aka772 27.12.04, 13:55 na co nalezy zwrocic uwage kupujac wanienke i jakie najbardziej polecacie? z gory dziekuje za wszelkie info!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cody2 Re: wanienka dla noworodka 27.12.04, 19:27 hey!!! My kupiliśmy małą, tanią, zwykłą z hurtowni. I bylismy bardzo zadowoleni. Zresztą szybko przenieśliśmy się z kąpelkami do dużej wanny Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: wanienka dla noworodka 27.12.04, 19:56 Są modele małe i duże. Takie małe starczą tylko na max 3 msc. Ja kupiłam większą o tradycyjnym kształcie w markecie za 25 zł i nadal kąpiemy w niej synka 16 msc. Jest nam tak wygodniej, bo nie trzeba lać tyle wody co do dorosłej wanny. Do tych wanienek są też stelaże bardzo stabilne- ale cena wielokrotnie wyższa od wanienki (ok 75zł), więc na początku stawialiśmy wanienkę na pralce, a teraz w dużej wannie (jak dziecko chlapie to nie zalewa całej łazienki). Jeszcze drobna uwaga co do koloru - na żółtej nie widać osadzającego się kamienia, na granatowej widać strasznie i nie daje się usunąć, a na niebieskiej pozostają zacieki jeśli używa sie do kąpieli rumianku i innych ziół. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anuchna1 Re: wanienka dla noworodka 27.12.04, 23:55 Jeśli możesz sobie pozwolić na droższy zakup to polecam wanienki Ok Baby. Są duże i mają wyprofilowane wnętrze w ten sposób, że nie musisz trzymać dziecka w wanience i masz obie ręce wolne. My kąpiemy małą już 5 miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Koszt około 80 zł. Tu możesz sobie ją obejrzeć, niestety tekst po włosku )) www.okbaby.it/e_frames.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anuchna1 Re: wanienka dla noworodka 27.12.04, 23:58 Tekst jest nawet po angielsku a wanienka nazywa się onda. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: wanienka dla noworodka 28.12.04, 12:17 My mamy wanienkę nakładaną na dużą wannę. Jest SUPER!! Zero dźwigania z wodą (wanienka ma korek) i rozchlapywania wody. Synek powoli wyrasta ale jednocześnie zaczyna siadać więc wanienka posłuży jeszcze na pewno długie miesiące. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aka772 Re: wanienka dla noworodka 28.12.04, 18:59 Anuchna1, a gdzie mozna kupic wanienki OKBABY? (jestem z trojmiasta) czy ktoras z mam uzywala wanienki z ikei? spotkalam sie z paroma pozytywnymi opiniami na forum. a moze sa jeszcze inne cechy/firmy na ktore warto zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
anuchna1 Re: wanienka dla noworodka 30.12.04, 15:13 Niestety nie wiem gdzie w trójmieście. Ja jestem z Łodzi. Tutaj można kupić w hurtowni Słoń na ul. Brukowej 8. Pozdrawiam. ania. Odpowiedz Link Zgłoś
bea975 Re: wanienka dla noworodka 30.12.04, 15:57 W trójmieście widziałam te wanienki w "Mama i ja", a dokładnie w filli w Intermarche (na wysokości Zaspy, ulica Rzeczpospolitej). Tyle, że to było dawno temu, bo ostatnio byłam tam kiedy kompletowałam wyprawkę przed urodzeniem synka. Koszt wanienki i stelaża (dwie plastikowe beleczki do zamocowania wanienki na dużej wannie) kształtował się w granicy 120 zł. Sama wanienka jest tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: wanienka dla noworodka OK Baby 10.01.05, 03:42 widziałam te wanienki na www.allegro.pl pozdrawiam, eliza Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: wanienka dla noworodka 28.12.04, 22:02 Ja kupilam w Ikei (25zl) ale jeszcze nie wiem czy sie sprawdzila, bo Dzidzia bedzie w lutym. Mnie sie podoba, ma ladny niebiesciutki kolor, dno antypozlizgowe i taka sama gumke pod spodem zeby sie nie zeslizgnela np ze stolu (bo my bedziemy kapac dziecko w kuchni na stole). Wydaje mi sie tylko tak na oko, ze jest z tych mniejszych, ale potem dziecko bedzie w niej siedziec przeciez a nie lezec, wiec powinno sie zmiescic)a z minusow, to tylko tyle ze nie ma takiej przegrodki z boku na mydelko, ale mysle ze jakos to przezyje Odpowiedz Link Zgłoś