Dodaj do ulubionych

chicco C 1 czy peg perego pliko???

25.04.05, 17:13
Szukam dobrej spacerówki- która lepsza Waszym zdaniem??????????///////
Obserwuj wątek
    • johnnybegood Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 25.04.05, 22:05
      Zdecydowanie C1. C1 ma szersze siedzisko!!!! Ale PP ma okrycie
      przeciwdeszczowe wink C1 występuje w 5 kolorach (w tym jeden, dokładnie 90,
      praktycznie nie do zdobycia), PP3 jest w szerszej gamie kolorystycznej.

Jak da się zauważyć PP jest zdecydowanie bardziej polecanym wózkiem niż CHICCO.
      Ale z czego to wynika??
      • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 26.04.05, 10:56
        Chicco C1 ma folię przeciwdeszczową!! Ja również polecam C1, mam ten wózek już
        rok czasu i nadal jestem nim zachwycona, a mój kolor to właśnie 90 smile)
        Pozdrawiam smile)
      • magia Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 02.05.05, 21:53
        johnnybegood napisał:

> Zdecydowanie C1. C1 ma szersze siedzisko!!!!

Ze niby kto tak twierdzi - fabryka czy sam/a mierzyles/as, bo ja zmierzylam
        kilka wozkow i PP i C1 maja dokladnie taka sama szerokosc spacerowki.

Ale PP ma okrycie
        > przeciwdeszczowe wink

C1 tez ma.

C1 występuje w 5 kolorach (w tym jeden, dokładnie 90,
        > praktycznie nie do zdobycia),

C1 ma duzo ciekawszy wybor kolorow. WPolsce moze i 5, ale za nasza zachodnia
        granica kolejne 5 sie znajdzie.

> Jak da się zauważyć PP jest zdecydowanie bardziej polecanym wózkiem niż
        CHICCO.
        > Ale z czego to wynika??

PP
        - duzo szybciej i wygodniej sie sklada,
        - ma szeroki wybor akcesoriow
        - jest duzo lzejszy
        - jako firma Peg-Perego jest duzo mniej awaryjna niz Chicco
        • magia Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 02.05.05, 21:55
          > > Jak da się zauważyć PP jest zdecydowanie bardziej polecanym wózkiem niż
          > CHICCO.
          > > Ale z czego to wynika??

I jeszcze jedno PP mozna kupic taniej od C1 w Polsce,
          bo za zachodnia granica Chicco jest tansze.
    • jogaj Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 26.04.05, 15:11
      Ja sie naczytalam i naslchalam tyle zlego o wozkach Chicco,ze bym wozka tej
      firmy nie kupila,generalnie natomiast PP to bardzo chwalone wozki.
      Jola
      • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 26.04.05, 15:47
        A możesz powiedzieć czy Ty osobiście jesteś zadowolona z wózka Chicco?? Myślę
        że nie, ponieważ tyle złego o nich słyszałaś, że go nie kupiłaś. Z własnego
        doświadczenia mogę Cię zapewnić, że C1 jest wózkiem, który spełnia wszystkie
        moje oczekiwania pod względem technicznym jak i wizualnym. Mogę Cię również
        zapewnić, że bardzo dobrym wózkiem jest Chicco Trekking (bardzo podobny do C1)o
        innych nie będę się wypowiadała z tej prostej przyczyny, że po prostu ich nie
        znam. Najbardziej nie znosze uogólniania i powielania niesprawdzonych osobiście
        opini.
        • jogaj Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 30.04.05, 22:59
          Akurat bardzo sie interesuje wozkami,duzo czytam,pytam,ogldam,wiem,ze to nie to
          samo co uzytkowanie,ale jednak mam pojecie o wozkach. Dla mnie wazna jest opinia
          kilku osob.napisalam co wiem i to nie powod zeby na mnie napadac.
          Chcac odbic pileczke w Twoja strone moge napisac,chwalisz ten wozek,bo go
          kupilas i musisz sie z nim meczyc,nie masz wyboru wiec dopatrujesz sie tylko
          dobrych stron chicco.-ale tp bez sensu wiec EOT.
          JOla
          • moyka_77 Do jogaj 04.05.05, 00:42
            Witaj,
            Nie miałam najmniejszego zamiaru na Ciebie napadać i jeśli to w ten sposób
            odebrałaś to bardzo mi przykro. Odpisując na Twoje stwierdzenie, że się męczę z
            tym wózkiem, to mogę Cię zapewnić, że tak nie jest. Nie jestem osobą, która na
            siłę będzie przekonywała do czegoś, do czego sama nie mam przekonania. Powtórzę
            po raz enty, ten wózek jest dla mnie rewelacyjny i zdania nie zmienię. PP wydał
            mi się za bardzo plastikowy, więc nie brałam go w ogóle pod uwagę i to jest
            moje jedyne zdanie na jego temat. Nie będę powielała zasłyszanych opini, bo
            nie o to tu chodzi. Ja również bardzo interesuje się wózkami, ale moge
            wypowiedzieć się tylko o dwóch: Chicco C1 ewentualnie Chicco Trekking i Bebe
            Confort Opera. Zauważ również, że te negatywne opinie dotyczą innych modeli
            Chicco, jeśli się nie mylę to chodzi tu przede wszystkim o Chicco WD. Natomiast
            jeśli chodzi o wypowiedzi na temat PP to przewijają się tylko dwa modele Pliko
            i Atlantico. Tak więc nadal twierdzę, że negatywne zdanie nt. wózków Chicco
            jest uogólnione. Mogę jeszcze dodać, że firma Chicco jeszcze nigdy mnie nie
            zawiodła, a mamy dużo zabawek i sprzętów tej firmy i uwierz mi, że nie kupuję
            ich tylko dlatego, że rok temu kupiłam ten wózek.
    • coronella peg perego 26.04.05, 19:27
      ja miałam obydwa.
      Chicco miałam 3 wózki. I NIGDY W ZYCIU!!! Wzielam rozbrat z ta firmą, na
      wszystko, co produkują.
      Natomiast peg- mam pliko p3. A własciwie pramette. I chociaż nie jest to mój
      faworyt nr 1, ale nr 2- bardzo go polecam.

chicco wygląda ślicznie, robi wrażenie. Jest jak cukiereczek. I jeżdzi dobrze.
      W końcu to wózek z górnej półki, równiez cenowej. Jesli ktoś go ma, to chwali.
      Bo i jest za co. Poza tym jeśli już sie wyda tyle pieniędzy, to co tu
      powiedzieć??

Jesli ktoś natomiast ma jakies porównanie, to oceni obiektywnie.
      Ja miałam chyba z 15 spacerówek. I po tych testach mogę napisać, że chicco to
      fajny wózek, ale nie wart swojej ceny.

Nic nie piszesz o dziecku- w jakim jest wieku, jakie Ty masz oczekiwania co do
      wózka, a to, przy cenie wybranych wózeczków, jest wazne.
      • sonia15 Re: peg perego 29.04.05, 23:05
        Mój synek na 6 mieisęcy- i w gondolce ledwo się mieści- lepsze wrazenie robi na
        mnie Chicco- ale Peg Perego- tak wiele osób je chwali- co wybrać???????????????
      • zzz12 tak z ciekawosci.. 01.05.05, 21:20
        jak to sie stalo, ze do 1 dziecka zuzylas 15 spacerowek???? pytam bez
        zlosliwosci, tylko z ciekawosci...
        • coronella Re: tak z ciekawosci.. 01.05.05, 22:32
          a gdzie ja napisałam, że zuzyłam? Ja je miałam, ale żadna się nie zuzyła.
          A to jest róznica.
    • chubus Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 30.04.05, 13:25
      My mamy chicco.Pomimo że nie lubię tej firmy, po kilku testach porównawczych z
      PPP zdecydowałam się na C1.Jest szersza, jak dla mnie wygodniej się ją prowadzi-
      lepsza amortyzacja.I Sansdrusia jakoś nie narzeka smile)
    • o1la Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 03.05.05, 10:20
      ja rowniez jestem posiadaczka chicco c1 i bardzo sobie ten wozek chwale..nie ma
      zadnych wad...na pocztaku rzeczywiscie mialam wrazenie ze troche ciezko sie
      sklada, ale po 2 miesiacach uzytkowania chyba sie "wyrobil" i juz nie ma
      zadnego problemu- robie to bez problemu z dzieckiem na rekach. Poza tym jak dla
      mnie jest po prostu slicznywink
      nie wiem jaki numer ma moj kolor, ale to ten z pomaranczowymi raczkami
      • margin1 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 04.05.05, 11:56
        dziewczyny, czy ten chicco nadaje się dla dziecka 6 miesięcznego? Czy rozkłada
        sie płasko do spania?
        • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 04.05.05, 20:46
          Rozkłada się na płasko, moja córeczka jeździła w spacerówce od 4 miesiąca.
          Oparcie jest bardzo dobrze osłonięte od wiatru więc dzidzi bedzie tam dobrze.
    • margin1 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 04.05.05, 21:01
      chciałam jeszcze zapytać, czy ten wózek z pomarańczowymi wykończeniami ma
      czarną tapicerkę, czy mi sie tylko tak wydaje/
      • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 04.05.05, 22:34
        nie jest to czarna smoła a bardziej grafit, mam ten kolor wózka i na żywo
        wygląda bardzo fajnie
    • margin1 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 05.05.05, 20:05
      proszę powiedz mi (jak jeszcze tu zaglądasz) czy ten kolor wózka co Ty masz z
      tymi pomarańczowymi dodatkami jest super kolorem tzn czy dziecku nie jest latem
      za gorąco no wiesz czarny przyciąga słońce, troche boję sie kupować ten ciemny
      kolor, nie wiem jaki kolor wybrać,jest jeszcze szary z czerwonym i ciemny szary
      z turkusem, czy możesz mi doradzić? boję sie kupić jasny, bo może potem brzydko
      wyglądać, a ciemny może być nietrafiony z powodu lata, więc proszę o
      podpowiedź , będę wdzięczna! (troche to bez skladu i ładu, ale b. sie spieszę,
      bo mała płacze)
      • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 05.05.05, 20:50
        Niestety nie moge powiedzieć, jak ten kolor zachowuje sie latem sad Moja
        córeczka lato przejeździła w gondoli, a do spacerówki przesiadłyśmy się we
        wrześniu, jak już nie było upałów. Przy zakupie w ogóle nie zastanawiałam się
        nad tą kwestią, poprostu zakochałam się w tym wózku/kolorze i go kupiłam smile
        Inne kolory mi się nie podobały, a i niektóre kolory miały tapicerkę z innego
        rodzaju materialu. Mój kolor nr 90 ma tapicerkę taką śliską tzn. ten grafit
        jest śliski a szary już nie. W sklepie widziałam kolor cały granatowy w pasy i
        ten z kolei tapicerke miał wg. mnie "tapczanową" smile) Mam nadzieję, że mnie
        zrozumiałaś. Wracając do głównego pytania to myślę, że latem ta tapicerka super
        się sprawdzi, a z praniem też nie będzie problemu. Swoją już prałam w pralce i
        nic się nie dzieje z nią złego. Znajomi mają wózek Chicco Trekking, tapicerka
        jest granatowo-zielona a mieszkają w Hiszpanii i są zadowoleni smile)
        Pozdrawiam smile)
    • margin1 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 05.05.05, 21:29
      O jak dobrze, że jesteś. Ale się uśmiałam jak napisałaś, że jeden wózek ma
      tapicerkę tapczanową! Widzisz ja tego wózka nie widziałam, dlatego pytam. Kusi
      mnie oferta na allegro 1135zł najtaniej ze wszystkich innych ofert. Zostało
      jeszcze 2h do końca aukcji i nie wiem co robić, czy może wybrać ten z innej
      firmy PP też jest super. Ja dla mojej małej dałam za wózek prawie 2tyś, ale już
      mi sie znudził (fajnie to zabrzmiał)tak serio nie lubię tego wózka i chcę
      zmienić. proszę doradź, żebym znowu nie żałowała. Moja córcia ma trzy miesiące.
      ach, ile Ty dałaś za swój wózek?
      • pinik Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 05.05.05, 22:45
        Hej,

mialam chicco c1 i pega p3 (tego drugiego nadal mam). Uwazam, ze chicco c1 to
        troche wyzszy komfort dla dziecka, a nizszy dla rodzicow, a w pegu na odwrot.

Dla mnie c1 zle sie prowadzil (latwo sie wchodzi na kola, trudniej podbija
        przednie). Za to mial super resory, fajniejsza budke. NIby ma okrecane raczki,
        ale nie bylo w nim tak wygodnej pozycji jak w P3. P3 jest takze lzejszy, ma
        raczke do przenoszenia (na schodach to wygodne) i jest bardziej wozkiem
        parasolka, a chicco raczej spacerowka skladajaca sie w parasolke.
      • moyka_77 Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 06.05.05, 00:02
        Powiem tak, ja ze swojego wózka jestem w 100% zadowolona więc z czystym
        sumieniem go polecam. Nie znam PP Pliko, jezdziłam nim tylko po sklepie więc
        nie mogę się wypowiedzieć w tej kwestii. Właśnie minął rok jak jeździmy tym
        wózkiem i naprawde nic złego się z nim nie działo. Mała jest zadowolona i nawet
        w domu sobie w nim przesiaduje. Chicco ma wyżej usadowioną budkę więc większe
        dzieci bez problemu się pod nią zmieszczą. Budka jest dzielona tzn. latem
        odpinasz ten fartuch z tyłu budki i robi się daszek p/s który można dodatkowo
        nagiąć do przodu, więc doskonale chroni przed słońcem. Jeśli chodzi o rączki to
        uważam, że są bardzo wygodne i dzięki temu, że się jeszcze składają to bez
        problemu pakuję wózio do fiata seicento. Jeśli bym miała jeszcze raz go kupić
        to napewno bym to zrobiła smile) Ja kupiłam ten wózek w komplecie z gondolą i
        fotelikiem, ale sama spacerówka kosztuje chyba 1259 zł. Życzę udanego wyboru smile)
    • qlerka Re: chicco C 1 czy peg perego pliko??? 06.05.05, 13:38
      A ja mam PP plico, kupiłam w komplecie z gondolą i fotelikiem. Jestem
      zadowolona, pod względem funkcjonalnym jest super. Mam jedno poważne
      zastrzeżenie AMORTYZACJA, a raczej jej brak. Czasami mam wrażenie, że małego za
      bardzo trzepie, jedyny plus tego wszystkiego to fakt, że mój synuś to uwielbia i
      jak jedziemy po gładkich chodnikach to się wybudza wink)) Denerwują mnie też małe
      kółka, czasami wózek staje, bo nie może przejechać przez kamień średniej
      wielkości. Wszystko inne jest super: elegancko się składa, skrętne kółka chodzą
      bez żadnego wysiłku, mnóstwo dodatkowych akcesorii itp. Tylko, że te PL chodniki
      pozostawiają wiele do życzenia, a miły spacer w lesie może stać się udręką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka