Dodaj do ulubionych

X-lander X3 czy Implast 4XL

07.02.05, 15:11
dziewczyny, mam zgryza, sporo już czytałam na tym forum o o implastach ale o
x-landerach bylo raczej niewiele, czy któaś ma taki wózek albo ma jakies z
nim doświadczenia? dzidzia urodzi się w maju,więc zime spędzi już na pewno w
spacerówce
Obserwuj wątek
    • daol Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 07.02.05, 15:51
      Hej!mam X Landera X2,jestem bardzo zadowolona.
      Coreczka urodzxila sie w lipcu,pol roczku spedzila w gondolce,teraz jest juz w
      spacerowce.Polecam
    • kwap25 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 07.02.05, 16:04
      X3 X3 X3, dlaczego ? Ogladalem Implasty model 2004 i sa one wykonane mniej
      precyzyjjnie od X-Landera, to sa male szczegoly np. w X-Landerach polaczenia
      rurek sa dokaldnie zamaskowane, w Implestach niestety nie. X3 ma skretne kola,
      niezle kolory dokladnie 6, oprcie rozklada sie prawie do pozimou, ma podnozek z
      mozliwoscia regulacji. Generalnie wsrod x jest on najczesciej wybierany. Ach no
      i pospiesz sie zaliczkuj go gdzies bo wiem ze zostalo ich bardzo malo, gdzies
      kolo 20 szt na cala Polske, a niewiadomo czy jeszcze bede no i czy
      zmodernizowany X bedzie maial te wszystkie zalety.
      Pozdro.
      • nazuz Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 07.02.05, 16:12
        ojej, zmodernizowany? kiedy ma nastąpić ta modernizacja i na czym ma polegać?
        Faktycznie coś mi się obiło, że jest 14 na całą Polskę, ale my i tak kupujemy
        dopiero w okolicach kwietnia i myślałam, ze jak zamówimy to przyjdą do tego
        czasu.
        • kwap25 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 07.02.05, 17:45
          Nie wiem co bedzi zmodernizowane. Moge przypuszczac ze w trojkolowcach przednie
          kolko bedzie obrotowe (360 stopni). Natomist jesli chodzi o X1 i x3 to nie
          wiem. X3 to naprawde udany wozek w dobrej cenie.
          • katarzyna_b1 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 11:08
            Dzwoniłam do producenta. X-landery nowe (nowy model i tapicerki) prawdopodobnie
            pojawią się dopiero w połowie roku. Dlatego warto jak najszybciej złożyć
            zamówienie. Niestety, mój wózek x3 jeszcze nie był testowany w terenie -
            jesteśmy dopiero na etapie werandowania. Ale jak do tej pory jestem tym wózkiem
            zachwycona - jest bardzo starannie wykonany, ma mocną tapicerkę i nie jest
            przekombinowany w rozwiązaniach. Najtańsze wózki są w Calineczce (Grochowska -
            Wawa) pod warunkiem ze się wykorzysta kupon rabatowy na 10% z ostatniego
            numeru "Mamo to ja".

Swoją drogą na początku też byłam zachwycona driverem X4, ale zachwyt
            natychmiast mi przeszedł, jak zobaczyłam x-landery...

Mój synek
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19887866&a=19887866
            • piasek3 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 12:59
              Prosze napisz mi dokladny tego sklepu Calineczka przy Grochowskiej. Znasz moze
              strone www?
              • kwap25 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 14:51
                A we Wroclawiu
                X1 1349
                X2 1249
                x3 850
                X4 800
                Gondola 320 zł
                Wysylka gratis.
                Przy zakupie kompletu spacerowka + gondola ADPTER GRATIS.
                Mozliwosc sprzedazy prze Allegro.
                • nazuz Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 15:11
                  hmm, korzystna cena, w jakim to sklepie jest tak fajnie, może TGG? Jak to się
                  ma do kłopotów z dostawami? Jak długo trzeba czekać od zamowienia do dostawy?
                  • kwap25 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 15:22
                    W tej chwili mam X1 New Wheat , X2 (Cloude Blue), X4 (Chinise Red i New Wheat)
                    X3 bedzie w piatek (New Wheat).
                    Zamowienie do 5 dni roboczych czyli faktycznie 7 dni.
    • koma.edziecko Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 13:31
      www.calineczka.pl
      • piasek3 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 14:42
        Dzieki za odpowiedz. Z tego co rozumiem to zakup odbywa sie przez internet. Nie
        ma mozliwosci zobaczenia tego wozeczka?
        • piasek3 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 08.02.05, 14:49
          Sorry. Juz znalazlam adres sklepu.
    • kwap25 X3 sie skonczyly. 08.02.05, 23:26
      X3 sie skonczyly.
      • nazuz Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 10:22
        ale tak całkiem i już nigdy nie będą dostępne czy tylko na jakiś czas do
        następnej dostawy?
        • adag Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 15:53
          Czy w TGG są też implasty? Można tam przyjechać obejrzeć wózki?
          • kwap25 Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 17:21
            W TGG Implastow nie ma.
      • nazuz Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 16:29
        kurczę, dostałam amila od firmy, że wszystkie X3 wyprzedane, w marcu ma byc
        dostawa ale tylko niebieskich i czerwonych.

W TGG nie ma implastów, sa za to w Askocie na Krasińskiego i sa tam też X-
        Landery
        • adag Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 17:35
          A czy w TGG w marcu będzie można kupić X3? Bo teraz się przyjrzałam i
          faktycznie bardziej mi się on podoba, a chciałabym właśnie niebieski i mieszkam
          blisko Wrocławia. Na Krasińskiego dzwoniłam, ale tam przeginają z ceną.
          • kwap25 Re: X3 sie skonczyly. 09.02.05, 19:38
            Prosze na poczatku marca przedzwonic do TGG 373-58-40 w.229. Jak tylko
            przyjdzie to Pani go "odloze".
    • zuzanna29 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 09.02.05, 17:40
      x-landery i Drivery produkuje Implast a on nie jest moja ulubiona firma.
      Dlaczego ? moja opinia w poscie IMPLAST"

pozdrawiam ;o)
      • adag Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 09.02.05, 17:59
        Z tego co się orientuję Xlander ma raczej coś wspólnego z deltimem, a nie z
        implastem.
      • kwap25 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 09.02.05, 19:40
        Delikatnie mowiac mija sie Pani z prawda X-Landra produkje Deltim (a dokladniej
        zleca produkcje na Dalekim Wschodzie) w Polsce sa one obszywane.
    • koma.edziecko Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 09.02.05, 18:40
      X lander to Deltim a nie Implast !!!
      • adag do kwap 25 09.02.05, 20:12
        Czy możesz mi napisać, czy możliwe jest zarezerwowanie sobie w twoim sklepie
        wózka, np. przez wpłacenie przedpłaty? Bo jeżeli tak i jeżeli mają się pojawić w
        marcu, chętnie bym to zrobiła.
        • kwap25 Re: do kwap 25 09.02.05, 21:52
          Nie ma problemu. Spisuje wtedy przedwstepną umowę sprzedazy, 2 kopie itd.
          Jedank obiecuje ("wszem i wobec"), ze zaraz jak sie pojawia X3 poinformuje o
          tym fakcie na forum, a Pani napisze na adag@gazeta.pl. Moze być smile ???
          Pozdrawiam
          • adag Re: do kwap 25 09.02.05, 21:59
            Oczywiście, z niecierpliwością oczekuję na wiadomość, z góry dziękuję, no i
            proszę jeden X3 trzymać w rezerwie, bo rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Zależy
            mi szczególnie na niebieskim lub niebieskozielonym. Pozdrawiam również.
          • nazuz do kwap 25 z innej beczki 10.02.05, 14:47
            MOja mama oglądała dzisiaj w TGG jakis wózek firmy TAKO, niestety nie umiała mi
            powiedziec jaki to jest model, wiem tylko, ze beżowy. Czy mogłabym uzyskac
            informacje co to za model, ile waży, z czego się składa (gondola, folia itp.) i
            jakie ma wymiary po złożeniu? czy oparcie spacerówki sie kładzie na płasko?
            Mama twierdzi, ze gondola jest większa niż w X-landerach
            Co Pan mysli o tym wózku? Dzidziuś rodzi się w maju, na jak długo powinien mu
            starczyć?
            • kwap25 Re: do kwap 25 z innej beczki 10.02.05, 16:38
              Wozki Tako to dosc ciekawy temat. W tej chwili sa trzy modele: Julia, Natalia i
              Wiktoria.
              Dodatkowo wozki te posiadaja lub nie w zaleznosci od ceny:
              - lozyskowane kolka, chromowane rurki, lamana raczke, tkaninie racerowana tzw.
              standart, tkanine typ lux, lub tkaninie typu "plamiak"
              Bezowy byl z tkaniny racerowanej na lozyskach i "chromie".
              Jest to wozek "gleboko"-specerowy tzn. z "glebokiego" przerabia sie odrazu na
              spacerowke. W tym wozku gondloke symuluje nosidlo, ktore jest miekkie w czesci
              styku z dzieckiem a sztywne od dolu, (ma za zadanie buforowac od pasow).
              Opracie kladzie sie calkowicie plasko, choc zostaje niewielki zalamanie
              wypelniane nosidelkiem.
              Waga mniej wiecej jak wszystkie wozki tego typu ok. 17 kg
              W komplecie folia, torba.
              Na ile bedzie starczyl..... hmmmm
              Wiem z doscwiadczenia ze w takim wozku wozi sie dziecko do ok. 1,5 roku max 2
              lata. Potem poprostu trzeba kupic mniejsza lub wieksza prarasolke lub typowy
              wozek spacerowy. Bo tamten jest juz po prostu za duzy np. do samochodu.
              Jesli chodzi o jakosc to naprawde malo co z nimi sie dzieje sprzedaje je juz 5
              lat i w zasadzie drobne reklamacje (typu: wyrwana napa, czy peknieta sprezyna
              zalatwiam od reki, natomiast po zakonczeniu gwarancji sa to groszowe sprawy
              typu pare zloty za czeesc, oczywiscie pod warunkime zakupu wozka u mnie).
              Dostawy sa mniej wiecej co 3-4 tygodnie w tedy jest zazwyczja najwiekszy wybor
              kolorow (a sa przerozne)
              Pozdrawiam

• zuzanna29 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 10.02.05, 16:49
        faktycznie, przepraszam za wprowadzenie w błąd ;o)

• lesia28 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 19.02.05, 21:04
          Czyli gondola+spacerowka to koszt 1170 zl. Wlasciwie
          to tez bylabym zainteresowana takim kompletem ,prosze dac znac jak
          przyjda ,kolor blue . A ile kosztuja foteliki maxi-coxi , ktore mozna montowac
          na stelazach x-landera.
          moj synus
    • frania28 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 09.02.05, 22:45
      mam pytanko czy w x-landerach istnieje mozliwośc montowania spacerówki w obu
      kierunkach,w szczególności jak to się ma do trójkołowców?czy odbywa się to
      tylko na zasadzie przełożenia rączki wózka?
      • katarzyna_b1 Re: X-lander X3 czy Implast 4XL 10.02.05, 09:22
        nie ma takiej możliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka