Dodaj do ulubionych

buty Memo?

12.02.05, 09:37
WItajcie drogie Mamy- chcialam zakupic mojej corci pierwsze buciki do
chodzenia i polecono mi Memo - mimo , ze drogie to warto je zakupic i nawet
pani ortopeda je polecala. Chcialabym poznac Wasze opinie, czy ktoras ma juz
doswiadczenie z tymi bucikami, rzeczywiscie warto?
charl

Obserwuj wątek
    • michatka Re: buty Memo? 12.02.05, 10:21
      mój syn nosi memo, bo ma problemy ze stopami
      czy warto - chyba tak, jego stopki nie są przynajmniej w gorszym stanie, niż były
      upewnij się, czy to są właściwe buty na poczatek
      mój syn zacząl je nosić w wieku ok. 2 lat i trochę trudno było mu się przestawić
      z "normalnych"
    • anusia151 Re: buty Memo? 12.02.05, 16:16
      mój syn nosi obecnie butki Memo-bardzo solidne,sztywne,obejmują kostkę-wprost
      stworzone dla koślawych nóżek mojego synka.Na początku stawiał opór przed
      chodzeniem w nich,teraz jest ok.Tylko są drogiesad( Lekarze raczej od samego
      początku polecają dobrze wyprofilowane,obejmujące kostkę buty.Możesz na
      początku kupić np.Bartki-też solidne,wysokie,tańsze, a póżniej zobaczysz jak
      córka będzie stawiała nóżki,jeżeli nieprawidłowo to wtedy pomyśl o
      ortopedycznych np.Memo
    • jokrru przed chwilą był o tym post 12.02.05, 16:20
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=20377026
      • charl75 Re: przed chwilą był o tym post 12.02.05, 22:34
        Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Chcialabym tylko dowiedziec sie jeszcze
        czy te buciki Memo to rzeczywiscie dobry wybor na sam poczatek- bo z opinii
        wynika ze to wlasciwie buty typowo ortopedyczne. Moze moja mala moglaby zaczac
        stawiac pierwsze kroki, ktore czyni tylko w domku w Bartkach? Bo wlasciwie w
        domu nie zaloze jej ciezkich i cieplych butow, bo to bez sensu, a w cos warto
        ubrac stope, skoro juz staje przy meblach i chce paradowac. Poradzcie!
        • kanna Re: przed chwilą był o tym post 13.02.05, 13:47
          Memo sa butkami ortopedycznymi, tzn. że powinien przepisywac i zalecac je
          lekarz (przy stwierdzonych nieprawidłowościach). Warunkiem prawidłowego rozwoju
          stopy jest jej PEŁNA RUCHLIWOŚĆ - tzn. but musi zginac sie tam, gdzie normalnie
          zgina sie nóżka,. Czyli w 1/3 długości podeszwy, licząc od strony palcóqw iw
          kostce. Dobry bucik nie piowinien usztywniać kostki, przeciwnie powinien ją
          odsłaniać. Paweł zawistowski, rehabilitant, poleca do nauki chodzenia adidasy
          renomowanych firm, niektóre Bartki (bez usztywniania kostki), buty trekingowe
          (Campus itp). W bucie z usztywniona kostka noga zachowuje sie jak w buci
          narciarskim - wygodnie by ci bylo chodzic na codzień w butach narciarskich?

pozd. Ania
        • jokrru Re: przed chwilą był o tym post 13.02.05, 15:38
          charl75 napisała:

> Chcialabym tylko dowiedziec sie jeszcze
          >
          > czy te buciki Memo to rzeczywiscie dobry wybor na sam poczatek- bo z opinii
          > wynika ze to wlasciwie buty typowo ortopedyczne. Moze moja mala moglaby
          zaczac
          > stawiac pierwsze kroki, ktore czyni tylko w domku w Bartkach?

Na sam początek to i tak MEMO nie kupisz,
          bo najmniejszy numer jest zdaje się: 22.
          Buty te odradzają też ortopedzi w przypadku dzieci z koślawością,
          przeczytałaś post Osmag ?
          Polecam,
          a butów nie bardzo,
          K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka