Dodaj do ulubionych

bebe confort kart

20.02.05, 15:57
Podoba nam sie wózek bebe confort kart + gondola prelude.
Prosze o opinie mamy które uzywaly lub uzywaja tego wózka.
Obserwuj wątek
    • lamoor Re: bebe confort kart 20.02.05, 22:19
      Witam, używamy właśnie gondoli BC windoo, jest extra, bo można w niej wozić
      maluszka w samochodzie (są pasy w środku gondoli i gondola przypinana jest w
      dwóch miejscach pasami), więc odpada zakup pierwszego fotelika -nosidełka. Są
      też plastikowe chowane rączki do noszenia gondoli, bardzo przydatne. Do tego
      mamy stelaż trophy więc co do kart się nie wypowiem.Pozdrawiam
      • blanik Re: bebe confort kart 21.02.05, 11:08
        Przypominam, ze w/g Kodeksu Ruchu Drogowego dziecko oze jezdzic WYLACZNIE e
        foteliku samochodowym a nie w gondoli. Przy kontroli policji mozna niezle
        zabulic.
        • bebewawa Re: bebe confort kart 21.02.05, 13:32
          Hej
          Też się interesowałam tym wózkiem,wle w wersji spacerówki, bo bardzo mi się
          podobał,ale nie zdecydowałam się na kupno, bo przy tej cenie ma jednak braki
          typu nie rozkładane na płasko siedzenie spacerówki, brak regulowanego podnożka.
          A co do gondoli, to przewożenie w niej dziecka nie jest dobrym wyjściem, w
          foteliku dziecko ma dobrze usztywnioną główkę i w razie zderzenia jest dobrze
          przytrzymywane przez pasy.
          Ja mam jeszcze gondolę Prelude Bebe Confort - jest ona większa aniżeli Windoo,
          mój synek ma 5 miesięcy i już niedługo przestanie się w niej mieścić, a nie
          należy do dużych dzieci. Tak więc Windoo może długo nie posłużyć.
          • lamoor Re: bebe confort kart 21.02.05, 20:57
            Witam, gondola prelude wcale nie jest większa niż windoo, dł. ma tą samą tylko
            jest trochę zwężona w części gdzie są nóżki dziecka, przez to wydaje się
            mniejsza. Nasz Kubuś jeździ w niej do tej pory, ma 9 m-cy i 76 cm plus ubranka
            zimowe i się w niej mieści. A co do kodeksu drogowego, dziecko ma być
            transportowane w urządzeniu umożliwiającym bezpieczne przewożenie, nic tam nie
            ma o fotelikach. Przeżyłam dwie kontrole drogowe i nie zapłaciłam grosza, wręcz
            przeciwnie zostałam nawet pochwalona za utrzymanie bezpieczeństwa.Policjant
            powiedział, że rzeczywiście nie można przewozić dzieci w wózkach, które nie
            mają wewnątrz pasów i gdzie gondola nie jest przypinana pasami, a w windoo jest
            ok. Pozdrawiam
            • bebewawa Re: bebe confort kart 22.02.05, 09:09
              Co do bezpieczeństwa w gondoli, dziecko jest bezpieczniejsze w foteliku, w
              gondoli szczególnie główka przy ewentualnym uderzeniu łatwiej się "kiwa"
              aniżeli w foteliku, gdzie jest usztywniona, tym samym w gondoli w czasie
              wypadku dużo łatwiej o uszkodzenie np.kręgosłupa aniżeli w foteliku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka