Dodaj do ulubionych

bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka:))

24.01.05, 17:09
Drogie mamusie,
bardzo, bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka..im wiecej chodze po sklepach tym wiecej mam watpliwosi..i juz dostaje bzika crying czy lepiej dla marcowego bobaska kupic wielofunkcyjny, czy l skupic sie na spacerowce skoro juz bedzie sloneczko..)wiem, tylko ze powinien byc lekkiz dobrą amortyz.ale to tak niewiele..
Wy mamusie macie juz swoje wozeczki, wiec licze na wasze cenne wskazówki ( wystarczy krótkie polecam..lub odradzam...dany typ
pozdrawiam i z gory dziekujesmile))
Ania i dzidzia
Obserwuj wątek
    • mama_szymka Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 24.01.05, 17:24
      cześć. Mój syn jeździ w wózku Roan Kortina, a ja bardzo sobie go chwalę. Ma
      bardzo dobrą amortyzację, duże, pompowane koła (przez to jest dość ciężki, ale
      ja nigdzie nie muszę go wnosić). Jednak ja urodziłam w sierpniu i nastawiałam
      się na wózek "zimowy"(duża, ciepła gondola), a na lato zdejmuje się gondolę i
      zakłada spacerówkę.
      Tobie raczej radziłabym wózek głęboko - spacerowy. Urodzisz wczesną wiosną,
      kiedy (miejmy nadzieję ) nie będzie już zimno, więc dzidziuś nie potrzebuje
      takiego zabezpieczenia przed chłodem.
      Wózki takie są wygodne, nie trzeba zmieniać gondoli na spacerówkę (przez co nie
      używana akurat "góra" wózka nie zajmuje miejsca w domu). Ponad to ja teraz
      podkładam pod plecki synkowi poduszkę (żeby widział coś na spacerze), a w
      wózkach "wielofunkcyjnych" poprostu można podnieść opieradełko.
      Moja koleżanka urodziła w zeszłym roku wiosną i chwali sobie wybór właśnie
      wózka głęboko - spacerowego.
      Jeśli chodzi o konkretny model to niestety nie mogę pomóc, bo nie interesowałam
      się wózkami tego typu.
      POZDRAWIAM SERDECZNIE
      • paraga Graco Quattro - polecam 24.01.05, 18:09
        Ja mam Graco Quattro. Dla mnie rewelacja, chociaż niektórym wydaje się być dosyć
        sztywny w prowadzeniu (aczkolwiek producent twierdzi, że pełna amortyzacja na
        wszystkie 4 koła). A prowadzi się lekko, lekko też unosi np. przy podjazdach na
        krawężniki, schodki itp. Wożę dziecko w nim od urodzenia (a urodziło się w
        sierpniu, więc dla marcowego tym bardziej polecam; poza tym moje dzieci od 5.
        miesiąca chciały już być lekko uniesione, żeby oglądać świat), ma pełną
        regulację oparcia - od leżenia do siedzenia, zagłówek dla noworodków, osłonę na
        nogi. Do tego wielki kosz na zakupy, do którego jest dostęp nawet jak dziecko
        jest położone. Budka jest tak ruchoma, że można ochronić przed wiatrem czy
        słońcem z każdego kierunku. Są szelki pięciopunktowe, dwie tacki - dla dziecka i
        dla mamy (z zamykanym schowkiem). Koła przednie można odblokować i wtedy są
        "samonastawne" (to szczególnie ułatwia manewrowanie, np. w maketach). A
        najlepsze jest składanie - jedną ręką, w bagażniku zajmuje mało miejsca.
        Brakowało mi tylko regulacji wysokości rączki, ale szybko się przekonałam, że
        jest tak dobrze wyprofilowana, że pasuje i ludziom wysokim (mój mąż) i tym
        niższym (to ja smile).
        Polecam!
        • ezagraj Re: Graco - polecam 24.01.05, 22:20
          Zgadzam się z przedmówczyniom ale jak dla nas graco quatro był ciut za drogi a
          nasze dziecio urodziła się w listopadzie więc jak zacznę jeżdzić wózkiem to ono
          już będzie siedzieć bo juz teraz próbuje siadać> Ja kupiłam graco mirage . Tak
          na marginesie to polecam odwiedzenie strony www.naszedzieci.pl bo oni
          wyprzedają kolekcję graco 2004 my miraga kupiliśmy za 310 zł ( waży tylko 7 kg)
          a w sklepie sa po 637zł quatro tez będzie tańszy niż w sklepie ( zawsze możesz
          w sklepie pooglądać a zamówić w necie bo taniej) nowe wózki są też allegro
          www.allegro.pl/showcat.php?id=11846
          jest tez nowy graco ultima za 399zł www.allegro.pl/show_item.php?
          item=39681036 pochodz i pooglądaj generalnie to polecam graco bo są lekkie i
          rozsądne cenowo
          Pozdrawiam Edyta
          • paraga Graco - polecam 25.01.05, 17:42
            Tak, moje koleżanki mają Graco Ultima i Graco Mirage, są super zadowolone.
            A Quattro - fakt, drogi... (ja kupiłam na www.bobomarket.pl za 880 zł, a w
            sklepie były za 1000 zł). Jak dobrze, że na świecie są ciocie i dziadkowie smile
    • koornelia Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 26.01.05, 08:18
      Ja polecam taki wózek z którego robi się spacerówkę np. firmy tako- bardzo
      ładny i funkcjonalny, przede wszystkim duży. Ja miałam wózek trzyfunkcyjny z
      wyciąganą gondolą i nie polecam bo jak dziecko zimą ma pół roku i jeszcze nie
      siedzi to musi mieć duży wózek żeby się w kombinezonie zmieścił. Tako mają
      przyzwoitą cene ok 780zł.
    • iwles Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 26.01.05, 10:14
      Nie będę polecac jakiej firmy - to już wybierzesz sama.
      Ja urodziłam we wrześniu, więc na zimę chciałam mieć głęboki wózek z gondolą.
      Ale gdybym urodziła na wiosnę - kupiłabym wózek głęboko-spacerowy (taki z
      miękka wkładaną gondolą).
      Znam kilka koleżanek, którym takie wózki się sprawdziły (przy wiosenno-letnich
      dzieciaczkach).
    • kalina_p Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 26.01.05, 10:52
      Polecam Inglesine Magnum, 2 finkcyjny, super na wertepy, wielkie pompowane
      kola, bardzo latwo sie prowadzi, gondola zdejmowana i na stelarzu mozna
      zamontowac foleik samochodowy Huggy. Wtedy mozna jechac gdzies do sklepu czy do
      znajomych i nie targac calego wozka tylko fotelik+stelarz. Super! Jestem
      baaaardzo zadowolona. Amortyzuje wszelakie wyboje, malej jest wygodnie, na
      spacerowke b.latwo przerobic, raczka regulowana...dla mnie same plusy. Ciezki,
      jesli bys dzwigala po schodach, to trzeba przyznac.
      • olcia3221 Tako-Wiktoria 24.03.05, 21:32
        Ja mam nowy model wózka tako Wiktoria.Ładny,duzy.Potwierdzam ze jest strasznie
        cięzki i nie zbyt wygodny do złapania by podnosiła go jedna osoba przy
        wnoszeniu,do tegojako wózek głęboki nie ma prawie ze dostępu do kosza zakupy
        tylko drobne bo juznp.butelka wody mineralnej nie przechodzi a i jest tak nisko
        ze zachacza o fertepy i wysiera sie na krawęrznikach,narzekam równiez na
        hamulec z którym trzeba sie troche naszarpac bo nogą da sie go opuscic bez
        problemu ale odblokowanie wymaga "chłopskiej" siły .a jesli kupowac to tylko z
        regulowaną wysokoscią rączki bo po przełozeniu na wersje spacerową nie
        regulowana rączka jest nizej i wózek jakby traci sterownosc!!!

• jordanka1 Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 24.03.05, 22:34
      deltim-focus, lekki, zwrotny, pakowny, 3-części (gondola, spacerówka, fotelik)
      za 1000 zł, uzywam go od lipca ubiegłego roku, super!
      • agamama123 Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 25.03.05, 09:06
        My zakupiliśmy Bebe Confort Everest. Najpierw kupiliśmy samą spacerówkę dla
        synka a kiedy okazało się, że rodzinka nam się powiększy szybciutko dokupiliśmy
        gondolkę i fotelik. I jest super. W spacerówce jest bardzo dużo miejsca a po
        złożeniu zajmuje mało miejsca w bagażniku. No i ten montowany na stelażu
        fotelik to też wygoda. A gondolka też wygodna. W domu można ją wykorzystać jako
        kołyskę wypychając dno jedną ręką. Polecam choć nie jest to wózeczek tani
        (ok.1600zł całość). I do tego jest dość lekki. Ma duże pompowame koła z
        systemem click clack i łatwo nim zjeczać po schodach. Ja taszczę go na 2 piętro
        i nie jest to jakimś dużym wysiłkiem.
        • ledzeppelin3 Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 25.03.05, 09:32
          decydowanie odradzam wózek, z którego robi się spacerówkę. Przejechaliśmy się
          na takim- miałam polski Jędroch, za 800zł. To nas oduczyło kupować tanie
          polskie wózki. Nieporęczny, ciężki, błyskawicznie złamał się zatrzesk plastkowy
          mocujący budkę, która zaczęła opadać. Ponadto, jako że z takiego wózka zrobić
          można spacerówkę, dno w opcji głębokiej jest krzywe, co źle działa na kręgosłup
          dziecka. Beznadziejny, źle i ciężko go złożyć do samochodu. Polecam gondolę ze
          spacerówką w zestawie- kupiliśmy włoski wózek Inglezine, z przeceny- 1500zł,
          ale zdecydowanie się opłaca zrobić większy wydatek. Gondola z twardym dnem,
          duża, głęboka budka, w zestawie oddzielnie spacerówka, wózek dużo lżejszy,
          wbrew pocorom do samochodu składa się lepiej, niż ten 3 w 1.
          • ledzeppelin3 Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 25.03.05, 09:45
            He, he, i tak dziewczyna już pewnie dawno kupiła...
            • justimic Re: bardzo Was prosze o pomoc w wyborze wózeczka 25.03.05, 09:57
              A ja polecam firmę CHICCO wózki są wprawdzie drogie ale niezawodne z dwuletnią
              gwarancją a jeśli nawet coś nawali to producent na czas reklamacji daje wózek
              zastępczy. Z tych wózków jest ogromny wybór i na pewno każdy znajdzie coś dla
              siebie. Ja osobiście polecam CHICCO TRIO czyli: parasolka-spacerówka, fotelik 0-
              13kg i sztywna gondola. Jest to wydatek na trzy lata, bo spokojnie w tym wózku
              dziecko objeżdzi do końca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka