Dodaj do ulubionych

LEGO DUPLO na roczek?

12.02.05, 11:32
Czy to dobry pomysł? Synek niedługo kończy roczek i mam na oku duże wiaderko klocków lego duplo. Tylko czy nie za wcześnie? Mały jeszcze nie będzie ich układał ale pewnie będzie się nimi bawił. Tylko zastanawiam się, czy może kupić teraz coś innego a klocki na inną okazję? Jak myślicie? A jeśli coś innego to co proponujecie? I raczej o niezbyt wygórowanej cenie, myslę o czymś w granicach 50 - 70 zł.
Obserwuj wątek
    • sdomitrz Re: LEGO DUPLO na roczek? 12.02.05, 12:01
      Ja swojemu kiedyś na roczek kupiłam traktorek z rolnikiem i zwierzętami
      domowymi firmy My baby za ok. 94 zł (to była sensacja - jeździ, daje odgłosy,
      śpiewa, no i jest bardzo dobrej jakości - plastyk jest bardzo twardy).
      Klocki to oczywiście dobry pomysł, ale np. mój synek nie miał chęci bawić się
      nimi do ok. 2 - 2,5 lat, a miał je od ok. 12-14 mies..
      Polecam też klocki sensoryczne Fisher Price dla roczniaka - wg mnie dla dziecka
      są ciekawsze
      • gosia_d Re: LEGO DUPLO na roczek? 12.02.05, 13:31
        Kupiliśmy Emi własnie Lego dla roczniaków na urodziny. Specjalnie jej nie
        fascynuje, choć pare opcji zabawy wymyśliła wink Rozwala z rozkoszą konstrukcje
        stworzone przez tatę, zakłada sobie na głowę pudełko od klocków albo do niego
        wchodzi... Ale nie układa klocków, na to widzę że jeszcze ho ho poczekamy!
        Pozdrawiam
    • carmelaxxx Re: LEGO DUPLO na roczek? 12.02.05, 16:49
      polecam ale moze niekoniecznie same klocki tylko jakas zabawke lego dla
      malucha, lego jest bardzo trwale a to bardzo wazna zaleta, rownie trwale jak
      lego sa zabawki TOLO dla maluchow.
      • iwek33 Re: LEGO DUPLO na roczek? 12.02.05, 19:37
        Jeśli chcesz kupić Lego duplo to może dla roczniaka jakiś mały zestaw
        tematyczny, np: Lego stajnia, albo Lego Farma, albo jakieś autko, zabawa samymi
        klockami zacznie się dużo później. Bardzo fajne są też zabawki Fisher Price,
        albo Tolo, polecam np; szkolny autobus Fisher Price- duży, solidnie wykonany,
        otwierają się drzwi, ale jest też dojście do środka przez otwarty dach, w
        zestawie trzy figurki z serii Little People, jak kierowcę sadza się za
        kierownicą, to autobus wygrywa sympatyczną melodyjkę, świecą światła, mój mały
        dostał na roczek i bawi się ciągle, a ma już prawie dwa latka, ale chętnie bawi
        się też Lego Duplo, z tym, że w zabawie towarzyszy mu starszy brat, który
        podsuwa pomysły.
    • iwek33 Re: LEGO DUPLO na roczek? 12.02.05, 19:42
      A może coś takiego?
      www.leomark.pl/?mode=produkt_full_lista&recordId=463
    • mama007 Re: LEGO DUPLO na roczek? 13.02.05, 15:07
      my kupilismy malej wlasnie na roczek lego i strzal w dziesiatke smile najpierw
      zabawa polegala na psuciu tego, co mysmy zbudowali, ale teraz (mala ma poltora
      roku) uklada samodzielnie klocki, juz od dobrych dwoch miesiecy.
      przejdz sie do znajomych moze, ktorzy maja takie klocki, przetestuj, jak nie
      sprobujesz to sie nie dowiesz smile
      pozdrawiam
      • dadgam Re: LEGO DUPLO na roczek? 15.03.05, 14:44

mnie też męczą te klocki bo są ładne i solidnie wykonane, w dodatku Karolek lubi się bawić piramidką z kółek, wiaderkami wkładanymi jedno w drugie a klocki sa podobne smile
    • pia_ Re: LEGO DUPLO na roczek? 15.03.05, 14:55
      Polecam klocki Mega Bloks (sa juz dla roczniaków), szczególnie fajne są te
      zestawy grające typu Muzyczna Farma czy Zamek. Do tych zestawów można dokupowac
      same klocki. Moja 1,5 r. córka nadal nie interesuje się klockami Lego sad, za
      to te Mega Bloks potrafi układać (są chyba łatwiejsze dla Niej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka