Dodaj do ulubionych

wózki firmy Implast

22.12.04, 07:50
Interesuje mnie wózek firmy Implast 4 XL.Czy znacie opinie o nim?czy były już
na forum jakieś wątki wózkowe?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: wózki firmy Implast 22.12.04, 08:29
      Kiedyś znalazłam taką opinię, która spowodowała że nie zakupiłam wyżej
      wymienionego wózka.
      Ponieważ to dość nowy model implastu, to niewiele osób testowało już
      spacerówki, a w gondoli podobno nie ma problemu z tapicerką.
      Może inne użytkowniczki jeszcze ci coś podpowiedzą.
      pozdr
      -------------------------------------------------------------------------
      wózek Implastu
      Autor: izado
      Data: 13.09.2004 10:36 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      Drogie Grupowiczki,
      piszę żeby ostrzec Was przez tym BUBLEM.

Kilka miesięcy temu zakupiłam wózek Driver 4X polskiej firmy Implast
      (gondolka + spacerówka).
      Kiedy po kilku tygodniah włożyłam w niego moje dziecko, zdębiałam - główka
      dziecka w gondolce leży niżej niż nóżki. Okazało się że w sklepie wszystkie
      wózki są takie same. Zadzwoniłam do producenta - pan się zdziwił ale poszedł
      sprawdzić i po powrocie przyznał, że mam rację i że wszystkie takie są (!).
      Poradził mi radośnie włożyć dziecku pod głowę poduszkę. Poradziłam sobie
      jakoś i materacyk udało mi się ułożyć po lekkim kątem ale już z głową wyżej.

Przeżyłam też to, że po kilkukrotnym rozmontowaniu i zmontowaniu urwał się
      jeden zaczep w gondoli. Zniosłam nawet to, że po 4 miesiącach użytkowania
      zepsuł się hamulec - zawsze można powiedzieć, że "nieprawidłowo uzytkowałam".
      Ale kiedy postanowiłam przetestować spacerówkę i na próbę włożyłam do niej
      moje dziecko, po czym przekonałam się, że ma skarpetki zamiast białych różowe
      (wózek jest czerwony), to mnie zecydowanie szlag trafił. Wózek farbuje gorzej
      niż chińskie podkoszulki w dawnych czasach!!

Znowu zadzwoniłam do producenta, na początek pytając czy mogę uprać wózek.
      Pani radziła delikatne przecieranie żeby koloru nie zmienił. Potem wyjasniłam
      jej, ze mnie zależy na tym żeby ten kolor zszedł maksymalnie bo wolę go
      spuścić z wodą niż żeby trafił do buzi mojego dziecka. Uznała wtedy, że mogę
      wrzucić go do pralki.
      Aktulanie nasza superbublowata spacerówka pierze się w pralce, zobaczym czy
      zgodnie z opinią pani materiał w środku nie zbryli się.

Zamierzam nie zostawiać tego oczywiście. Wózek ten jest reklamowany przez
      nich jako hit sezonu (nie dlatego go kupiłam), nie kosztuje mało i w życiu
      bym nie pomyślała, że można coś takiego odstawić za takie pieniądze i to w
      produkcie przeznaczonym dla małych dzieci.
      Firma rzekomo (tak piszą na swojej stronie) posiada atesty instytutów
      badawczych z różnych krajow. Może ktoś wie jakich dokładnie instytutów? Bo
      zamierzam do nich napisać.

To tyle ostzreżeń smile Najbardziej frustrująca jest moja wałaśna głupota.
      Wydawało mi się, że sprawdzam co kupuje - widać zbyt słabo sad

Pozdrawiam,
      zbulwersowana Iza.

• pletwa Re: wózki firmy Implast 26.12.04, 18:54
      kochani,
      ja ma Implaścika 3XL, czyli trókołowca. Wózek uważam za bardzo dobry. Gondola
      prościutka, tapicerka, też czerwona nic mi nie farbuje, a prana już była. Wady.
      Proszę bardzo: głośno składająca się buda i nie najciekawsze rozwiązanie
      podnoszenia i opuszczania oparcia spacerówki. Wózeczek jest bardzo! skrętny,
      delikatnie się go prowadzi, ma pojemny kosz na zakupy, no i ogólnie jestem
      zadowolona z niego No i najważniejsze, że mam wrażenie, że mojej Niuni jest w
      nim wygodnie!
    • magdalenax Re: wózki firmy Implast 27.12.04, 11:25
      Ja mam Implast Driver 4xl. Jestem bardzo z niego zadowolona. Swietnie sie nim
      manewruje, dobrze sie podrozuje nawet po piachu i glebszym sniegu (dla mnie to
      wazne bo chodzimy czesto na dlugie spacery, przy kazdej pogodzie). Jezeli masz
      samochod zwroc uwage czy wozek miesci sie do bagaznika. Budka faktycznie glosna
      ale Ani zupelnie to nie przeszkadza wiec ja tez przestalam zwracac uwage.
      Glowka jest troche nizej niz nozki ale z tym szybko sobie poradzilam. Moj wozek
      nie farbuje - czyscilam go juz, wszystko zeszlo ladnie, nie ma przebarwien.

Ja jestem z tego wozka bardzo zadowolona. Pierwszy raz slysze zeby ten wozek
      farbowal. Wydaje mi sie ze to pojedynczy przypadek. Na forum opinie o tych
      wozkach pojawialy sie juz wielokrotnie i nigdy nikt na to nie narzekal.

Pozdrawiam,
      Magda
    • kotek15 Re: wózki firmy Implast 27.12.04, 23:14
      Ja mam Implast Driver 4xl. ogolnie jestem z niego zadowolona gdyby nie to że
      jest ciężki nie polecam go osobą które będa go wnosiły po schodach , ja na I p
      i mam z tym trochę problem. pozatym tylnie koła są dośc szeroko rozstawione np
      nie zmieściłam sie w kasie w leklercu zrobił się korek i razem z panem z
      ochrony musiałam go brać do góry i przenosić. teraz zawsze stoję do kasy z
      szerokim przejściem. nie mogę wejśc też do lider price bo tam nie miaścimy się
      w przejściu. No i do dziecinnego pokoju w futrynie też się nie mieści. tyle
      minusów, ale na spacerze sprawuje sie b dobrze skrętne koła to dobra rzecz, nic
      nie farbuje- mam granatowy.
      pzdr M
    • linka555 Re: wózki firmy Implast 02.01.05, 00:22
      A my mieliśmy Implasta z 2002 roku, model ROY. Gondola głęboka - rewelka, nad
      spacerową trochę jeszcze muszą popracować (przeszkadzały nam pasy, jak w
      samochodzie zamiast normalnych szelek, jak to jest wszędzie i ustawainie
      wysokości oparcia). Generalnie wózek oceniam jako niezły i celowo zostawiliśmy
      go sobie dla drugiego dzidziusia.
    • bewka7 Re: wózki firmy Implast 02.01.05, 23:45
      My od ponad 4 miesięcy jeździmy DRIVEREM 3XL i jesteśm bardzo zadowoleni. Super
      się prowadzi, skętne koła fajna sprawa. Jak narazie nie możemy narzekać.
      Na tym forum już wiele razy był poruszany temat tych wózków. Zresztą po
      pozytywnych opiniach forumowiczek zdecydowaliśmy się na niego i naprawdę nie
      żałujemy.
      Pozdrawiamy
      Ewa&Szymek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka