Dodaj do ulubionych

jakich używacie pieluszek?

27.12.04, 14:45
Hej! Jestem ciekawa czy macie podobne doświadczenia do moich? Junior ma
prawie 16 mieisięcy - cały czas używaliśmy pampersów Pampers, ale ostatnoi
skusiłam się na pieluszki Huggies (była promocja, 15 zł różnicy - doszłam do
wniosku - spróbujemy) no i jestem rozczarowana - mały potrafi je przesikać,
rzepy się nie trzymają, mocz prześwituje,a ponadto chyba nie są zbyt wygodne -
robi się z nich klucha między nogami. Wiem, że nigdy się tak nie działo z
poprzednią marką i już huggiesów nie kupię, ale widzę je w koszykach innych
mam - co więc decyduje o tym, że jednak je ktoś kupuje - ja nie znalazłam w
nich żadnych plusów (poza ceną - choć tak niewielka różnica nie jest warta
niewygody Juniora).
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 15:11
      15 zł na paczce to mała róznica?
      dziewczyno, był okres, ze mi przy bliźniakach szła duża paczka pampersów w 4
      dni. dla mnie 15 złotych na paczce do duzo.
      poza tym huggie freedom są drozsze od pampersów. potwierdzam jednak, ze
      pampersy dla mnie są najlepsze.
      • madzia1708 Re: jakich używacie pieluszek? 28.12.04, 07:15
        Kacper używa Pampers ( ma 16 miesięcy myslę, że juz wcale nie powinien uzywac
        pieluch tylko nocnika)dobre są tez Huggies Freedom (ale są drogie), bo te
        tańsze to gó.....Innych nie używałam....Co by nie mówic i tak ida do śmietnika.
        Pozdrawiam i uczcie dzieciaki jak najwcześniej na nocnik, bo będziecie miały
        taki sam problem jak ja. Magda
    • cubus1 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 16:09
      Aktualnie uzywamy tylko na spacerki i do spania ale zaczelismy od
      Pampersow.Potem jak maluch mial 1,5 roku dostalismy 2 paczki Huggiesow ktore
      byly tragiczne.
      A potem przeszlam na Happy aby odzwyczaic malca od pieluchy oraz z powodu
      rozmarowki( byly najwieksze).Teraz jak sa juz 6 w Pampersach kupujemy dla 2,8
      latka Pampersy 6 ale tak jak mowie uzywamy 2 dziennie smile
      Dla mnie Pampersy sa najlepsze ale niestety po nich trudno jest malucha nauczyc
      korzystania z nocnika sad((((
    • gagunia Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 18:31
      my uzywamy od dluzszego czasu helen harper - przewiewne, nie przemakaja, nie
      zbrylaja sie, dobrze trzymaja. za 62szt/9-18kg place ok 39zl (z karta rabatowa
      i 42 bez karty).
      podobnej jakosci, a nawet z lepiej rozwiazanym zapieciem sa pieluchy z rossmana
      (ta drozsza wersja)- mialam je tylko raz, ale polecam. cena porownywalna,
      przewiewne.
      huggies sa kiepskiej jakosci, bella i pampers to ostatecznosc i kupuje na
      sztuki albo mala paczke, jak mi sie zapas konczy (w poblizu mojego domu HH nie
      sprzedaja).
      • aluniaaa Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 19:47
        za pampersy place 43 zl w zwyklym sklepiku dla dzieci,ale bardziej bylam
        zadowolona z Total Care niz z Active Baby,ktore sa mniej chlonne.Duzo pieluch
        wyprobowywalismy,al eprzystalismy przy pampersach,bo nie ma sensu kupwoac cos
        tanszego,skoro pieluchy od razu robai sie jak balony,i musze je czesciej
        zmienaic,wiec kasy wychdozi tyle samo jak nie wiecej.
        A jak juz dojdzie do oduczania od pieluszek,tak planujemy na lato,to wtedy
        bedziemy synkowi zakaldac tertrę.
    • nika2002 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 19:41
      ja pampersów już nie używam od roku-sikamy do nocnika.prawie cały czas używałam
      pampersow a na końcu pokusiłam się i spróbowałam "Jaś i Małgosia" do kupienia w
      sklepach PLUS.i mile się zdziwiłam,od pampersów różnią sie tylko brakiem tego
      paska z oliwką.nam bardzo odpowiadały.jak ktoś ma koło siebie sklep PLUS to
      proponuje spróbować-są dostępne w małych paczkach i w dużych.
    • wiewioreczka3 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 20:01
      no coz, ja jestem najbardziej zadowolona z pampersow. nie zdazylo sie aby corcia
      je przesikala w przeciwienstwie do innych pieluszek jak wlasnie huggis, czy
      happy, ktore mialam okazje wyprobowac. co wplywa na decyzje pytasz? mysle ze
      cena, promocja no i jak by nie patrzec marka firmowa.
      ja uzywam pampersow, ewentualnie happy.
    • miska77 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 21:37
      my uzywamy pampersow i leader price. Jedne i drugie sa idealne dla Grzesia.
      Czasami kupuje mu huggies freedom jak sa w promocji.
      Nigdy w zyciu nie skusze sie na Huggies soft & dry, happy i helen harper.

Pozdrawiam,
      Ewa
    • izulka5 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 21:50
      Co decyduje o tym, że ktoś używa pieluszki huggies...? np. nietolerancja
      pampers active baby!!! które uczuliły i odparzyły pupę mojemu synkowi. Od
      urodzenia uzywaliśmy pampersów i tylko pampersów - są to najlepsze pieluszki.
      Ale niestety na active baby moje dziecko ma uczulenie. Szkoda że total care już
      nie ma!!
      • asiab_2004 do Izulki 29.12.04, 12:51
        Izulka w dzien wigilii kupilam total care w albercie!!! a teraz podobno maja
        byc ulepszone ... heh zobaczymy
    • katti83 Re: jakich używacie pieluszek? 27.12.04, 23:10
      Rowniez uzywam Pampersow i jestem z nich naprawde zadowolona. Wczesniej
      probowalam Huggies oraz Happy ale nie wchlanialy tak dobrze bo po kazdej nocy
      przescieradlo bylo mokre.
    • mamaigora1 Re: jakich używacie pieluszek? 28.12.04, 07:27
      Raz spróbowaliśmy Huggies (bo cena była dobra) i był to jedyny raz - tragedia,
      balon miedzy nogami...
      Uzywamy Pampers, aktualnie nr 3 i powoli wchodzimy w 4
    • kasiula.m Re: jakich używacie pieluszek? 28.12.04, 17:03
      Tylko Huggies Freedom i Pull-Ups. Pampersy Active są za sztywne, nie wydaje mi
      się, żeby dziecku było wygodnie w czymś takim.
      • monika.pap Re: jakich używacie pieluszek? 28.12.04, 18:08
        Teraz uzywam praktycznie tylko Pampersow i to najczesciej Jumbo Pakow po
        promocyjnych cenach ale moje starsze dziecko bylo na te pieluszki uczulone i
        niemoglo ich uzywac wiec uzywalam Hagisow bo byly najlepsze oraz pieluszek
        Rosmana to na poczatku jak malenstwo praktycznie co posilek mnialo zmieniane
        pieluche.Teraz juz mi sie to nieoplaca i sa tylko Pampersy.Monika mama Natali i
        Jakuba
        gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl
    • driadea Re: jakich używacie pieluszek? 28.12.04, 20:38
      Wypróbowalam już chyba wszystkie możliwe pieluchy, jakie są dostępne na
      rynku. Ogólnie rzecz ujmując wszystkie byly bardziej lub mniej dobre, nie
      było fatalnych (poza nieszczęsnymi happy newborn).
      Szczęśliwym trafem moje dziecko nie ma żadnych uczuleń, a każde pieluchy
      toleruje świetnie, nawet te najzwyklejsze ceratkowe, które także czasem jej
      zakladam. Wytrzymują noc, wcale nie są mniej chlonne od innych (może poza
      pampersami).
      Bardzo fajne są wspomniane wyżej pieluszki z Plusa (jaś i małgosia), DUKi, te z
      biedronki (wiadomo, te bawełniane lepsze).
      Pozdrawiam, Aga

P.S. Male dziecko nie jest w stanie kontrolować zwieraczy i zawartosci
      pęcherza, dopiero około 18-24 miesiąca nabywa tę umiejętność, dlatego dziwi
      mnie, że matka wstydzi się, że jej 16-to miesięczny syn JESZCZE sika w
      pieluchy. Każde dziecko, które przed 2 urodzinami potrafi zalatwiać się do
      nocnika robi to wyłącznie dlatego, że rodzic/opiekun odgaduje (zazwyczaj po
      uważnej obserwacji malucha) potrzeby fizjologiczne dziecka. Sadzanie malego
      dziecka (np. ośmiomiesięczniaka, bo to "optymalny" wiek, ehhh) na nocnik to
      żaden trening czystości, a jedynie tresura.
      Pozdrawiam serdecznie
      • moyka_77 Re: jakich używacie pieluszek? 29.12.04, 12:15
        My uzywamy pieluszki Huggies Super-Flex (nowosc) poprzednie miały nazwę
        Freedom, różnią się między sobą tym, że Super-Flex ma gumeczki w pasie i dzięki
        temu siuśki nie przeciekają i pieluszka lepiej przylega do ciałka, nie musze
        wspominać ze jest super przewiewna. Mamy, które krytykują Huggies proszę zeby
        zwróciły uwagę jaki rodzaj pieluszek używają. Osobiście uważam ze huggies
        Soft&Dry są beznadziejne - przeciekają i co najgorsze mała po jednej nocy
        spędzonej w Soft&Dry miała czerwoną pupę!!!! Soft&Dry kupiłam nieświadomie -
        myślałam Huggies to Huggies a tu niemiła niespodzianka i powiem szczerze
        też "wieszałam psy" na tą firmę. Pewnie bym skonczyła na Pampersach tak jak
        większośc mam, ale mała miała na nie uczulenie. Wydaje mi się że złe opinie o
        Huggies wynikaja własnie z tej nieświadomości - kolezanka również
        chciała "spróbować" huggies i kupiła nieszczęsne soft&Dry i powiedziała nigdy w
        życiu - poprosiłam ją zeby spróbowała nowych Flexów i zdanie zmieniła. Piszę
        tak rozwlekle bo będę bronila Huggies rękami i nogami bo naprawdę są to świetne
        pieluszki, ale oczywiście każda mama ma swoje typy i ulubione rodzaje i ja tego
        nie neguję - proszę tylko żeby dokładnie sprawdzić przed zakupem rodzaj Huggies
        (soft&dry to pieluszki z klasy ekonomicznej więc cena jest napewno
        korzystniejsza)a na koniec ostatni aspekt - może nie najwazniejszy - wąchając
        Pampersa Active Baby (oczywiscie suchego) czuć go "chemią" w Huggies nic
        takiego nie ma miejsca.
        Pozdrawiam

• pia_ Re: jakich używacie pieluszek? 30.12.04, 15:32
          My także uzywamy Huggies Super-Flex (z gumeczkami), poprzednio Pampers-ale od 4
          zaczęły uczulać pupę. Świetne sa także pielucho-majtki Pampers Active Fit,
          tylko ta cena sad
          Potwierdzam Huggies Super-Flex są rewelacyjne. I tak jak poprzedniczka apeluję
          aby dokładnie czytać nazwy na opakowaniu, zanim się potępi Huggiesy.
          I jeszcze jedno Huggies Freedom (bez gumek) i Huggies Super-Flex maja takie
          same opakowanie i sa w tej samej cenie, polecam te z gumkami, bo są bardzo
          komfortowe dla malucha.
        • katarina171 Re: huggies! 02.01.05, 23:15
          jestem za hugies i cieszę się,że ktoś zwrócił uwagę na różnicę pomiędzy klasą
          ekonomiczną a normalną. Ale oczywiście nie mam nic przeciwko pampersom. Też ich
          używamy, ale są droższe.
          • paulus27 Re: huggies! 18.01.05, 23:03
            u nas też tylko huggies super flex. te pieluszki są rewelacyjne i oczywiście
            nie należy mylić ich z super dry.
    • mamaskarba Re: jakich używacie pieluszek? 29.12.04, 12:37
      Miałam dokładnie takie samo doświadczenie jak ty. Od urodzenia Kacperka
      używałam tylko Pampersów, ostatnio skusiłam sie na Huggiesy bo były w promocji
      i pomyślałam spróbuję. A tu takie rozczarowanie! I pół opakowania poszło do
      śmieci bo po kolejnym mokrym prześcieradle rano miałam dość. I na dodatek mój
      mąż się wściekał przy zakładaniu ich maluchowi.
    • czarna_ms Re: jakich używacie pieluszek? 29.12.04, 14:03
      Hallo!!

Początkowo, po urodzeniu, zakładałam małej Pampersy - sprawdziły się w 100%!!!
      Byłam naprawdę zachwycona!!!
      Potem spróbowałam Huggies Soft&Dry i było ok, później odkryłam Tesco.
      Obecnie mała ma skończony roczek, dostała uczulenia na Pampers ActiveBaby,
      więc wróciłam do Tesco. Niedawno - z uwagi na promocję przedświąteczną -
      skusiłam się na Huggies Soft&Dry - i jakież moje rozczarowanie!!! Przez okres
      świąteczny - więc raptem 3 dni mała dostała takiego odparzenia, że za głowę się
      trzymam, jak mogłam jej to zrobić! Przy przebieraniu, pomijając "kluchę",
      zauważyłam, ze wewnętrzna strona pieluszki przykleja się do skóry dziecka - i
      myślę, że stąd to odparzenie. Jak tylko otworzyli Tesco po świętach zaraz
      popędziłam po dwie paczki Tesco i cierpliwie czekamy aż pupka się
      zagoi...szkoda mi malutkiej bo dosłownie zrobił jej się pancerz na śiśce i w
      pachwinkach, aż ciarki przechodzą - moja biedulka...
      Więc teraz - tylko Tesco!!!

Pozdrawiamy serdecznie!

Monika mama Wiki (07.11.2003)
    • czarna_ms Re: jakich używacie pieluszek? 29.12.04, 14:03
      Hallo!!

Początkowo, po urodzeniu, zakładałam małej Pampersy - sprawdziły się w 100%!!!
      Byłam naprawdę zachwycona!!!
      Potem spróbowałam Huggies Soft&Dry i było ok, później odkryłam Tesco.
      Obecnie mała ma skończony roczek, dostała uczulenia na Pampers ActiveBaby,
      więc wróciłam do Tesco. Niedawno - z uwagi na promocję przedświąteczną -
      skusiłam się na Huggies Soft&Dry - i jakież moje rozczarowanie!!! Przez okres
      świąteczny - więc raptem 3 dni mała dostała takiego odparzenia, że za głowę się
      trzymam, jak mogłam jej to zrobić! Przy przebieraniu, pomijając "kluchę",
      zauważyłam, ze wewnętrzna strona pieluszki przykleja się do skóry dziecka - i
      myślę, że stąd to odparzenie. Jak tylko otworzyli Tesco po świętach zaraz
      popędziłam po dwie paczki Tesco i cierpliwie czekamy aż pupka się
      zagoi...szkoda mi malutkiej bo dosłownie zrobił jej się pancerz na śiśce i w
      pachwinkach, aż ciarki przechodzą - moja biedulka...
      Więc teraz - tylko Tesco!!!

Pozdrawiamy serdecznie!

Monika mama Wiki (07.11.2003)
    • monmor Re: jakich używacie pieluszek? 29.12.04, 17:38
      Witajcie e-mamy! Dzięki za podzielenie się Waszymi uwagami. Znowu się czegoś
      nowego dowiedziałam - np. tego, że Huggiesy mają inną wersję niż ta kupiona
      przeze mnie - może się skuszę smile Ale teraz wracamy do Pampersów! Wszystkiego
      dobrego w Nowym Roku! I zawsze suchej pupy!
    • natalka_no Re: jakich używacie pieluszek? 30.12.04, 15:41
      my z Zuzanką jrsteśmy przy happy, a to dlatego ze byly najszersze. Zuzia miała
      problemy ze stawami biodrowymi , a ze chłoneły równie dobrze to zdecydowaliśmy
      sie na nie. Teraz Zuzannka ma roczek i coraz bardziej zawodzą mnie te
      pieluszki, chyba czas na zminy.
      Pozdrawiamy
    • alcantra Bella Happy 31.12.04, 18:12
      Hej, nasza Mała ma 3 tyg i wypróbowaliśmy na razie dwa rodzaje dla noworodków:
      Bella i Pampers. Okazało się, że nie dość, że z Pampersów zawsze się jakoś
      ulewało (nie wiem, może źle zakładaliśmy), to na dodatek po dwóch dniach Mała
      dostała wysypki. Wróciliśmy do Bella, wysypka prawie zniknęła, a jeśli coś się
      uleje to tylko wtedy, kiedy Mała dobrze popracuje nad zawartością pieluchy.
      Pampers odpadają w naszym przypadku, ale zamierzamy jeszcze przetestować inne.
      • lili111 Re: Bella Happy 01.01.05, 10:12
        Ja tylko na początku używałam pampersów. Później na edziecku znalazłam info o
        hurtowni, gdzie paczka pampersów 120 szt. kosztowała 50 zł. Kupiliśmy jedną na
        próbe. Byłam bardzo zadowolona i używam ich do tej pory.
    • lolalilu Tesco - Fioletowe 02.01.05, 14:09
      Używaliśmy już papersów i huggisów, ale od kiedy koleżanka dała mi do
      wypróbowania kilka pieluszek Tesco używamy ich już na stałe. Kosztują trochę
      mniej niż huggisy, a ich podstawową zaletą jest to, że mają gumkę na pleckach i
      na brzuchu. Są chłonne i stosunkowo mało "plastikowe" co mi citu przeszkadzało
      w pampersach. Jestem z nich zadowolona.
    • mloda.mamuska Pampers TC lub Huggies Freedom 20.01.05, 11:57
      Na dzień mamy Pampersy Total Care a jak ich nie dostanę to niestety ale Activ
      Baby a na noc niezstąpione, niezawodne choć koszmarnie drogie Huggies Freedom.
      Ale one jako jedyne nadająsie wg mnie na noc dla mojego synka. Przesypiamy
      dzięki nim całe noc bez koniecznosci zmiany pieluszki (synek duzo pije przed
      snem i Pamperuchy musielismy zmieniac bo plakal w nocy).

Jak synek miał 2 m-ce kupiłam paczkę Huggies soft & dry i nie były złe ale jak
      juz miał 5 m-cy i je kupiłam to była tragedia - dostał okropnego odparzenia w
      ciagu 3 godzin (było lato) !!!!

• kmiszka Bella Happy 20.01.05, 23:31
        Ja dość długo używałam pampersów i wydawało mi się, że żadne inne pieluchy im
        nie doruwnają wink)))) Spróbowałam jednak Happy i juz przy nich zostałam - są
        niezawodne, mniej 'chemiczne' od pampersów (nie mają takiej ilości środka
        neutralizującego zapachy jak pampersy, to lepiej - wiadomo kiedy trzeba
        przewinąć) i w miarę przystępne cenowo.
        Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka