Dodaj do ulubionych

Pierwszy wózek

01.04.05, 12:22
W czerwcu urodzę swoje pierwsze dziecko i kompletnie nie mam pojęcia jaki
wybrać wózek. Oglądałam już tyle, że mam kompletny mętlik w głowie. Proszę o
pomoc. Podzielcie się informacjami o swoich wózkach. Doradzcie coś. Cena nie
jest taka ważna.
Obserwuj wątek
    • ka-ka Re: Pierwszy wózek 01.04.05, 12:27
      moje zdanie na temat wozkow jest takie zeby lepiej zainwestowac w fajna
      spacerowke bo wozek z gondola uzywa sie stosunkowo krotko (ja juz ok.6 mies)
      zmienilam na spacerówke
    • ewitak25 Re: Pierwszy wózek 01.04.05, 13:31
      Przejrzyj opinie na forum, było już mnóstwo wątków na ten temat. Wybierz nazwę
      modelu, który Cię interesuje i wpisz w wyszukiwarkę. Na pewno znajdziesz
      wyczerpujące informacje. Dla noworodka najlepszy jest wózek na duzych
      pompowanych kołach, resorowany bo wtedy maluszkiem nie trzęsie. Weż pod uwagę,
      że z gondoli będziesz korzystac tylko kilka miesięcy możesz więc kupić tańszy
      wózek głęboki a póżniej lepszą spacerówkę. Możesz też kupić wózek typu 2 lub 3
      w jednym. Wydaje mi się, że na forum chwalony był BebeCar, model rider(?) ale
      nie jestem pewna. Poszukaj na stronach www producentów wózków, sprawdz opisy
      wozeczków. Na pewno przyda Ci się kosz na zakupy, torba, parasolka, osłona
      przeciwdeszczowa. Łatwiej jest manewrować wózkiem ze skrętnymi kołami więc
      zwróć na to uwagę. Poza tym pomocna jest regulacja rączki. Gondola powinna być
      na tyle długa i szeroka, żeby ubrane dziecko (+ kocyk, śpiwór etc.) się
      swobodnie mieściło. Zwróć uwagę, z jakiego materiału jest wykonana w środku.
      Zastanów się, czy ma dla Ciebie znaczenie ile wózek waży bo jeśli będziesz
      musiała go wnosić na 4 piętro bez windy to od razu odpuść sobie wszystkie
      ciężkie wózki. Jeśli często podróżujesz, to zwróć uwagę czy wózek zmieści się
      do bagażnika. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pozdrawiam.
      • tootoja Re: Pierwszy wózek 01.04.05, 13:47
        Polecam Implast. Jest w zestawie z gondolą i spacerówką na dużych pompowanych
        kołach i jest dosyć lekki. Ja go nosiłam z drugiego pietra sama z dzieckiem na
        ręce. Mam go już półtora roku i nie zawiódł ani w zimie po sniegu ani w lecie
        po wertepach, łąkach itd. Implast.com.pl Jest duzo tańszy od znanych firmowych
        wózków,a w mojej rodzinie to już trzeci wózek tej firmy i wszystkie mamy
        zadowolone jak ja.
    • johnnybegood Re: Pierwszy wózek 03.04.05, 15:22
      Decyzja zależy od tego jaki chcesz kupić wózek. Czy ma to być 2-funkcyjny czy 3-
      funkcyjny? Napisałaś, że cena nie jest tak ważna, więc godny polecenia jest
      wózek typu CHICCO C1 TRIO (2098 PLN) lub CHICCO TRIO CRICKET (1859 PLN). Nie
      namawiam do marki, lecz do funkcjonalności tychże wózków. Składa się on ze
      spacerówki C1, gondoli i fotelika SYNTHESIS BASIC. Jest to inwestycja na co
      najmniej 4 lata. Wózek wyposażony jest dodatkowo w plecak w kolorze tapicerki,
      materacyk antypoślizgowy pod gondolę.

Pozdrawiam

Więcej info
      johnnybegood@gazeta.pl
    • curly2 Re: Pierwszy wózek 03.04.05, 16:33
      A ja kupiłam wózek 2-funkcyjny: gondola + spacerówka montowane na tym samym
      stelażu, a teraz żałuję. Gdybym miała jeszcze raz wybierać to kupiłabym samą
      gondolę, na dużych pompowanych kołach, a później porządną i lekką spacerówkę.
      Niestety, wózki 2-funkcyjne mają to do siebie, że ich stelaż jest raczej ciężki
      i później noszenie takiej spacerówki z bobasem to naprawdę spory wysiłek. A
      poza tym są one bardziej zabudowane i dziecko mniej widzi. Ja przesadziłam moją
      córkę do spacerówki jakieś 2 tygodnie temu i już myślę o kupnie nowej, lżejszej
      (trochę bardziej rozbudowanej parasolki)...
      Pozdrawiam, Kinga
    • ewitak25 Re: Pierwszy wózek 04.04.05, 11:06
      Jeżeli chodzi o Chicco to na tym forum mało kto je poleca ze względu na
      awaryjność. Poza tym Chicco Trio ma chyba małe kółka więc dla noworodka nie
      jest chyba najlepszym rozwiązaniem bo trzęsie na nierównych polskich
      chodnikach. Taki wózek ma moja przyjaciółka i nie jest do końca zadowolona.
    • 7venezia Re: Pierwszy wózek 04.04.05, 11:12
      Ja polecam Ci wozek Bebecar traker lub lzejsza wersja na mniejszych kolkch -
      tracker city - jest duzo lepszy niz chicco, ma duza godndole, ktora ma
      mozliwosc podnoszenia "pleckow" gdy dzidzius bedzie juz wiekszy i nie bedzie
      chcial tylko lezec, a teraz jest fajna promocja - kupujac ten wozek do 31 maja
      masz rabat 400 zl co w przypadku tego wozka (stelaz + godnola+ spacerowka) daje
      ok 2150 po rabacie.
      • ewa_jabl Re: Pierwszy wózek - do 7venezia 17.04.05, 13:28
        Hej,
        mam pytanie odnośnie wózka Tracker, a przede wszystkim gdzie można go kupić z
        rabatem 400zł?
        Drugie pytanie: czy znasz moze wymiary gondoli w tym wózku?

Pozdrawiam.
    • ewabart Re: Pierwszy wózek 17.04.05, 18:40
      Witam,
      a ja uwazam ze dobra gondola jest bardzo wazna dla takiego malucha, musi mu byc
      wygodnie, dobre amortyzatory, kola itp zeby maluszkiem nie trzeslo, a pierwsze
      miesiace zycia sa przeciez tak wazne i dla kregoslupa i glowki
      ja polecam dobra gondole bez zadnych tam laczen 2 w 1, a potem dobra spacerowka
      Pozdrawiam,
      Ewa
      • dzudi1 Re: Pierwszy wózek 18.04.05, 12:52
        A JA POLECAM MOJ WOZEK-MAM DO SPRZEDANIA SPACEROWKE + GONDOLE-SUPER LEKKI JAK NA
        TEGO TYPU WOZKI BO TYLKO 11 KG! PROSZE SAMA ZAJRZYJ NA STRONE WWW.BULKA.COM. PL
        I JEST TO WOZEK AS+! SUPER WOZ A PRZY TYM MA POZYTYWNA OPINIE INSTYTUTU MATKI I
        DZIECKA I ZNAK BEZP. B.LEPSZEGO NIE ZNAJDZIESZ.POLECAM. KONTAKT VIOLETTE@OP.PL.
    • paulus27 Re: Pierwszy wózek 21.04.05, 10:00
      nasz piewszy wózke to była klasyczna, obszerna gondola na wahaczach i
      piankowych kołąch. synek od początku bł bardzo duży a mimo to spokojnie jeździł
      w tym wózeczku przez całe 7 miesięcy. później warto zainwestować w porządną
      spacerówkę bo dopiero wtedy zaczynają sie prawdziwe schody z wyborem wózka wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka