Dodaj do ulubionych

opinia IMiDz dot. wózków

24.04.05, 12:16
Czy ktoś z Was widział atest Instytutu Matki i Dziecka na wózku, który
posiada? a jak tak to gdzie on jest umieszczony? i jakiej to firmt wózek?

A tak wogóle czy zwracacie uwagę na pozytywne opinie m.in. MIiDz na
produktach, które kupujedzie dla dzieci, np. kosmetyki.
Obserwuj wątek
    • anbull Re: opinia IMiDz dot. wózków 24.04.05, 17:48
      to co nie ma atestów na wózkach? czy nie zwracacie na nie uwagi?

• azymut17 Re: opinia IMiDz dot. wózków 25.04.05, 16:03
      Nigdy nie szukam takich atestów, bo naczytałam się o oszustwach z tym
      związanych. Producenci czasem kupują takie atesty (wiadomo, każdej instytucji
      przyda się forsa), ale częściej zdarza się, że atest był przyznany za jeden
      element konstrukcyjny, za sposób produkcji, za rodzaj materiału itp. Skąd mam w
      sklepie wiedzieć, za co? Np. wózek ma atest instytucji X. Może dostał go za
      ekologiczną gumę użytą do produkcji kółek, a sam wózek rozlatuje się po 2
      miesiącach? Lub uszyty jest z toksycznych materiałów?

Nie wiem, gdzie mogę sprawdzić szczegóły takich atestów, więc nie biorę ich w
      ogóle pod uwage przy zakupach.
      • anbull Re: opinia IMiDz dot. wózków 25.04.05, 19:17
        czy ktoś może jeszcze coś dodać?
        • hratli Re: opinia IMiDz dot. wózków 25.04.05, 21:14
          po tym jak przeczytalam, o jedzeniu dla maluchow, a wlasciwie o rozdawanie
          atestow wzamian za lapowe - ten instytut srednio powaznie traktuje.
          • anbull Re: opinia IMiDz dot. wózków 26.04.05, 23:18
            dziękuję za odpowiedzi.

Hratli, jak możesz to podaj jakie wyroby masz na myśli, bądź jakiś link, może
            ten wątek był gdzieś poruszany. Chętnie dowiem się coś więcej na ten temat.

Poruszając ten problem zdawałam sobie sparawę, iż atesty, czy inne określenie
            typu "Polecane przez...." mogą być wątpliwe, jednak nie sądziłam, że skala
            problemu może być, aż tak duża (tak wnioskuje z uzyskanych odpowiedzi).
            Spotkałam się natomiast z negatywnymi opiniami dotyczącymi produktów firmy
            Jonson&Jonson dostępnymi na polskim rynku (produkty dla dzieci tej firmy np.
            nie są "polecane przez IMiDz").

• hratli Re: opinia IMiDz dot. wózków 27.04.05, 08:23
              chodzi mi przede wszystkim o parowki - temat walkowny na niejednym forum.
              trzeba pogrzebac. ja podaje artykul z polityki, tam jest wzmianka o atestach.
              polityka
      • pimpek_sadelko Re: opinia IMiDz dot. wózków 27.04.05, 08:03
        azymut ma racje. instytuty kasy nie maja i jak cos nie szkodzi ( co nie znaczy,
        ze jest dobre) to za kase daja takie "certyfikaty", ktore mozna o kant tylka
        potluc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka