lidma 19.05.05, 12:33 Czy któraś z emam zakupiła w Ikei łóżko do sypialni? Bardzo zależy mi na opini, ewentualnych wadach. Dziękuję i pozdrawiam. Lidma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inzart Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 12:47 Ja mam takie doświadczenia z Ikeą: meble są źle wykonane nie dopracowane, drewno nie zabezpieczone (że niby takie naturalne... a nie da się tego potem utrzymać w dobrym stanie). W Ikei można kupować dodatki, obrazki, poduszki, narzuty, obrusy, pościele, zabawki, drewniane kwiatki i różne tego typu pierdółki, ale nigdy meble. Nie polecam też lamp. Zauważ, że wiele scenografii na filmach (serialach) to sprzęty z Ikei - ładnie się prezentują, są tanie, ale nie do użytku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 13:54 obrusy, pościele i tp niestety się szybko spierają ja tam kupuje tylko półki, kupiłam przewijak dla dziecka i jakieś art ze stali nierdzewnej. na meble bym sie nie zdecydowała raczej Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 13:57 Był cały wątek o Ikei. Jesli chodzi o łóżko to my mamy ptrzykre doświadczenia z łóżkiem syna: drewniane, wcale nie z tych najtańszych, a już po 2-3 m-cach całe zxaczęło "chodzić". Teraz nie minął nawet rok użytkowania a kilka dni temu zauważyłam, że jedna z desek jest pęknięta. łóżko będzie my reklamować. Podobnie było z naszym łóżkiem sprzed kilku lat, ale wtedy nie miałam pretensji, bo kupiliśmy najtańszą ramę do łózka jaka była. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 14:59 Ale o jakie łóżko chodzi? Dla was czy dla dziecka? My mamy takie metalowe, czarne z miedzianymi kulkami, nie wiem czy jeszcze sa dostepne, używamy go od szesciu lat i nic złego sie z nim nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 15:51 My mamy drewniane łóżko (ale nie z tych najtańszych z surowego drewna) od 3 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. Córka ma piętrowe drewniane łóżko (2 lata) i też wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 16:03 Ja mam łóżko MALM w okleinie brzozowej, ale dopiero 1,5 miesiąca, więc za krótko, zeby ocenić. Natomiast moi znajomi mają to samo od 2 lat co najmniej i są bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 16:49 Dziewczyny, ja to chyba na jakieś ewenementy trafilam w tej ikei, bo mam prawie wszysktie meble w domu z ikei i nic mi się nie rozwalilo, nie spralo ,itp. Dziecko ma łożko chyba Ateles, ponad 4 lata, wiadomo jak to dziecko, skacze po nim, wariuje i nic. My mamy łóżko( nie pamiętam nazwy) w sypialni, także 4 lata i też nic(chociaż czasem jest ostro), mam sofy skórzane Laholm, świetna jakośc, ponad 4 lata. Wszystkie mebelki synka z ikei, pościel(nic mi się nie spiera, ale ma dopiero ze dwa lata. Ja naprawdę jestem zakochana w ikei i może dlatego trafiam na jakieś super egzemplarze spod ladyFakt , kupujemy tam raczej drogie meble i może dlatego. Uwielbiam ten styl i jak dotąd się nie zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 18:33 Ja kupiłam kilkalat temu, komplet nazywał się chyba Askedal. Łóżko ma bardzo słabą ramę, która zrobiona jest z płyty wiórowej. Wprawdzie owa płyta wygląda na grubszą ale miejsca łączenia śrub wypadają na jej cieńszych fragmentach. Poza tym nie tak łatwo np. odsunąć tą wielgaśną ramę od ściany: bo niby za co mam złapać, za ową cienką płytę? Swego czasu musiałam podnieść całą ramę (bez stelaża) do góry i...jedna część po prostu wyłamała się ze śrub. Pozostała mi w rękach odłupana część razem ze śrubami. Straszna tandeta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 18:38 IKEA dostarczyła mi szafę, komodę i łóżko - wszystko sprawuje się bez zarzutu (no, tylko kot ma pretensje do szafy, że drzwi trudno otworzyć), łóżko też, mimo dość intensywnego użytkowania nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala A co sadzicie o łóżku Hopen ????? 20.05.05, 10:03 Prosze o opinie, bo nie wiem czy sobie nie kupię www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=55154&langId=-27&parentCats=10103*10144 Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 18:41 hej ja mam całą sypialkę urzadzoną w Okea - tzn łóżko Malm, do tego komode i szafę i jestem bardzo zadowlona, jak do tej pory nic się nie dziej i sprawuje sie znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 19.05.05, 23:09 Dzięki,dzięki, dzięki. Podobają mi się mable z Ikei więc jednak zdecyduje się na to łoże.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amelia4 Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 23.08.05, 19:41 Witajcie. A moze ktośz Was jest uzytkownikiem narożnej sofy z jasnej beżowej skóry,własnie z Ikei , nie pamiętam jak sie nazywa,ale kosztuje niecałe 5000.Ciekawa jestem jakie sa wasze opinie na jej temat. pozdrawiam Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Łóżko z Ikei- pomóżcie!! 23.08.05, 20:34 Łóżeczko dla niemowlaka (służy juz prawie 3 lata) sprawuje sie bez zarzutu. Podobnie łóżko rosnace z dzieckiem , sosnowe - prawie rok juz mamy. KOMPLETNY NIEWYPAŁ to naroznik w tekstylnym pokryciu - po 5 latach poprzecierany, wyblakły itp. Podobnie fotel POANG - tapicerka przetrwała 2 lata (nie było dzieci), stelaż skrzypi i się wypaczył. Moje postanowienie - nigdy wiecej mebli z tapicerka z IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re:IKEA jest OK 24.08.05, 10:16 oto moje doswiadczenia coprawda mam niewiele rzeczy z tego sklepu bo to nie moj styl. jednak mysle ze koncepcjonalnie sa swietne za dobra i uczciwa cene. 1 lozko do sypialni z mayteracem i specjalna nakladka na materac_ nie pamietam jak sie nazywa ale duze czarne metalowa rama. od 2 lat sprawuje sie swietnie, dobrze wykonane, bez usterek, materac swietny i wygodny. 2. lozeczko dla malej rosnace wzdluz, zadnych sekow, lita sosna dobrze wykonane, materacyk wygodny ogolnie swietne! 3. zaluzje drewniane sosnowe ( chyba) w pokoju dziecinnym, barzo fajne wyjscie, z trudnej syt (zaciemnianie bez zaslon kurzolapow) 4. rozne kosze wiklinowe, koszyczki, pudelka plastykowe na roznosci - swietne rozwiazania jako pojemniki na cokolwiek. i jeszcze mnostwo innych drobiazgow. acha ostatnio kolderka cieniutka bawelniana na lato dla malej i kocyk lew ktory jest jako narzuta na nowe lozeczko, co czyni pokoik superprzytulnym (ciepla zolc) Odpowiedz Link Zgłoś