julinka0304 05.03.05, 15:25 Drogie mamy, zamierzam kupić fotelik samochodowy dla rocznej Julki (11 kilo) potrzebuję informacji jaki jest najbezpieczniejszy. Cena nie ma w tym przypadku znaczenia, będę bardzo wdzięczna za informację Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bestiaa Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 05.03.05, 21:25 ja polecam kiddy life plus. Wybraliśmy go ze względu na testy jakie przeszedł i zdobyte punkty w testach. Kupowaliśmy go przez internet, bo w Szczecinie nigdzie nie mozna go dostać. pozdrawiam Anetta i Sonia 25.07.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
euzebia500 Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 05.03.05, 21:38 Ja też używam Kiddy Life Plus. Decyzja zapadła po przeanalizowaniu testów ADAC: www.adac.de/Tests/Kindersitze/2003/default.asp? Polskie tłumaczenie masz tutaj: www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249 Z tego co oglądaliśmy to właśnie wychodzi że jest praktycznie najbezpieczniejszy - dostał 4 gwiazdki a ponadto przekonuje mnie że można tam wszysko regulować (szerokość, wysokość i głębokość) - nasz Mały nie jest taki cięzki ale za to długi. Pooglądaj sobie na baby.com.pl lub u Calineczki jest tam fajnie opisane wszystko. W Bobomarkecie też widziałam. Pozdrawiam Euza. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka0304 Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 06.03.05, 09:21 Bardzo wam dziękuję za informację zwłaszcza za link do strony z testami. Miałam z małą w zeszłym roku bardzo ciężki wypadek samochodowy i myślę, że uratował jej zycie m.in. dobry fotelik, więc zwracam na to szczególną uwagę. Jeszcze raz dzięki Ania z Julką (10.03.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 08.03.05, 23:24 Hallo Julinka Tak jak moje poprzedniczki polecam Kiddy Life Plus. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jeden z najlepszych dostępnych na rynku - 4 gwiazdki w teście ADAC. Poza tym super lekki i wygodny w obsłudze. Pozdawiam i życzę udanych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
wlgs Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 09.03.05, 14:19 Witam, tez przymierzam się do Kiddy Life, ale nie wiem czy można go rozłożyć do pozycji leżącej czy półleżącej w trakcie jazdy, kiedy dziecko zaśnie. W opisach nie znalazłam tej funkcji, a to dla mnie ważne, bo maluch często śpi w samochodzie. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa154 Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 09.03.05, 14:28 wiele się juz tu na forum pisało nt temat. W czasie jazdy nie ma możliwości zmiany pozycji. Natomiast fotelik rozkłada się do pozycji pół- i leżącej, ale wymaga to wypięcia pasów, przestawienia i ponownego zapięcia fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: NAJLEPSZY FOTELIK?! 09.03.05, 16:39 Hej, Tak jak już wiele razy pisałam Kiddiego nie można przestawiać z poz. siedzącej do leżącej w czasie jazdy. (tzn można ale nie powinno się) Niemniej jednak jęśli Twoje dziecko (tak jak moje) dużo śpi w czasie jazdy mozesz spokojnie używać pozycji "sleep" cały czas - jest ona wygodna i bezpieczna oraz umożliwia dziecku obserwację okolicy. Powinnaś to zobaczyć w samochodzie z dzieciakiem zapiętym w foteliku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś