cubus1 gry komputerowe 09.04.05, 23:36 www.allegro.pl/show_item.php?item=47503161 Szanowny sprzedawca "Umnienajtaniej" sprzedaje gre za 29,99+7zl przesylka (zryczaltowana oczywiscie gdyby ktos mial watpliwosci) ktora w Mediamarkt kosztuje 24,9zl Ogolnie moje wnioski: Na allegro trzeba niezwykle uwazac ale nie mozna pakowac wszystkich do jednego worka. Zdarzyly mi sie tam okazje ktore ciesza czlowieka,nawet bardzo Jednak zlota zasada to taka iz przed zalicytowaniem trzeba sprawdzic cene tej rzeczy w sklepie nawet internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 A tak na marginesie licytacji 09.04.05, 23:38 Wiekszosc wysokich cen ustanawiaja sami kupujacy np www.allegro.pl/show_item.php?item=47525034 Ta ksiazka w ksiegarni kosztuje 28-30zl. Wiele wiele razy spotkalam sie z glupia i wysoka licytacja i w tym przypadku nie ma tu winy sprzedajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_qan Re: A tak na marginesie licytacji 10.04.05, 20:24 a ja dzis kupilam w IKEI taki dywan www.allegro.pl/show_item.php? item=46331796 za 99pln nie szukajac daleko, nawet na stronie ikea cena jest nizsza niz na allegro: www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=13972&langId=-27&parentCats=10119*10338 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_qan Re: A tak na marginesie licytacji 10.04.05, 20:26 nie wszedl pierwszy link www.allegro.pl/show_item.php?item=46331796 Odpowiedz Link Zgłoś
ewabart i znowu H&M 11.04.05, 08:16 Witam, ja w ostatni weekend sporo kupilam synkowi w H&M juz takich ciuszkow na lato i komplet spodenki i bluzeczka kosztowal 29,90 a na allegro o 10 zl drozej i tak prawie ze wszystkim tak mniej wiecej od 10 do 20 zl drozej, a niektore podkoszulki to nawet 30 zl. fakt ze znalazlam na allegro raz taniej body za 12 zl nowe i spodenki za 20 zl, gdzie w H&M za takie body zaplacilam ok 25 zl pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Ceny na ALLEGRO 13.04.05, 12:34 Basenik na allegro 34,90 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=47945942 w Auchan promocja (według gazetki) 18,99 Odpowiedz Link Zgłoś
kassia Re: Ceny na ALLEGRO 13.04.05, 15:17 a moja rada jest taka (moze troche nie na temat,bo to nie jest dziecięca rzecz,ale muszę uprzedzić,bo sama się przejechałam):NIE KUPUJCIE NA ALLEGRO TUSZY DO RZĘS!!!!Kupiłam raz-supersprzedawca z kilkoma negatywami zapewniał,że jest oryginalny,mimo że cena okazyjna-tusz wysechł po 2 tygodniach stosowania.Kupiłam inny tym razem u sprzedawcy bez negatywów-tusz niby oryginalny,zapakowany,ale również okazał się badziewny.Ceny nizsze nawet kilka razy niż w sklepach,ale naprawdę nie opłaca się ich kupowac.Za te dwa tusze,które kupiłam i które zaraz wyrzuciłam zapłaciłam tyle,ile dałabym za dobry tusz kupiony w sklepie( Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 09:45 Kupiłam synkowi klocki lego - zestaw za 88 zł w tym koszty przesyłki - w sklepie 98 zł i to znalazłam tylko w jednym punkcie. Kosmetyki profesjonalne do włosów kupiłam 8 zł taniej niż w hurtowni. Mąż znalazł zestaw głośników dwa razy droższy niż w sklepie internetowym, nie wspominając o promocji w Media Markt. Więc bywa różnie. Często nawet nie sprawdzam cen, jeśli chodzi o moją wygodę i czas oraz dostępność produktów. Jeśli cenę akceptuje, to jest OK. Nigdy nie kupiłabym na allegro używanych ciuchów (ani sobie, ani dziecku), kosmetyków kolorowych, rzeczy osobistego użytku. Ale chwalę sobie zakup nosidełka (za 20 zł, odbiór osobisty), szczoteczki elektrycznej (za połowę ceny sklepowej - sprawdziłam) czy nawet aparatu fotograficznego - taniej o chyba 500 zł niż w sklepie. Różnie bywa, choć jak się wczytałam w wątek, to faktycznie uważam za trochę nie fair działalność opierającą się na wykupywaniu ze sklepów detalicznych i sprzedawanie na allegro bez zarejestrowania działalności lub oferowanie w kradzionych rzeczy na allegro (co podobno nie jest rzadkością). Niestety żyjemy w kraju bezrobocia i ludzie imają się róznych zajęć - często na granicy prawa i moralności. Ale póki jest ktoś, kto chce kupić i jest i taki, co mu to zaoferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 10:20 Wiecie co - znalazłam też taką aukcję: www.allegro.pl/show_item.php? item=47528966, przy czym na stronach importera cena jest wyższa i trzeba doliczyć koszty przesyłki: www.marko-zabawki.pl/rc/nosidelka.html lub www.marko-zabawki.pl/sklep/sklep.php?podglad=1&id=837&stan_koszyka=0. Kobitka wystawia fakturę, paragon itp. I to mi wygląda bardzo uczciwie, tym bardziej, że znam ceny sklepowe i oscylują one w granicach ceny sklepu internetowego importera. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafx Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 12:27 czy ktoś wie po ile jest ten sweterek w H@M a może ktoś może mi go kupić i wysłać jeśli cena jest dużo zawyzona. Bardzo mi zależy a nie mam jak pojechać aukcja.onet.pl/show_item.php?item=47428184 Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 12:42 Kosztuje 39zł.Niestety w h&m będę dopiero w następny czwartek lub piątek, jeśli będzie - mogę Ci kupić. A jaki rozmiar potrzebujesz i skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafx Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 13:59 Potrzebowałabym rozmiar 80 ale przyszły piątek to troszkę za późno, więc jeśli ktoś może będzie wcześniej prosze o kontakt! Jestem z Zabrza. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Ceny na ALLEGRO 14.04.05, 19:13 Warto też sprawdzić np. ceny sukienek - widziałam, że na allegro ktoś oferuje sukienki, które można bez problemu kupić w bonprix - ale na allegro o wiele droższe (oczywiście bez wzmianki, że to z bonprix ). Ja o mało co bym się nacięła - na szczęście przejrzałam katalog bon prix'a. Ale to nie zmienia faktu, że sporo kupuję na allegro i bardzo sobie chwalę - po prostu trzeba sprawdzać ceny. A ceny z H&M nie dziwią mnie za bardzo - w końcu gdybym miała jechać do sklepu po czapeczkę, potem robić zdjęcie, wystawiac aukcję, płacić prowizję - to chciałabym też na tym zarobić. Wtedy ile można zarobić na takiej czapeczce? 2zł, 5zł czy 10zł Dla mnie to zrozumiałe. Natomiast przy sprzedaży sukien po 200 czy 300zł, gdy je można kupić za połowę ceny przez net... hmm trudno mi to komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 do kasia-j 14.04.05, 20:08 Ja odnośnie tych zawyżonych cen H&M. Oczywiście zgadzam się z tobą że 5 czy 10 zł to nie dużo ale co powiesz o ponad 100% marży? Sama kupiłam córce bransoletkę za 3.90 a na allegro widziałam za 9.90... Sprawdń bo ostatnio o tym pisałam w tym wątku i wg mnie to już troszkę przesada. Pozdrawiam)) PS. Wiem że to małą suma ale są i droższe rzeczy z taką marżą Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: madzialena11 15.04.05, 09:17 Tak, zgadzam sie z Tobą, że czasami z marżami przesadzają - dlatego wspomniałam o tych sukienkach z bonprix - jak ktoś chce kupić na allegro, to polecam najpierw sprawdzenie na stronie bon prix . Dla mnie po prostu H&M to po prostu trochę coś innego - jak nie mam sklepu w pobliżu, to muszę jechać x kilometrów, a to są koszty. Dlatego pisałam, że czasami opłaci się kupić czapeczkę nawet z dużą marżą. Ale oczywiście pochwalam taki wątek, bo sama lubię sprawdzic ceny i oszacowac, czy warto jechać np. do H&M . A jeśli chodzi o wyprzedaże, to czasami tez mnie wkurza, jak już w pierwszym dniu "promocji" pustka w sklepie, a potem "okazje na allegro" - z których też czasami korzystam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Re: madzialena11 15.04.05, 10:15 Cóż - skoro sama korzystasz, to sama napędzasz ten mechanizm. To jest jak z giełdami samochodowymi, gdzie sprzedaje się kradzione rzeczy - gdyby nikt ich nie kupował - nikt by nie kradł kołpaków, lusterek, radioodbiorników, kół itp. Jest popyt - jest podaż. A swoją drogą co to za histeria z tym H&M? Owszem mają ładne i niedrogie w porównaniu z innymi, ciuszki dziecięce, ale jeździć do innego miasta lub przepłącać na allegro, zeby tylko miały metkę??? Lubię ciuszki C&A - kilka dostałam w spadku, kilka w prezencie. W poznańskim C&A nie ma działu dziecięcego, ale nie wyobrażam sobie jechać do Wrocławia tylko po to, żeby iść do sklepu - szkoda kasy, czasu, zachodu. Gdybym H&M nie miała naprzeciwko pracy męża, pewnie bym tam nie zaglądała, bo już nawet wyjazd do Centrum Handlowego na drugim końcu miasta to dla mnie niepotrzebny wydatek na benzynę....Może ktoś wyjaśni mi fenomen H&M na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: Ceny na ALLEGRO 15.04.05, 10:57 To ja też dołączę się do tych okazjii na allegro. Też potwornie mnie wnerwia, jak jadę do H&M (40 km) i już w dniu dostawy nie ma określonych rozmiarów (z kolekcji "baby" czyli do 86 cm najczęściej już nie ma 80 i 86 - akurat tych które mi są potrzebne!), ale od razu na allegro całe mnóstwo! Ale ostatnio znalazłam człowieka, u którego kupiłam Kubie i 2 siostrzeńcom ubranka i to po cenach dużo niższych: www.allegro.pl/show_item.php?item=47919655 www.allegro.pl/show_item.php?item=47923129 www.allegro.pl/show_item.php?item=47966344 Przesyłka już doszła, wszystko gatunkowo super!Mam nadzieję,że po praniu też tak będzie A szczerze nie polecam piżamek Early Days.Ja kupiłam takie w 2-paku w samochodziki - biało-czerwono-granatowe. Były zachwalane,że się nie rozciągają, ale niestety się dość mocno porozciągały, zwłaszcza bluzy. Piżamki z H&M są wiele lepsze. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: Ceny na ALLEGRO 15.04.05, 11:03 Jeżeli chodzi o mnie, to nie żadna histeria z H&M. Po prostu mają super jakościowo ciuchy i ceny też są ok. I wcale myślę nie chodzi tu o metkę. Dla mnie to nie jest żaden problem jechać 40 km (tyle mam ja) do sklepu H&M i kupić coś maluchowi. Nie uważam tego za stratę ani czasu ani pieniędzy na benzynę. Ale każdy kupuje i robi to co lubi. Ja tam mogę jeździć kilka razy w tygodniu() bo uwielbiam dziecięce ciuchy! Ot, takie małe zboczenie. Pozdrawiam wielbicielki H&M Magda Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 15.04.05, 11:46 Ja również nie uważam że to szaleństwo. Do H&M mam 15 min spacerkiem przez park i czasem tam zaglądam więc wiem coś o tych ciuszkach, a jeśli chodzi o inne... no cóż nie ma nigdzie koło mnie C&A i nie mam zamiaru nigdzie jeździć i szukać. Kupuję coś innego, np H&M (co mam pod ręką))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Ceny na ALLEGRO 15.04.05, 14:30 Mi osobiście nie chodzi o metkę H&M, ale po prostu o ciuchy przyzwoite gatunkowo za przyzwoite pieniądze (podobnie C&A). Jeśli mam dać podobne pieniądze za coś kompletnie no name i to coś po pierwszym praniu wygląda kiepsko, to wolę kupić coś w H&M lub C&A. Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka H&M-owy zawrót głowy 15.04.05, 22:35 Ja rozumiem, że to rzeczy dobre i w miarę przystępne, sama je kupuję, ale jak wspomniałam, byłoby mi szkoda czasu na jeżdżenie 40 km do sklepu... Przecież za cenę benzyny można wówczas kupić znacznie pożądniejsze ciuszki, lepszej marki niż H&M i lepszej jakości. Stąd moje pytanie o to, co widziecie w H7M. Ja tam kupujębo mam bardzo bliziutko i ze względu na stosunek jakość/cena. Gdybym miała więcej pieniążków, kupowałabym z pewnością rzeczy innych marek - lepszych i ładniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Ceny na ALLEGRO 15.04.05, 21:14 Body na Allegro 30zł/4szt. Te same w Auchan kosztują 4,90zł/szt. aukcja.onet.pl/show_item.php?item=47396568 Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Re: Ceny na ALLEGRO 16.04.05, 09:52 Nowe wózki baby Dreams Walker kosztują 355 zł a tu ktoś używany chce sprzedać za 400 zł i napisane jest że kupiony za 600 zł - chociaż ma dodatkowo folię i plecak to wydaje mi się te 600 zł to bzdura totalna, no ale może ktoś chętny się znajdzie... he he he allegro.pl/show_item.php?item=48243768 Odpowiedz Link Zgłoś
kordula3 Re: Ceny na ALLEGRO 16.04.05, 12:34 kupiłam ten wózek w sklepie, nowy, za 350zł. folię dają do wózka gratis. ja swoją zguiłam, więc dokupiłam za 12zł nie wiem ile kosztuje plecak, ale nie sądzę, że więcej niż 20-30zł. za śpiworek polarowy do tego wózka zapłaciłam 25zł, bo kupowałam razem z wózkiem. cena 400zł za ten wózek uzywany, to lekka przesada. i ciekawe gdzie sprzedają go tak drogo (600zł), skoro producent podaje cenę 355zł. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 do gusiak 16.04.05, 13:18 A jakie kupiłabyś? Pytam z ciekawości, ponieważ przyznam szczerze, że nie znalazłam ubranek lepszych i w podobnej cenie, a może rzeczywiście pora się rozejrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Re: do gusiak 18.04.05, 08:03 Wójcik - dużo ładniejsze, bardzo dobra jakość, piękne kolory. Niestety wyższe ceny . Nietstety mam tylko jedną kurteczkę - prezent. Mothercare - piękne ciuszki, ale ceny kosmiczne. Bawełna dobrej jakości - u nas niektóre obsługują 3 pokolonie bez straty wyglądu. Piękne ciuszki Cocodrillo i Quadrifoglio - też niestety nie na moją kieszeń (spodnie 700-80 zł). Ale kolory jak marzenie, akurat dla dziecka. Choć ostatnio zaszaleliśmy na zimę z kombinezonem Quadrifoglio i do jakości podszewki mam zastrzeżenia. Ale przymierzałam się do kurtki H&M i nie mogłam znaleźć ani jednej, która byłaby porządnie zszyta. Więc to pewnie kwestia partii. Więc gdybym miała trochę więcej kaski, pewnie kupowałabym ciuchy tych firm. Ale to oczywiście żaden obiektywizm, tylko moje subiektywne opinie po ostatnich wędrówkach po mieście. Chętnie poznam inne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Implast 3XL 16.04.05, 17:07 wózek w sklepie w Wawie ponad 1300 zł na allegro ten sam, nowy z gwarancją i paragonem zakupu 950 zł+ przesyłka 40 zł (kupiony rok temu). Dziś w H&M kupiłam dziewczęce, różowe okularki za 12,90( zwykla cena, nie promocyjna) a identyczne na allegro ponad 24 zł. Odpowiedz Link Zgłoś