Dodaj do ulubionych

Czy polecacie wozki chicco??

16.01.05, 19:06
Moj synek ma 8 mcy i zastanawiam sie nad kupnem spacerowki,zalezy mi zeby
byla lekka ale wygodna,szerokie siedzisko,regulowane oparcie..wlasciewie
interesuja mnie spacerowki graci i chicco ale slyszalam ze chicco sa malo
wytrzymale,moze sprawdzilyscie i mozecie cos powiedziec na ten temat bo w
sklepach oczywiscie sa zachwalane..pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • kalpa Re: Czy polecacie wozki chicco?? 16.01.05, 19:20
      Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      kalpa
      • panterka-23 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 16.01.05, 19:46
        Ja nie polecam. ciężko sie je składa i odpadają koła!!!!! Totalna klapa. Dobre
        sa tylko zabawki!!!
        Polecam wózki firmy Baby Dreamshttp:
        www.babydreams.pl
    • nika2002 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 16.01.05, 19:52
      a ja mam chicco trio już trzy lata od urodzenia dziecka-jeden wózek.wszędzie
      się mieścił,sprawdzał sie w każdej sytuacji, no może oprócz polnych dróg bo ma
      małe kółka i trudno sie wtedy jeżdzi po wybojach- chyba to jedyna wada.jeszcze
      jeden minus zdążył mi się znudzić a nie miałam podstaw by kupić nowy.
    • anma6 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 16.01.05, 20:41
      polecam w 100%,mam chicco pick up i jest extra !!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19516835
    • ewma Re: Czy polecacie wozki chicco?? 16.01.05, 21:16
      Ja osobiście nie polecałabym chicco ,bo są przereklamowane . Już lepsze są
      graco. A z naszych polskich polecałabym firmy pollak!
      • penelina Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 01:09
        Ja mam Chicco - rewelacjawink))
    • maja20041 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 01:20
      Mój synek ma 12 miesięcy do tej pory jeżdził polakiem orionem (głęboki i
      spacerówka),ale był za ciężki codzienne znoszenie z drugiego piętra .Przed
      świętami była wyprzedaż wózków graco na allegro ja właśnie tam kupiłam graco
      ultima za 455zł normalnie kosztuje ponad 600 .Jak na razie jestem
      zadowolona ,waży tylko 9kg imój synek też jest chyba zadowolony bo smacznie w
      nim śpi na dworze,mieści się w nim w kombinezonie i przykryty kocykiem.,wózek
      ma równiez w komplecie folię i pokrowiec w kolorze wózka.jedyny feler to to ze
      podnóżek nie jest regulowany .Pozdrawiam.
    • kalpa Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 03:49
      Nie miałam wczoraj czasu napisać więcej o chicco.
      mam chicco 2002, ktore już po czterech m-cach użytkowania zaczęło gorzej
      jeździć, klekotać, i po roku nadawało się do wyrzucenia. tapicerka się wszędzie
      pruje, kółka już są zdezelowane, mechanizm oparcia się wyrobił i źle trzyma,
      hamulce puszczają...
      wygląda jak stary, sprany wózek.
      Nigdy więcej chicco, a jak ostatnio poszłam dać kółko do wymiany, to gość
      wycenił naprawę na 150 zł. Bez komentarza.
      Kalpa
    • madzialena75 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 08:41
      od czerwca mam chicco london winter czyli parasolke rozkładana prawie na płasko
      z ciepłym spiworkiem na spacery. ma sredniej wielkosci koła, jest zwrotna,
      ładna, estetyczna, fajnie się składa i miesci się bez problemu do bagazników
      malutkich samochodów. wazy ok. 5 kg. wóżek był z nami na długich wakacyjnych
      wojażach, chodzilismy po lesnych i piaszczystych drogach i na razie wszystko
      jest ok! tak wiec POLECAM!!!!!!!! na innych forach dziewczyny bardzo chwaliły
      ten wózek...(www.dzieckoinfo.com) i dlatego zdecydowalismy się na ten model.
      pozdrawiam
    • wana Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 12:33
      Tak, jak najbardziej. W chicco cortina wychowałam dwoje dzieci, jeździłam po
      takich wertepach, że mózg staje. Teraz mam chicco london winter - rewelacja.
      Lekki, skrętny, ciepły, tani - mój Julcio do małych nie należy, a doskonale się
      mieści. Nie mam zastrzeżeń.
      Pozdrawiam
      wana
      • ewa2233 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 12:37
        A ja spacerówkę chicco uważam za najlepszy wynalazek!
        Lekki, zwrotny, poręczny, dobrze się rozkłada.
        -----------------------------
    • kamma5 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 13:40
      Moje dzieci generalnie z wózków już wyrosły, ale szczerze wszystkim polecam
      wózki
      GRACCO. Wywoziłam w nim 2 dzieci, a teraz jeżdzi w nim synek koleżanki, której
      rozpadł się wózek innej firmy.Wózek ma ponad 5 lat i trzyma się dobrze, pewnie
      jeszcze jakieś dziecię w nim pojeżdzi...
      Pozdrawiam
      p.s. Dorażnie korzystam jeszcze ze spaceróweczki bebe confort i też jest o.k.
    • rtex1 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 14:20
      Witam
      Polecam wózek chicco. Uzywamy wózka chicco Trio 2003. Jest super. Spacerówka na
      której montuje się gondole i fotelik samochodwy. Obecnie używamy spacerówki.
      Wózek jest lekki, zwrotny, wygodny. Ma obrotowe koła, szerokie regulowane
      siedzisko, pięciopunktowe pasy. Składa się jak parasolka, więc zajmuje mało
      miejsca w bagażniku.
      Obecnie mój maluch ma 22 miesiace. Tyle więc czasu używamy ten wózek. Jak dotąd
      nie było żadnej awarii.
      Wnoszę ten wózek razem z siedzącym w nim maluchem na drugie piętro.
      Polecam taki model jak mój. W sklepie można kupić te wózki w wersji tylko
      spacerówka. O innych modelach tej firmy nie mogę się wypowiadać bo nie używałam.
      pozdrawiam
      • 19amatata02 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 14:36
        jak ci sie podoba to kup i nie sugeruj sie czyjas opinia bo kazdy ma inne
        zdanie na ten temat ja miałam pół roku ten wózek i był ok a zmieniłam na
        inglesine max i klapa koła sie rozklekotały tapicerka poniszczona a mam go
        dopiero nie całe dwa lata a wyglada przynajmniej na trzy.
    • madzik78 Dziekuje za rady 17.01.05, 15:13
      dzieki wszystkim za rady zrobilam bilans i wyszlo wiecej na tak..to prawda ze
      jedna osoba jest zadowolona a inne nie,to chyba tez zalezy od modelu wozka,bede
      musiala sie na jakis zdecydowac i mam nadzieje ze to bedzie dobra
      decyzja,pozdrawiam Magda
    • matkatina Re: Czy polecacie wozki chicco?? 17.01.05, 21:18
      A ja miałam wiele wózków i Graco, i Chicco i Oriona i Haucka, i Inglesinę.
      Teraz mam Chicco Pick Up i bardzo sobię chwalę. Jest lekki, koła ma w sam raz,
      a przede wszystkim szerokie siedzisko. Pamiętam, że w Inglesinie moje dziecko
      siedziało ściśnięte, więc bardzo mi na tym zależało. Generalnie trwałość wózków
      Chicco oceniam lepiej niż Graco, a trochę tych wózków miałam, więc wiem, co
      mówię. Ale dużo zależy też od konkretnego egzemplarza. Chicco Pick Up jest
      chyba teraz w promocji i kosztuje coś około 500zł. Życzę dobrego wyboru.
    • rriittaa może jednak baby dreams???? 17.01.05, 21:37
      Hej ja też zastanawiałam się między Chiko Pich Up a Graco - Metro Sportem. No i
      z wywiadu przeprowadzonego dowiedziałam się że wózki Graco szybko zaczynają
      klelotać zaś w PICK Upach narzekają na opuszczanie oparcia (na sznurek).
      Zdecydowałam się na Baby Dreams model Rider. Koleżanka ma go ponad 1,5 roku-
      jeżdziła nim po wertepach non stop (wyboiste chodniki + ulica tzw. "kocie łby")
      i wózek jest w stanie IDEALNYM. Acha - woziła dziecko od 9 miesięcy czyli już
      takie konkretne. Myślę, że im dłuższe użytkowanie tym bardziej wiarygodna
      opinia.
      Teraz mamy jeszcze wózek firmy Deltim typu Voyager i do pierwszego roku
      użytkowania nie powiedziałabym na niego ani jednego złego słowa. po roku jakby
      go coś trafiło - sprężyny pękały co miesiąc (na szcęście wymiana w ramach
      reklamacji) no i hamulce opadają - 1 trzeba było już podwiązać bo tak terkotał
      że mnie to do szału doprowadzało.
      Wózek Baby Dreams Rider waży ok. 8 kg składa się jak parsolka, jednym ruchem.
      Ma bydkę, obrotowe rączki, pokrowiec na nogi i nie taki mały kosz na zakupy.
      Kólka są trochę wieksze od zwykłych parasolek (niestety mniejsze niż w Graco).
      Wózeczkiem bardzo wygodnie podjeżdża się pod krawężniki (wsadzałam ubraną
      zimowo 15 mies. córkę w inne wózki o wadze od 6 kg i ze zdziwieniem
      stwierdziłam, że ten mimo iż cięższy jest wygodniejszy w podjeżdżaniu na
      stopień.

P.S> Naj;lepiej bryknij z dzieckiem do sklepu - wsadż w wózek i sprawdż jak się
      będzie prowadził. Koniecznie sprawdż podjazdy pod stopień - krawężnik.
      pzdr.
    • yoyo11 Re: Czy polecacie wozki chicco?? 18.01.05, 12:58
      Polecam jak najbardziej!
      Mamy pick up basic

• madeyowa Re: Czy polecacie wozki chicco?? 18.01.05, 14:58
        Mam wózek Chicco (spacerówkę) od 4 lat. Sprawuje się bez zarzutu i wygląda jak
        nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka