Dodaj do ulubionych

Czy są już uzytkowniczki Coneco?

15.04.05, 22:24
Jak sprawują się te spacerówki? Który model polecacie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • curly2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 16.04.05, 10:17
      Ja myślę, że zdecyduję się na wózek Coneco Twister (odpowiednik Baby Dreams
      Rider), ale zobaczę go dopiero w poniedziałek, bo wtedy mają mieć ich pierwszą
      dostawę w sklepie.
      Właściciel sklepu twierdzi, że wózki są takie same, tylko te Coneco podobno
      trochę ładniejsze. Napiszę coś więcej po obejrzeniu.
      Pozdrawiam, Kinga
      • r2r Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 16.04.05, 20:41
        Hej, info dla chętnych z Warszawy, bylismy dzisiaj w Calineczce, mają już
        Twistera. Są czynni w Niedzielę jak ktoś chcę, może go obejrzeć.
        My też szukamy teraz spacerówki i rozważaliśmy ten wózek. Niestety zawiedliśmy
        się, reklamowane 8kg wagi, to chyba nie jest.... Poczekamy na inne modele....
        Pzdr,

Art
    • gogo2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 18.04.05, 10:21
      też mam zamiar kupić CONECO ale Traffic. Dlatego podciągam wątek.
      Co myslicie o kolorze Traffic 04-seledynowy???????????
      • magda1104 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 18.04.05, 13:40
        A ja chę kupić Speedy albo Trapera. Może ktoś już je ma?

Pozdrowienia
    • curly2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 18.04.05, 22:03
      Dzisiaj byłam w sklepie, obejrzałam Coneco Twistera i po porównaniu go z Baby
      Dreams Riderem zdecydowałam się na zakup Coneco. A moje spostrzeżenia: ma
      większe koła, kieszonkę w budce, większy kosz na zakupy, łatwiej się składa, a
      różnicy w wadze nie zauważyłam. A poza tym chyba rzeczywiście ładniejszy.
      • curly2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 18.04.05, 22:15
        Acha, ma też wyściełane materiałem boczki, a w Riderze jest plastik.
        I jeszcze dowiedziałam się od właściciela sklepu, że Ridery już nie będą
        produkowane, więc do tego wózka będzie łatwiej z częściami, a później będzie
        też go łatwiej sprzedać (możesmile)
        Podzrawiam, Kinga
    • jaga63 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 19.04.05, 09:42
      Znalazlam w necie zdjecia wozkow Coneco , ale bez informacji o ich cechach? A
      jaka jest roznica w cenach Coneco w porownaniu do BD ?
      • curly2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 19.04.05, 21:57
        Prawie żadna. Zobacz tu: calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_31_234.
        Pozdrawiam, Kinga
    • paulus27 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 09:55
      od poniedziałku rozbijamy się modelem Twister. w porównaniu do poprzedniego
      ciężkiego wózka (BD Explorer) jest to luksus. prowadzi się leciutko, ma duże
      koła, miękkie siedzisko, kiesoznkę w budzie, duzy kosz na zakupy i fajne
      okrycie na nogi. miałam kupić BD Rider ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie.
      Twiester ma lepsze rozwiązania techniczne no i jest ładniejszy.
      mamy kolor 02, czyli czarno-czerwono-popielaty.
      • joannamichal Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 10:54
        A czy możesz podać wymiary siedziska. U nas w sklepie mają tylko model Joker, a
        zależy mi na modelu Twister, który ma chyba wszystko co mnie interesuje w takim
        wózeczku. Bardzo bym była wdzięczna.
        Pozdrawiam
        Joanna i Matylda
        • syla27 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 11:36
          Ja też jestem napalona na tego Tweestera podoba mi się kolor 02, a ceny w sumei
          takie same jak BD rider. Te z coneco podobno projektują goście z BD, którzy
          dali nogę z tej firmy
      • aplusd Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 13:02
        Czy Tweester ma regulowany podnóżek?
    • patbal Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 15:24
      Witam,
      podoba mi się Twister, szkoda tylko że ma dwie rączki zamiast jednej sad

No i tu pojawia się pytanie: czy Traper (z jedną raczką jak sie zdążyłam
      zorientować) ma regulowaną rączkę - bo z tego co widziałam BabyDreams'y, tylko
      jeden model miał możliwość dostostowania wysokości do wzrostu prowadzącego, a
      dodam że jestem dość niska (ok. 165 cm) i wszystkie te wózki mają rączkę bez
      regulowania za wysoko dla mnie sad((

I co tu zrobić?
      a Coneco ładne, nie powiem, niczego sobie....
      Pozdrawiam.
      Patrycja
      • kajda26 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 16:13
        czy twister ma osłone na nóżki?jeśli nie to szkoda bo jest sliczny smile
      • chomicza-mama Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 16:17
        Witam. Czy TWISTER i TRAPER nadają się też dla 7 miesięcznych dzieci???
    • curly2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 21.04.05, 16:20
      Twister ma regulowany podnóżek i ma osłonę na nóżki. Ogółem nic mu nie brakuje -
      jeszcze nie sprawdziliśmy w trasie, ale szybko nadrobimy i wtedy znowu zdam
      relację.
      Podzrawiam, Kinga
      • mama-misia a może SPEEDY???? 21.04.05, 17:19
        Nikt nie pisze o Speedy, mi się właśnie ten podoba, ale nic o nim nie wiem. To
        ma być dla ponad 2 latka, podoba mi się czerwony ale nie wiem czy dla
        chłopczyka może być???
        Pozdrawiam.
        • syla27 Twister 22.04.05, 10:46
          czy ktoś może powiedzieć jakie koła ma twister, czy są one plastykowe, czy
          ogumowane??
    • joannaz1 Re: to chyba tez produkt baby dreams 22.04.05, 12:05
      hej- sprawdziłam w necie- adres firm prawie ten sam- Częstochowa, ul.
      Warszawska- róznią sie tylko numeracją ulicy.

pozdrawiam

joanna

ps. babydreams zapowiadało zmiane kolekcji- wycowanie np. modelu sunny
      • syla27 Re: to chyba tez produkt baby dreams 22.04.05, 12:31
        Jakaś laska na forum wygadała się, ze to są goście z baby dreamsa, otworzyli
        własną firmę, więc nic dziwnego, że modele są prawie identyczne, a nawet
        powiedziaabym, że optycznie ładniejsze.
        • joannaz1 Re: to chyba tez produkt baby dreams 22.04.05, 13:03
          syla- koła sa piankowe na plastikowej obręczy , średnica 21 cm- wiadomości z
          coneco. Ja prawie się zdecydowałam tylko wydaje mi się ,że przednie koła nie
          mają blokady skrętu.
          joanna

ps. chyba nigdy nie kupie wózka sad(
          • curly2 Re: to chyba tez produkt baby dreams 22.04.05, 13:18
            Przednie koła mają blokadę skrętu, tylko trzeba blokować ręką (nie da się nogą
            jak w niektórych innych wózkach).
            A co do firmy to właściciel sklepu, w którym kupowałam Twistera powiedział mi,m
            że wspólnicy z Baby Dreams'a się pokłócili i dwóch założyło odrębną firmę.
            Pozdrawiam, Kinga
          • joannaz1 Re: do curly 22.04.05, 13:33
            I co jak twoja opinia? byliście juz w "trasie"?

Joanna
            • curly2 Re: do curly 22.04.05, 13:45
              Jeszcze nie. Wyprałam pokrycie i schnie. Na pierwszy spacer w nowym wózku
              pojedziemy pewnie po weekendzie (bo w weekendy spaceruje przeważnie Tata, a on
              to nie lubi takich eksperymentów).
              Acha, zdjęcie z przymiarki do wózeczka załączyłam na forum Zobaczcie! -
              poniższy link Moja Natalka.
              Pozdrawiam, Kinga
              • joannaz1 Re: do curly 22.04.05, 14:11
                curly maleńka wygląda prześlicznie - a ile teraz ma?

joanna
                • curly2 Re: do curly 22.04.05, 14:36
                  Dzięki! Ma 9 miesięcy (skończyła wczoraj).
                  Pozdrawiam, Kinga
            • syla27 Re: do curly 22.04.05, 13:45
              Kurde dziewczyny, ja chyba też nie kupie w życiu wózka, już byłam zdecydowana
              na Graco mirage, potem zdecydowałam, ze wózek musi być składany w parasolkę i
              prawie już kupowałam na Allegro BD rider, a teraz jeszcze bardziej podobaja mi
              się twistery z coneco. Więc widzicie, już było tyle decyzji, ale mam jeszcze
              czas bo mała ma niecałe 7 miesięcy i jeszcze nie robimy dużych wypadów
              samochodem, ale w sumie tak za miesiąc dwa, gdy zrobi się zdecydowanie ciepło,
              to na pewno nie będę siedziała na naszym popegerowskim osiedlu
              • curly2 Re: do curly 22.04.05, 13:51
                Co do długich historii z zakupem wózka, to u mnie wyglądało to tak: najpierw
                mieliśmy sprzedać obecny wózek (Deltim Fokus) i kupić BD Sprinta, później
                zdecydowaliśmy, że zosatwimy ten co mamy i kupimy coś lekkiego, np. El-Jot Pik
                Lux lub BD Travel, potem doszliśmy do BD Ridera, a w końcu kupiłam Coneco
                Twistera. I mam nadzieję, że będę zadowolona z ostatecznej decyzji (na razie
                jestem).
                Pozdrawiam, Kinga
                • izaana Re: do curly 22.04.05, 14:40
                  Mam prośbę do użytkowniczek Twistera : jakiej długości i szerokości jest
                  siedzisko,a jakiej długości jest podnóżek i oparcie. Niestety wcześniej miałam
                  Baby Dreamsa Walkera i ten wózek był za mały dla dziewięciomiesiecznej córki
                  cały czas zjeżdżała z siedziska i wisiała na pasach przed wózkiem- siedzonko
                  było za krótkie.A już szkoda mi pieniędzy na kolejny wózek, który znowu bym
                  musiała sprzedać za mniej niż, pół ceny po dwóch miesiącach użytkowania.
                  Z góry dziękuje.
                  Pozdrawiam.
                  • baziaczek twister 22.04.05, 15:53
                    A jak wygląda sprawa amortyzacji?
                  • curly2 Re: do curly 22.04.05, 16:57
                    Podaję wymiary TWISTERa (starałam się zmierzyć w miarę dokładnie):
                    Siedzisko - długość: 24, szerokość: 35 (w najszerszym miejscu - na końcu, przy
                    podnóżku) i 28 cm (w najwęższym miejscu - przy samy łączeniu z oparciem),
                    podnóżek - długość: 19 cm, oparcie - długość: 45 cm.
                    Pozdrawiam, Kinga
                    • ksaga do izaana 22.04.05, 18:25
                      mam podobny problem z duzym dzieckiem i wyborem dla niego odpowiedniego wózka,
                      czy wymiary ktore podała curly mozesz porownac z BD walker? i co sadzisz ?
                      lepsze?
                      curly2 - a jak z prowadzeniem za dwie raczki? bo dla mnei to minus
                      • izaana Re: do izaana 22.04.05, 21:56
                        Walkera w na szczęście sprzedałam , ale na 100% podnózek i siedzisko były w nim
                        krótsze.I dochodził jeszcze jeden problem Mała ledwo mieściła nóżki pod tą
                        tacką- a teraz zaobserwowałam, że inne mamy wożą dzieci w BD walker bez tej
                        tacki.Niestety co do szerokości chyba te wszystkie wózki przewozowe są podobne-
                        chyba jakiś standard. Obecnie mamy Inglesine Max i raczej ją sprzedamy i kupimy
                        Coneco, ale jeszcze ją dokładnie pomierzymy,ale dopiero w niedzielę bo teraz
                        jej nie mam.Porównamy-ocenimy.
                        Bardzo dziekuję za pomoc z tymi wymiarami.
                        Pozdrawiam
                        • jokka Re: a Traper??? 23.04.05, 11:38
                          Może ma któraś z Was ren wózek????
                          I jak?????
                          Naprawdę waży tylko 8,5kg????????
                          • kamima3 Re: a Traper??? 26.04.05, 10:21
                            zadzwonilam do coneco i tam mily pan powiedzial, ze one waza ok 10 kg, wiec
                            calineczka niestety oszukuje...powiedzial tez ze niedlugo porpawia swoja strone
                            www i bedzie wiecej parametrow wozkow
                        • drapek1 Re: do izaana 25.04.05, 19:55
                          I jak podobał się wózek?
                    • drapek1 Re: do curly 23.04.05, 14:19
                      Zastanawiam się nad kupnem Twistera lub Trapera. Niestetz na zywo bede mogla
                      obejrzec tylko Twistera. Podstawowa różnica między nimi to dwie rączki w
                      Twisterze i jedna w Traperze. Czy wozek z dwiema raczkami dobrze sie prowadzi,
                      czy mozna prowadzic go jedna reka
                      • julinek11 Re: do curly 25.04.05, 16:13
                        A co sądzicie o tym wózku: www.allegro.pl/show_item.php?item=49302177
                        Mała ma 2,5 roku i szukam czegoś poręcznego i nadającego się na wyjazdy letnie.
                        Jak była malutka to w ogóle nie chciała jeździć a teraz na odwrót.
                        Czy któraś z was widziała go "na żywo".
                        Nie wiem czy ten czy model TRAFFIC...
                        • apolka Re: do curly 26.04.05, 09:42
                          Tia, tyle ze w sklepie internetowym kosztuje jakieś 30 zł taniej wink)
                          • apolka Re: do curly 26.04.05, 09:44
                            a tu linka na dowód:
                            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_234&products_id=3405&osCsid=a10684ef6b707ec24cecbc1e80eda70d
                            wink
    • iwek33 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 23.04.05, 15:55
      Nie jestem co prawda użytkowniczką, ale oglądałam dziś na żywo modele tej
      firmy. Najbardziej interesowały mnie kółeczka, (ktoś gdzieś pisał, ze mają być
      gumowe,)moim zdaniem niczym nie różnią się od kółek w innych parasolkach- tylko
      kształtem i wzorem bieżnika, ale tworzywo takie sobie. Mnie nie zachwyciły.
      Pojeździłam trochę po sklepie, i gdybym miała się zdecydować na kupno to chyba
      szukałabym dalej.
    • jokka Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 25.04.05, 13:07
      hop do góry
      • monitt macie może coneco speedy? 26.04.05, 09:57
        25 kwietnia coneco SPEEDY miały pokazać się w sklepach- u nas jednak dopiero w
        przyszlym tygodniu- czy któraś mama widziała go może?
      • kajda26 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 26.04.05, 11:13
        hej.znalazłam te wózki na aukcjach allegro i sa jescze tańsze niz w calineczce smile
    • joannaz1 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 26.04.05, 11:55
      Hej- oglądałam twistera na żywo. Siedzienie i podnózek jest ok- byłam z mała -
      8 miesięcy- więc mogłam ja przymierzyc do wózka. Kólka sa piankowe, ale na
      plastikowej b. delikatnej obręczy. Nie wyglądają na wytrzymałe. materiał budki
      też nie za bardzo. Nie napisna sie tak na sztywno. Właściwie to jest taki
      cienki ortalion. Tak samo pokrowiec na nogi. Niestety nie kupie tego wózka.
      Jestem podłamana.
      Joanna
      • nulka79 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 26.04.05, 14:36
        ja też oglądałam wczoraj TWISTERA i odniosłam takie samo wrażenie... ten
        cieniutki i pognieciony ortalion na budce i okryciu nóżek... na zdjeciu wózek
        wyglada inaczej, w bezpośrednim zetknięciu duuuużo traci. Też sie raczej na
        niego nie zdecyduje... sad
        • jokka Re:Do curly 26.04.05, 14:39
          I jak już po pierwszym spacerze???
          Jak wrażenia??????
          • curly2 Re:Do curly 26.04.05, 14:50
            Od soboty męczymy się z gorączką i nie wychodzimy z domu (najprawdopodobniej
            to "trzydniówka", czyli dzisiaj powinien być koniecsmile), więc na razie nici z
            testów.
            Podzrawiam, Kinga
            • jokka Re:Do curly 26.04.05, 16:17
              Ojejsad
              Duuuuuużżzzooo zdrowia!!!!!!!!!!
    • agula12 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 29.04.05, 15:18
      Witam!!!Kiedy w internecie zobaczyłam wózki coneco po dwóch miesiącach
      poszukiwań spacerówki byłam szczęśliwa że nareszcie znalałam super wózek i juz
      nawet chciałam go kupić na allegro. I całe szczęście że tego nie zrobiłam dwa
      dni temu zobaczyłam na żywo te wózki i sie załamałam poprostu fatalne materiał
      do niczego rurki od stelaża benzadzieja a najgorsze chyba paski do zapinania
      dziecka .Bardzo bardzo ładne spacerówki na zdjęciach w necie a w realu
      brzydactwo . Uważam żę BD są o niebo lepsze . Ja kupiłam Brevi Grillo i jestem
      bardzo zadowolona. pozdrawiam Aga
      • drapek1 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 29.04.05, 18:41
        Czy wózek ten można porównać do ABC Design Tempo Light? Który jest lepszy?
        • iwek33 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 29.04.05, 21:40
          Czy chodzi Ci o porównanie Brevi Grillo do Abc Tempo? Nie. Brevi Grillo można
          porównać do Chicco Ponee.
          Brevi wygląda tak:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=48827569
    • curly2 Po spacerku w TWISTERZE 04.05.05, 14:58
      Byłyśmy dzisiaj na naszym pierwszym spacerku w nowym wózku i muszę powiedzieć,
      że jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, że do wózka na pompowanych kołach nie da
      się porównać, ale jest ok. A Małej też się chyba podobało - dużo lepsze widoki
      (chociaż mamy nie widaćsad).
      Pozdrawiam, Kinga
      • monitt Coneco Speedy 05.05.05, 09:31
        a ja zakupiłam Coneco Speedy- nie jest tak lekki, jakby sie wydawało,ale
        solidny, świetnie się prowadzi. Felerem jest to,że nie rozkłada się do pozycji
        leżącej. Poza tym oka. I jestem zadowolona.
    • gogo2 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 06.05.05, 10:02
      Ja mam Coneco Traffic. Kupiłam na allegro. Mój synek ma pół roku i jesteśmy
      bardzo zadowoleni. Do wózka dołączony był taki płaski kotek w kolorach jak
      wózek. Hubercik cały czas się nim bawi. Super.Fajny na miasto, na spacery, sama
      radzę sobie z zapakowaniem go do auta i o to chodziło! POLECAM
      • drapek1 Re: Czy są już uzytkowniczki Coneco? 02.06.05, 23:19
        Obejrzałam Twistera i Trapera w sklepie i niestety nie podobają mi się.
        Poprostu są brzydkie. Materiał jakiś pognieciony, buda lata na wszystkie
        strony, wykończenie beznadziejne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka