznego dla sowjego dziecka. To takie
plastikowe, składane. Często wyjeżdżamy i przydałoby nam się takie łóżeczko,
ale jest dosyć drogie i wydaje mi się takie delikatne i chwiejne w porównaniu
z drewnianym. Nie wiem więc czy po prostu nie lepiej kupić drugie drewniane i
postawić u dziadków (bo to do nich najczęściej jeździmy). Proszę o opisanie
Waszych doświadczeń w tym zkresie. dziękuję
Obserwuj wątek
    • groas Re: łóżeczko turystyczne 02.12.04, 14:47
      Kupiliśmy łóżeczko turystyczne, ponieważ nasza córeczka często przebywa z
      dziadkami. Takie łóżeczko jest o tyle wygodne, że za każdym razem kiedy dziecka
      nie ma dziadkowie mogą złożyć łóżeczko i nic nie zagraca im pokoju. W dodatku
      łóżeczko (my kupiliśmy Chico) jest bardzo wygodne i stabilne. Służy zarówno do
      spania jak również do zabawy (jako kojec).
      W przyszłości będziemy zabierać je ze soba na wakacje, więc uważam, że warto
      wydać pieniądze na łóżeczko turystyczne.
    • klubiale1 Re: łóżeczko turystyczne 02.12.04, 14:49
      Łóżeczka turystyczne bardzo się różnią między sobą jeśli chodzi o chwijność i
      delikatność. Ja sprawdzałam w sklepie, gdzie mieli dużo marek - bujałam
      łóżeczkiem, majtałam na boki i wybrałam to, które było najbardziej sztywne i
      stabilne. Słabo wypadło Graco i BebeConfort.
      Solidne i stabilne było Hauck. Używałam go kilka razy na wyjazdach (w wakacje i
      do rodziny), a poza tym przez kilka miesięcy stało rozstawione w domu jako
      kojec dla malucha. Dziecko prawie roczne rzucało się całym ciężarem ciała na
      ścianke i nic, nawet nie drgnęło.
      Łóżeczka turystyczne nie są plastikowe. Konstrukcja jest metalowa, obciągnieta
      materiałem. Łatwo się składają i rozkładają, łatwo się czyszczą. Po złożeniu
      zajmują niewiele miejsca. Siatkowe ścianki są bezpieczne dla dziecka- nawet
      przy upadku nie uderzy się jak o szczebelki, a jednocześnie przez siatkę dobrze
      widzi co się dzieje dokoła.

Jeśli potrzebujesz łóżeczko tylko do dziadków, możesz kupić drewniane. Ale
      jeśli planujecie jakieś wyjazdy na urlop, gdzie nie będzie łóżeczka, to warto
      zainwestować.Można też poszukać używanego lub rozejrzeć się w promocjach. Ja
      kupiłam Hauka na promocji za 259 zł na wiosnę.
      Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka